HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

A kommunikációs ipar szentjei

2009.11.09. 16:56 batorfya

Ha sajtóperbe keveredik, nem tudja, kihez imádkozzon? Lát egy otromba reklámot, és kérdőre vonná az adekvát szentet? Megmondjuk, kihez forduljon.

Sevillai Szent Izidor (560-636) – Az informatika és az internet védőszentje
Szent Izidor a koraközépkor egyik legismertebb és legolvasottabb egyházi szerzője. Számos enciklopédikus igényű munka került ki a kezei közül, melyek közül az az Etymologiae (vagy Origines) dolgozata közel 950 kéziratban maradt fenn. Munkássága sok plagizálót vonzott, egyike a legtöbbször másolt és „lopott” egyházi szerzőknek.

2003-ban a Religión Digital (Digitális vallás) című honlap indította el azt a szavazási folyamatot, melynek végén szoros küzdelemben ugyan, de Sevillai Izidor került ki győztesként Bosco Szent Jánost megelőzve. Az egyház ugyan hivatalosan még nem ismerte el, de az informatikusok és az internetezők számára alighanem enciklopédikus jellegű munkái miatt válhatott védőszentté.

Sienai Szent Bernardin v. Bernát (1380 – 1444) - A reklám, a marketing, a pr és a szóvivők védőszentje
Ferences szerzetes, prédikátor. Jellegzetes attribútuma a később a jezsuiták jelképévé váló IHS v. YHS (Iesus Hominum Salvator – Jézus az emberiség megmentője) monogrammal ellátott kis pajzs, amit botra tűzve vagy kezében prédikált. Hitszónoki tevékenysége miatt a meggyőzés és a rábeszélés mesterének tartották, ő maga úgy vallotta, hogy isten igéjének terjesztésére a szavak mellett a képek legalább olyan fontosak. Háromszor utasította vissza a püspöki széket. Prédikációit leginkább nők látogatták.

Szalézi Szent Ferenc (1567 – 1622) – A médiamunkások, újságírók, a sajtó és a média védőszentje
Katolikus egyházférfi, az ellenreformáció egyik legjelentősebb alakja, a katolikus egyházszervezet egyik megújítója. Tisztelői jámborságát és az emberekkel való jóságos bánásmódját emelik ki. XI. Pius pápa 1923-ban jelölte ki a sajtó védőszentjének, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtódíját is róla nevezték el.

 

3 komment

Címkék: marketing reklám bernát védőszentek izidor szaléziferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr331513119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fat Jew Biatch 2009.11.09. 22:38:55

De akinek ezek a fiúk túl szakállasak (ok), annak még mindig ott van Szent Lédi Gaga. A mindenvivő, a hatszázas, a Lola T.
süti beállítások módosítása