HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Cannes 2009 - Obamával van tele az új shortlist

2009.06.26. 11:27 lausekesther

Hoppá, hoppá. Tegnap megírtuk, hogy kiesett a versenyből az utolsó magyar versenyző is, közben csendesen megbújt még egy nevezett munka az utolsó, Titanium & Integrated Lions kategóriában is, amelynek a shortlistjét ma hirdették ki a cannes-i reklámfesztiválon. (UPDATE: Hú, most látom, itt elég kemény nevezési díj volt. Míg a legtöbb kategóriában 350-380 euró volt egy munkáé, a filmeké 650, addig itt 1.150 eurót kellett egy ügynökségnek kipengetni. Nem csoda, hogy itt alig több mint 400 nevezés érkezett szemben a többi kategória többezres számával)

A Leo Burnett Djuice-nak készített Szórakozz a szavakkal kampánya, ami az Art Directors Club Hungary utánpótlásversenyét megnyerte, az európai art directorok versenyén, az ADC*E Awards-on pedig gyakorlatilag ezüstöt szerzett, azonban Cannes-ban itt sem került shortlistre, mint ahogy a Cyber, a Direct, a Media és a Promo kategóriában sem. Egyébként ez volt a legtöbbet, összesen nyolcszor nevezett munka - őszintén szólva várható volt, hogy most sem kerül shortlistre, ha a többi kategóriában sem nyerte el a zsűri tetszését.

A kategória 23 shortlistese között nem meglepő módon helyet kapott az eddig is oroszlánt oroszlánra halmozó A világ legjobb munkahelye, az outdoor grand prix-jét elvivő Zimbabwean újság bankjegyes reklámja, a Trillion dollár kampány, ott figyel a Crispin Porter & Bogusky Facebook-os ismerősöket törlő Whopper Sacrifice-a, az Obama / Biden 2008 kampány, és külön a Will.I.Am szintén Obamát népszerűsítő Yes we can dala, illetve szintén az Obama-kampány részét képező The Great Schlep a Droga5-tól, amelynek során zsidó unokákat vettek rá, hogy meggyőzzék Floridában élő nagyszüleiket: szavazzanak Obamára, vagy a londoni Saatchi & Saatchi T-Mobile-os pályaudvari tömegtánca. Bekerült a legjobbak közé az ADC*E Awards fődíjasa, a berlini House of Imagination is. A győzteseket holnap hirdetik ki - ezt már sajnos csak otthonról tudjuk megírni.

Szólj hozzá!

Címkék: obama leo djuice shortlist burnett cannes 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr751209640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása