HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Amíg a média széttöredezett, addig játszani fognak vele

2009.06.01. 22:32 szivlapat

Média Hungary 2009, Tihany / tudósítás Mi szól a mostani média-szabályozási rendszer mellett és ellene? A politikusok fejével gondolkodva erre próbált választ keresni Török Gábor az ebéd utáni büntetőidőpontba száműzött előadása a Média Hungary első napján. A médiatörvény addig ilyen fog maradni, amíg a médiák nem bírnak összefogni - ez volt a tétel, amit beszédes módon alig néhány médiaember hallgatott meg.

A logika: Török megkérdezte az elmúlt hetekben az útjába kerülő [média]politikusokat, hogyan gondolkodnak a médiáról, és mit várnak attól. Eszerint szeretnek minél többször jelen lenni benne, üzeneteket célba juttatni és a céljaik elérése használni, illetve ehhez befolyásolni (azaz nem a befolyásolás, hanem a siker kedvéért, és befolyásolni, nem elfoglalni). Nem szeretnek kimaradni belőle, veszélyeztetni a saját érdekeiket, és akárhány szavazatot is veszíteni a látványos beavatkozás miatt.

Ebből következően azért támogatják a fennálló rendszert (médiatörvényt), mert nekik jó így, de ha ez elmúlna, ők is a változtatás mellé állnának saját jól felfogott érdekeik mentén. Az érdekük az, hogy jól működjön: ha rosszul működik, ők se tudják az üzeneteket közvetíteni rajta. Ahhoz viszont, hogy a mostani zavaros rendszerben ne tudják könnyedén elérni, amit akarnak egységes erőt kellene mutatnia a médiának.

A média meg kezdhetné azzal az egységesedést, hogy meghallgatja a róla szóló külső gondolatokat: az ilyen-olyan kerekasztalokon délelőtt még erős háromnegyed ház volt, erre a húsz perces csúszással indított előadásra viszont csak körülbelül húsz embernek sikerült visszatérnie az ebédről.

Szólj hozzá!

Címkék: média konferencia tudósítás média hungary

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr251157993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása