HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

A tv2 üres széke

2008.09.21. 21:12 csudaygé

Izgalmasabbnak bizonyult a programizgatók beszélgetése, amelyet Szigeti Peti moderált (kötelező elfogultság...  ;-) ). A résztvevők: Hámori Barbara (Viasat3), Kolosi Péter (RTL Klub) és Pusztay András (MTV). Képzeletemben ott volt egy üres szék is, ami a TV2 programigazgatójának Gyöngyössy Bencének lett volna a helye, ő azonban nem jött el.

A beszélgetés a közszolgálati tartalmak megvalósíthatóságával foglalkozott. Pusztay András szerint a közszolgálati műsoroknak az lenne a feladata hogy az embereket megfelelő módon orientálják. (nahát!) Hámori Barbara ezt egy idealisztikus elképzelésnek tartja, pragmatikusan nézve a dolgot, Magyarországon az a közszolgálati műsor, amire az ORTT azt mondja. Értelmetlen a fogalom használata –veti közbe Péter a kérdést.

Bár sok eredeti gondolat itt sem hangzik el, a résztvevők szúrkáló kiszólásai miatt az egész beszélgetés érdekes, szórakoztató volt. Hámori Barbara egyszer az MTV-nek vitt be egyet, amikor a magazinjainak nézettségét firtatta, aztán, amikor a formátumokra terelődött a beszélgetés, Kolositól kérdezi meg, mikor fizettek utoljára licensz díjat műsoraik után.

Visszatérve az eredeti gondolatmenethez, a közszolgálatisághoz: Kolosi elmondja, főműsoridőben máshogy készítenének hírműsort, ha nem lennének a törvényi kötelezettségek. Kolosi szerint azt is figyelembe kell venni, hogy mi az, ami közérdeklődésre tart számot, így valószínűleg 10-15 perces hírműsorok jobban illeszkednének a műsorstruktúrájukba, mint a jelenlegi 25 perces műsorok.

Hámori Barbara elmesélte tapasztalatait arról a pályázatról, amelyben hónapokkal ezelőtt olyan műsort kerestek, ami célcsoport specifikus, de az ORTT törvényi előírásainak is megfelel. Az eredmény elmondása szerint lehangoló volt, csupa olyan megoldást kaptak, amik már futnak a tévéken. Így nekik inkább megéri viaskodni a bíróságon, ahol majd eldől, hogy kell-e hírműsort sugározniuk vagy sem.

Arról, hogy lehet-e a két nagy mellett profitálnia a kicsiknek, Hámori elmondta, nekik kifejezetten jól jön, hogy az RTL és a TV2 csak egymásra figyelnek, éppen ezért is volt érdekes számára, amikor Dirk Gerkens az előző beszélgetésben azt állította, ők ha fél szemmel is, de a kicsikre is odafigyelnek.

Hámori szerint ez már csak azért is elkerülhetetlen, mivel ma már a nagyok is a sorozatokkal akarják megszerezni a nézők figyelmét, míg korábban ez elsősorban a Viasat sajátja volt. Emiatt kevesebb is a sorozat, amiből válogatni lehet, ezért is menekülnek előre, saját gyártású műsorokkal, miközben nézőik, felmérések szerint nem ezt várják tőlük. Amikor Péter arról
kérdezi az emelvényen ülőket, mikor lesz CSI Budapest, azt a választ kapja Kolositól, hogy akkor, ha majd egy 10 milliós ország el tudja azt tartani.

A beszélgetés végére maradt a kérdés: mire számítanak, mi lesz a nagy durranás az őszi szezonban. Kolosi a Celeb vagyok, ments ki innen-re voksol. Hámori szerint már megvan a szezon nagy durranása, sajnos negatív értelemben, és az nem más, mint a Story tévé hajléktalan reality-je, ami szerinte a magyar tévézés mélypontja.

Pusztay András szerint az egyik kereskedelmi tévé fejjel megy a falnak ebben a szezonban, de nem mondta meg melyikre tippel. A közönség egyetlen kérdést tett fel, Kerti Attila, a Maximize ügyvezetője arra volt kíváncsi a beszélgető vezetők szerint mi a valódi oka annak, hogy a TV2 nincs itt. Pusztay frappánsan csak annyit mond: mert nem jöttek el. Hámori Barbara szintén nem koolyan válaszolt: a Lovagi tornára utalt, Kolosi Péter pedig mindössze furcsállta a döntést. A házigazda elegánsan azzal keverte le a beszélgetést, reméli, jövőre már
maguk az érintettek is jelen lesznek, hogy válaszolhassanak a nekik szóló kérdésekre.
 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr54674841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.09.21. 22:21:13

Én már a híreken kívül egyáltalán nem nézek TV-t, mert ott van a net, ezért az ilyen beszélgetések számomra alig relevánsak, mert nem érintenek.

És egyre több embertől hallom ezt. Erre hogyan fognak reagálni a kereskedelmi TV-k, hogy a közönségük egyre inkább elöregszik?

Pacho · http://pacho.blog.hu 2008.09.22. 03:01:29

A jelenlegi 20 év alatti korosztály már nem is néz tévét, maximum az ilyen megasztár féléket, meg a trendi dolgokat, meg vivát. A híradót, meg a barátok közt-öt csak a 40 felettiek nézik, azok is csak azért mert ráérnek 8kor otthon lenni. Igaz abból még meg lehet élni. Viszont ha nem találnak ki valamit, nézhetnek értelmesebb munka után. Bár csak ki fognak valamit találni. Nem hülyék. Sajnos. Bár nagyon ellendrukkolok ugyanis a médiánál kevesebb dolgot utálok a világon. Talán csak a brokkolit.:)

Manyizga (törölt) 2008.09.22. 08:08:11

Nem csak a 20 év alatti korosztály, hanem egyre többen az idősebbekből kezdik figyelmen kívül hagyni a tévét.
Az állandó neteléréssel rendelkező lakosság egyre nagyobb százaléka nem a TV-t nézve szórakozik, hanem inkább a gép előtt ülve, interaktívan olvasgat/játszik/szórakozik. Akár a reklámokat letiltva. EZT nem tudják a kertévék sehogysem lenyelni.

Senki fia 2008.09.22. 08:19:52

A Tv2 azért nem ment el, mert választott a közszolgálatiság és a kereskedelmi tv-zés között.
Vajon melyiket?
A Várdy Zoltánt kérdezzétek, mert kihirdette.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.09.22. 08:50:27

"Várdy üres széke"

"Képzeletemben ott volt egy üres szék is, ami a TV2 programigazgatójának Gyöngyössy Bencének lett volna a helye, ő azonban nem jött el."

És ez így hogy?

Azhát 2008.09.22. 09:01:35

Nah, még egy topik, ahova büszkén be lehet írni, hogy "én mán nem nézek ám én tévét, mer én a netetet nézem, ezért egy éniség vagyok és millen művelt is ám én"...

:)))

Grenadir11 2008.09.22. 09:58:33

Nem az a lényeg , hogy hol hanem, hogy mit nézel!
Ne tagadjuk el az értékes műsorokat a tévétől, mert vannak (jórészt tematikus adók), ahol még lehet értéket találni (Mezzo, Europa ritkábban Discovery, Spektrum, NG esetenként Duna, M2 ill külföldön TV5,3sat) . Valóban a neten szinte minden elérhető és szerintem a határok idővel összemosódnak. A mai magyar kertévés adókat nyugodtan be lehetne szántani, helyüket sóval behinteni, mert fejlődésképtelenek.
süti beállítások módosítása