HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Adózene.hu

2009.10.12. 14:55 batorfya

Mi történt a fejekben? - A sajtóközlemény teljes egészében:

Magyarországon készült el a világ első, adózásról szóló látványos zenés-táncos produkciója, az ADÓZENE 2009. A BDO Forte könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég támogatásával elkészült zene és videoklip különböző adózási helyzeteket - munkabér, vállalkozás, EVA, offshore, vagyonadó – jelenít meg szórakoztató módon. A példa nélküli kezdeményezés célja, hogy a tanácsadói tapasztalatokat felhasználva különböző adózási helyzetekhez kapcsolódó érzelmeket mutassa be zenei és vizuális eszközökkel. A látványos és humoros videoklip első három perces változata október 12-étől tekinthető meg a www.adozene.hu és a www.bdo.hu honlapokon.



Az elmúlt időszakban részben a gazdasági válság hatására, részben a kormány adótörvény- módosításai okán, az adózás különböző aspektusai a korábbiaknál is nagyobb közfigyelmet kaptak. „Az ADÓZENE 2009 megalkotásával az volt a célunk, hogy a szórakoztató zenei-képi megközelítés segítségével, az adózással kapcsolatos, általános negatív attitűdöket megváltoztatassuk”- mondja az ötletgazda Gerendy Zoltán, a BDO Forte vezető partnere.

A hat tételből álló (Munkavállaló, Vállalkozó, EVA, Offshore, Revízió, Fogadalom) ADÓZENE 2009 produkciót Gerendy Zoltán, a BDO Forte vezető partnere hozta létre Weichinger Kálmán zeneszerzővel, amely Papp Timi koreográfus segítségével került színpadi megjelenítésre.

„Közel 20 év adótanácsadói munka tapasztalatai alapján kijelenthetjük, hogy az adózás során feszült játszmák zajlanak a résztvevő felek között. Talán ezért is mertek kevesen a témához nem szakmai szempontból hozzányúlni. Az adózási helyzetek közel azonos érzelmi hatásokat váltanak ki mindnyájunkból. Ezek legérthetőbb bemutatására a könnyűzenét és az árnyjátékkal kombinált táncmozgást tartottuk legalkalmasabbnak” – fejti ki Gerendy.

A szakember szerint az adójogszabályok itthon és külföldön is nagyon bonyolulttá váltak. „Azt gondolom, hogy egyszerűbb adójogszabályok alkotásával az adókivető és az adófizetők is könnyebben azonosulnának az őket érintő elvárásokkal, s az emberek jobban látnák az adózáshoz való objektív hozzáállás és a közteherviselés fontosságát. A szórakoztatáson túl ez a fő üzenete az ADÓZENE 2009 produkciónak” – teszi hozzá Gerendy.

Az először megjelenő három perces ADÓZENE 2009 produkciót rövidesen a tíz perces videoklip változat követi, amely szintén letölthető lesz a BDO Forte honlapjáról (www.bdo.hu) vagy a kizárólag az ADÓZENE 2009 produkcióra létrehozott www.adozene.hu honlapról. A videoklipek mellett a honlapokon elérhető lesz a dalok eredeti, teljes hosszúságú változata rövid magyarázatokkal kiegészítve. A videoklipeken túl már készülőben van az Offshore dal remix változata is DJ Dominic és Spigi Boy közreműködésével.

A produkcióban résztvevő művészek:

Zeneszerző: Weichinger Kálmán
Koreográfus: Papp Timi, számos televíziós produkció – köztük a Szombat esti láz és a Csillag születik 2 – vezető koreográfusa
Táncosok: Szentirmai Zsolt, a Madách Színház és az Operettszínház színész-táncosa, többek között a nagysikerű Rómeó és Júlia című musical egyik főszereplője és Anda László táncos, a Megatánc című műsor döntőse
Narrátor: Hajdú Steve



 

26 komment

Címkék: adozene.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr161445103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Picsasereghajtó 2009.10.12. 16:30:53

MI EZ A FOS???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Csokáv 2009.10.12. 17:07:30

Nem találok szavakat...
Na jó, annyit, hogy érdekelne mennyi volt erre a támogatás ilyenolyan forrásból, de az nagyon...

feledékeny 2009.10.12. 17:18:16

Ez se nem jópofa, se nem humoros, se nem szórakoztató, se nem hasznos. Ez egy faszság.

mohopasi 2009.10.12. 17:22:17

Nos. Az oldalt én készítettem, én ötletem volt, nem mondom meg mennyit nyúltam le érte, és igen, én is tudom, hogy szar, de remekül meg tudtam ideologizálni a művészi értékeit, hogyan éri el a célközönséget és mennyire újfajta hatékony módja ez az emberek jó irányba való terelésének.
Na ez pl baromi szép mondat lett, amiből egy szó sem igaz, de valahogy így jöhetett létre. :)

peacetacia 2009.10.12. 17:44:35

Az, hogy ezt egyáltalán megcsinálták az gond. Az, hogy valószínűleg nem ingyen, az is gond. A legnagyobb gond, hogy nem fizettek azért, hogy ezt valaki megsemmiyítse és ne kerülhessen a nyilvánosság elé. Ez tragédia, ha esetleg mondandója is van lehetetlen rá figyelni, mert annyira borzalmas. Csak néztem és nem akartam hinni a szememek, hogy ezt valaki komolyan gondolja, de ez még viccnek is rosz.

Pitör 2009.10.12. 17:53:49

neeee. ez nem igaz. ugye nem!?

elmúlt már ápr.1

grandesacra 2009.10.12. 17:55:03

Ilyen szart még nem láttam és ez még csak a kisebbik baj a nagyobb az hogy komolyan is gondolták. Ez ha egy marketing iskolába leadná valaki vizsgaanyagnak pároslábbal rugnák ki a picsba...
Ha nem csinálták volna bölcsebek lettek volna.

[megmondoember] 2009.10.12. 17:59:11

Foadjunk lehetett az elkészítésére vissza nem fizetendő (uniós) támogatást igényelni?

Quicksilver 2009.10.12. 18:04:03

Hát elég bizarr volt. :-s

Mr Garrison 2009.10.12. 18:13:26

Úristen! Mi ez az okádék! A Subbán lenne a helye!

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.12. 19:08:10

nem találok szavakat.

sztem ezzel a típusú zenével szokták oszlatni a népet reggel5kor a discoban, h takarodó haza

HgGina 2009.10.12. 19:33:02

Megkérdezhetem, mi az a "legzavar"?
Mert a leginkább zavarba ejtő oldalt el tudom képzeni. De a legzavarbaejtőbbet nem. Pusztán azért, mert ilyen nyelvi förmedvényt a magyar nyelv nem ismer.

Avagy ez lenne a kreatív kommunikáció? Szánalmas.

Ignorantius 2009.10.12. 20:18:16

ennyit a szívlapátról, bazmeg. az ilyet nem kellene az égbe felszopni.
ugyanolyan szarfolyam ez a nemtommi, mint a kereskedelmi tévés háttere, a garancia erre: hajdúsztív.

már a kreatívok is minimálbérért dolgoznak?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.10.12. 20:56:04

"A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvvizsgáló és professzionális tanácsadó hálózata. A világ több mint 100 országában, több mint 1000 irodában több ezer szakemberünk dolgozik azon, hogy ügyfeleinket hozzásegítsük üzleti céljaik eléréséhez, legyenek azok kezdő vállalkozások vagy nagy múltú multinacionális cégek."

lol

Amúgy szerintem a látvány érdekes, a tánc korrekt, a zene olyan, amilyen - de a 'koncepció', hogy adóról táncklipet... jujj

Mária 2009.10.12. 21:03:30

Tótavé államilag támogatott népnevelő rajzfilmsorozata után én már semmin nem csodálkozok.

SYNG · http://www.youtube.com/user/syngsyng 2009.10.12. 21:24:08

Shame on you BDO! Gondolom most az óceán partján süttetitek magatokat és röhögtök a "prolikon".

envyme007 2009.10.12. 22:27:04

én csak azt nem értem, miért gondoljátok egyből azt, hogy ez uniós vagy bármilyen közpénzből készült????

batorfya 2009.10.12. 22:29:04

@envyme007:

A BDO ezt saját pénzéből finanszírozta, és ez ki is derül a sajtóanyagból.

batorfya 2009.10.12. 22:29:51

@Ignorantius: Hát te mit olvastál, ember?

envyme007 2009.10.12. 22:34:31

@batorfya: hát ez az! Éppen ezért kérdeztem, hogy az elöttem szólók miért épp az ellenkezőjét gondolják..
süti beállítások módosítása