HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Webvideó és Gaál Noémi dekoltázsa

2009.06.11. 11:12 .:sz-b:.

A Kreatív webvideó-konferenciája első előadásában Ács Tamás a Gemiustól magyar, lengyel, orosz és dán videómegosztó-adatokat vetett össze, melyek nem meglepő módon azt mutatták, hogy a webes videófogyasztás mindenhol jelentősen nőtt. A legnépszerűbb szájt a Youtube, melynek elérése mindenhol folyamatosan növekszik. A vizsgált országokban minden hónapban legalább negyven percet tölt egy felhasználó videótartalom előtt, ebben a lengyelek vezetnek, ahol közel öt óra ez az időtartam. A többi videómegosztóra az jellemző, hogy elérnek valamennyi látogatót, és nem növekszenek tovább, a fejlődés abban az irányban lehetséges, hogy egy-egy látogató több időt töltsön ott. Ez a folyamat pl. az Indavideónál látszik. Az online tévé népszerűsége is növekszik, és persze egyre népszerűbbek a pornográf tartalmak, mint a Redtube, például Dániában megduplázódott ezeknek a látogatottsága.

Varga Károly a Medián Webaudittól a két nagy magyar megosztó, a Videa és az Indavideo látogatóinak összetételéről beszélt, melyek gyakorlatilag megegyeznek, annak ellenére, hogy az anyaszájtoknál ez jelentősen eltér. Ezeken a szájtokon a legnézettebb videók (a nézettséget az erotikus tartalmak nélkül vizsgálták) is napi kevesebb mint 10 ezer látogató alatt vannak. Ezzel szemben az RTL Klub szájtján 20-30 ezer látogatót ér el egy nap egy videó, érdekes, hogy itt a látogatók összetétele egész más, mint a megosztóknál, az RTL Klub nézőinek összetételéhez hasonlít. Varga Károly szerint pillanatnyilag nagyon jól jön a tévéknek a webvideó, föltesznek olyan tartalmakat, amik nem kerültek adásba, plusz kiváló promóció nekik, azt a réteget érik el, akik a tévétől a webre szivárognak.

Nagyobb látogatottság van az Index oldalain, érdekes, hogy a legnézettebb videók nem bulvártémák, hanem közéleti és hírtartalmak, ez Varga károly szerint valószínűleg az Indexre jellemző hangvételnek is köszönhető. A látogatók összetételében nincs különösebb eltérés az anyaszájt olvasóihoz képest. A Tv2 szájtján még nagyobb látogatottság, az első helyen található videó hetvenezres nézőszámot hozott egy nap, mégpedig nem más, mint Gaál Noémi időjárásjelentése, illetve valószínűleg inkább a dekoltázsa, de a Joshi Bharat-os verekedést is hatvanezren megnézték. A harmadik helyen található sírgyalázó szexet érdekes módon szinte kizárólag 15-23 évesek nézték meg, ami nem az Aktív (ahol eredetileg lement a riport) nézőközönsége.

Szólj hozzá!

Címkék: tudósítás webvideo konferencia

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr481178417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása