HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Pártszóvivők a médiáról: olajcseppek a homokban

2009.06.01. 22:49 szivlapat

"Én csak egy kis olajcsepp vagyok a párt jól meghomokozott gépezetében"

(Nyakó István, az MSZP szóvivője)

Média Hungary 2009, Tihany / tudósítás Kábé 25 percet sikerült elcsípni Kálmán Olga meg két pártszóvivő (Nyakó István/MSZP, Cser-Palkovics András/Fidesz) és egy pártigazgató (Kubatov Gábor/Fidesz) délutáni tihanyi beszélgetéséből, és biztos perverzió, de bőven néztem volna még - simán a Média Hungary legérdekesebb etapja volt. Videó és best of a folytatásban!

Ujhelyi István (MSZP médiapolitikus/alelnök) lett volna a negyedik résztvevő, de neki a beszélgetésre nem sikerült leérkeznie, csak az éjszakai karaokera. Ettől még nem roppant össze Nyakó úr a fideszes össztűz alatt, mert Kálmán Olga sikeresen pótolta a hiányzó politikustársat. Mint kiderült - számomra legalábbis tévé híján most derült ki -, a műsorvezető tényleg annyira elfogult, hogy ha kisebb a színpad, leesik róla balra. Ha kellett, kisegítette Nyakó urat a vitában (lásd a videót lejjebb), és ha kellett, ha nem kellett, rendszerint úgy röhigcsélt vele össze, ahogy a heherésző Nyakó Istvánnal senkinek nem lenne szabad összeröhigcsélnie, nem hogy egy riporternek.

Cser-Palkovics András semleges benyomást tett, ami az évekig papagáj-szóvivőként szopatott egyforma szemüveges fideszes ifjútitánok esetében egyértelmű pozitívum, egyébként pedig erősen igyekezett okosnak tűnni arról, miért és hogyan kommunikálnak, amely igyekezet néha mintha zavarta is volna a mellette ülő főnökét. A nap meglepetése pedig az volt, hogy Kubatov Gábor egy kifejezetten jó humorú, visszafogott és okos ember. Pontosabban: meglepően jó humorú ahhoz képest, hogy az, hogy okos, mennyire nem jó hír Magyarországra nézve. (Ezt jelezte mondjuk az azzal kapcsolatos viccelődés, hogy miért üldögélt a pécsi választások napján listákkal a kezében egy olyan benzinkútnál, amit sűrűn látogattak a helyi fideszes aktivisták.)

A tartalomból röviden:

  • baráti média: Nyakó szerint van, Olga kérdései alapján is van (ami nem jó hír, mert a munkahelye azt szokta mondani magáról, hogy ő például nem az, de ki, ha nem ők), fideszék szerint nincs.

    Kubatov szerint értékegyezőség van, és "az lenne bűn, ha elhallgatnák a tényeket" az olyan lapok, mint a Magyar Nemzet, például azt, amikor félrenyom vagy hiányzik egy szavazásról egy fideszes képviselő, de nincs így
     
  • alákérdezős riporterek: senki sem szereti őket. "Az egészséges vitából több jön ki, ha unalmas, nem fogják végignézni" - mondta Cser-Palkovics, aki szerint nem média, hanem jó riporter kérdése, hogy jó legyen egy beszélgetés. Nyakó egyenesen ezt gurította: "Jobban érzem magam, ha van durva belekérdezés".
     
  • bizonytalanok: a bulváron keresztül jól elérhetők, értett egyet mindenki, ezért mindkét párt utazik bulvárkiállítású saját kiadványokban is.

A látott részből ennyi volt a lényeg, hadd idézzem még Kálmán Olga elköszönését: "Használjanak minket kommunikációs szempontból, mert ez a munkánk", zárásul pedig egy videó, a rögzítés random kezdetétől addig, amíg le nem merült a kamera:

Szólj hozzá!

Címkék: média konferencia tudósítás média hungary

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr231158055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása