HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Gyerünk Portorozsba!

2009.09.01. 12:12 romanb

Kedves Reklámkészítő Cégek Döntéshozói!

Annyiszor leírtuk már itt is, ott is, hogy szerintünk mennyire nagyon jót tenne mindenkinek, ha többen neveznének nemzetközi reklámversenyekre, ezért most ezt kihagyjuk. Közöljük viszont Jure Apih, az egyetlen belátható távolságban lévő régiós reklámfesztivál főfő szervezőjének megható, a magyarokhoz, magyarul írt levelét vágatlan formában.

 

Valóban a Golden Drum a legjelentősebb magyar hirdetési fesztivál?

 

Persze, ezen hosszasan vitatkozhatnánk. Tény azonban, hogy évente mintegy száz magyar reklám jelenik meg a portoroži Új Európa-szemlén. Van-e olyan nemzetközi rendezvény, amelyen többet tudnak felmutatni?

 

A magyar kommunikációs szakma, a másfél évtizeddel ezelőtt megszervezett első Drumtól napjainkig – a másokéhoz hasonló sikereivel és kudarcaival – a reklámok Új Európájának egyik kulcsfontosságú pillére. A Golden Drum 15 Years című, nemrégiben megjelent albumában (508 oldal, 2500 g, augusztus 31-éig 65 euro) megörökítettük a Golden Drum második elnökének, Nemes Julinak a nevét, továbbá kitörölhetetlenül ott szerepel Geszti Péter az 1998-as nagydíjjal, aztán az arany kreatív igazgatók: Kisantal Gyula, Földvári Csaba, Slobodszly Péter és Harmat Gábor, Andrejkovics Kati, Alison Mitch, Tordai Simon, Matthias Hilse, Szénássy Alex, Spielmann Gábor, Robert Lorinor, Bujtás Attila, Tordai Péter, Simon Zoltán, Miloš Ilić, David  Alberts, Tompa Balázs és Kádár Tamás, hogy a művészeti vezetőket, a copywritereket, a rendezőket és menedzsereket ne is említsük.

 

Az élet olyan, mint egy hullámvasút; ugyanez a helyzet az elképzelések, az álmok és a fantázia fesztiváljával is, noha az is igaz, hogy a legjobbak a legnehezebb helyzetekben is helytállnak. Illúzió azt gondolni, hogy elég levonulni a pincébe, és várni a válság elmúlását, aztán csillogó cipőben visszatérni a színpadra. A következő nap már más lesz, és aki nem a nyílt színen várja, meglepetésében nem igazán tud majd mit kezdeni.

A Golden Drum 2009 Kreatív Akadémián vihart keverünk a fejekben. A reklámszakma hat óriáshálózatának, a Leo Burnettnek, a McCann-nak, a TBWA-nak, a Grey-nek, a G2-nek és a Lowe GGK-nak a sztárjai beszámolnak a frontvonalban szerzett tapasztalataikról, majd a résztvevőkkel folytatott viták jó alkalmat szolgáltatnak annak eldöntésére, hogyan is tovább. És akkor még nem szóltunk a tömegkommunikáció „Válságforgatókönyvéről” szóló Media Meetingen várható éles vitáról, valamint a „Szép új digitális világ” című, talán kissé zűrös bejelentésről.

Az idén első alkalommal a placcra szólítjuk a PR-os kollégákat is, akik már jó ideje – Portorožtól Cannesig – a hirdetőkkel együtt aratják le a neves versenyek legrangosabb díjait. A „fogyasztói szokásokat ténylegesen elmozdító” akciókat – a Best Act-et – a megrendelői zsűri értékeli és díjazza.

A magyar reklámszakma az Új Európával szemben. A döntő fellépések hétfőn, október ötödikén kezdődnek, Portorožban. Aki lekési a jelentkezést, az a ringen kívül marad.

www.goldendrum.com

 

 

Jure Apih

A Golden Drum elnöke

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: reklám golden drum reklámfesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr161352665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása