HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Reklámkonferencia: Hitelt és Emesés bankot kerestek az emberek online

2009.09.23. 17:10 szivlapat

Lassan többet keresünk, mint amennyit netezünk és egyre inkább kötelező lesz a social-marketing a cégek számára - még akkor is, ha gyakorlatilag mérhetetlen a hatása és elérése. Többek között ezek voltak a tanulságai a Reklámkonferencia délelőtti digitális szekciójának.

Európa médiafogyasztásából 24 százalékot tesz ki az internet és a fejlett világban a keresőmarketing adja a felét az online költéseknek, ráadásul növekszik az arány – bizonygatta a keresőszegmens erejét Peresztegi Zoltán, aki a Google-tól érkezett a Reklámkonferenciára. Peresztegi elmondta: jóval intenzívebben nő a keresőoldalak látogatottsága Magyarországon, mint az internethasználat, és a marketingesek jól teszik, ha odafigyelnek a keresőmarketing furfangjaira. Nem mindegy például, hogy valaki egy termék kapcsán a hitel vagy a kölcsön szavakat használja, másik példa, hogy a BBank kampány idején az emberek sokszor keresték az Emesés bank kifejezést. Ha pedig egy márka nem figyel oda, akkor egy versenytárs könnyedén próbálhat megjelenni az adott kulcsszó alatt a keresőkben.

Kis Gergely, a GKIeNet ügyvezető igazgatója pedig a netes vásárlásról tertott előadást, kiderült, hogy ma 2400 darab e-bolt található a magyar weben, azonban a forgalom 80 százalékát a 20 legnagyobb site generálja. Leginkább biztosítást, utazást, élelmiszert, telkom eszközöket és szexuális segédeszközöket veszünk a neten, de az is világosan látszik, hogy az emberek többsége nem szívesen fizet online felületeken, még mindig legjellemzőbb az utánvétes vásárlás, amivel jócskán elmaradunk a fejlett piacokról.

1 komment · 1 trackback

Címkék: tudósítás

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr111402235

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reklámjogi Fórum 2009 2009.09.23. 21:07:10

Éppen ma került megrendezésre Egerben a Reklámjogi Fórum 2009 rendezvény. Az Országgyűlés 2008. júniusában fogadta el a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvényt, mely szakmai körökben mind...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.09.29. 18:42:42

Egy-két havonta szoktam online vásárolni. Fizetnék én bankkártyával nagyon szívesen, de a legtöbb oldalon k*rvára nem lehet.
Na, ezt adjátok össze.
süti beállítások módosítása