HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Időgépet épít a Bétex

2009.03.11. 15:20 romanb

Gazdasági életünkben, különösen az új gazdasági mechanizmus bevezetése óta egyre nagyobb szerepe van a legmodernebb propaganda-eszköznek: a reklámnak. Éppen ezért a vállalatok és intézmények évről évre több pénzt áldoznak erre a célra. Így tett február végén a Bétex Zrt. is, amelynek termékpalettáján megtalálható mindenféle textília, ami egy korszerű magyar otthon színessé, melegebbé alakításához kell.

A rádióban sugárzott reklámja fegyelmezetten és felelősségteljesen infomálja folyamatosan fejlődő társadalmunkat arról, hogy a közelgő tavasz alkalmából bizonyos textíliák esetében lehetőség nyílt a központilag meghatározott fogyasztói árak csökkentésére. 

A Bétex rádióreklámja a klasszikus propaganda hagyományaihoz nyúl vissza azzal, hogy verses fomában tájékoztatja népes közönséget a kiárusításról, a leértékelésről. Fokozott hangsúllyal érdemel említést, ahogy a rövid vers nemcsak az ajánlat részleteit ismerteti a hallgatókkal, de idegen szóval kontextualizál, vagyis a társadalmat manapság foglalkoztató imperialista világból hazánkba gyűrűző gazdasági válság káros hatásaira is felhívja a figyelmet.

Általában az a vélemény, hogy kritizálni könnyebb, mint alkotni, vagy valami újat és színvonalasat létrehozni, ezért ebben a krokiban nem szeretnénk felsorolni azokat az apró hiányosságokat, félreértéseket, amelyeket az alkotó elkövetett. Annyit mindenképpen el kell ismernünk, hogy ez a rádiós propaganda segít abban, hogy a Bétex üzleteiben felhalmozódó árukészlet mennyisége csökkenjen, mindezt úgy teszi, hogy közben a hallgatót nem terhelik különböző manapság divatosnak hitt – elnézést a kifejezésért – "idegesítő" hangefektusokkal.

6 komment

Címkék: kritika reklám bétex

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr79995986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sofokles · http://sofokles.blog.hu 2009.03.11. 16:20:14

Ejj. Szép munka. :) A poszt stílusáért külön dícséret jár.

Mária 2009.03.11. 17:24:33

@hetfeju:

Hogy én mennyire utálom a paraszt komment szpemmereket :)

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2009.03.11. 18:09:19

@Mária: Már ezt a post is spam, akkor mi bajod a szalagfüggönnyel?:)
A te neved mellett lévő link is spam, meg az enyém melletti is :)

Penzgyik · http://penzgyik.blog.hu 2009.03.11. 20:04:28

Szerintem aranyos. "Gondolj csaladod erszenyere!" - Nekem kicsit olyan, mintha a Flintstonesbol jonne a duma, tenyleg idogep!

Mária 2009.03.11. 20:47:34

@Ludas Matyi Online:

a nevünk mellett valóban ott van a link. A hozzászólásunkban viszont nincs ott.

Gondolom, azért, mert egyikünk sem áll rajtra készen az indexes blogajánló tartalomcseréjénél azért, hogy figyelje, milyen címlapra került blogokon tudná elszórni a hülyeségeit.
süti beállítások módosítása