HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Boldog hálaadást, gyilkosok!

2009.11.23. 17:29 .:sz-b:.

Íme a PETA állatvédő szervezet legfrissebb reklámja, amivel lelkifurdalást szeretnének okozni a húsevőknek a hálaadás és a kapcsolódó tömeges pulykagyilkosság alkalmából. (A kislány nagyjából ezt mondja: „Édes Istenem! Köszönjük neked a pulykát, amit meg fogunk enni, és a pulykatelepeket, ahol sötét, apró ketrecekbe zsúfolják őket egész életükre. Köszönjük, hogy lepörkölik a tollukat, amíg még életben vannak, és azt is, amikor megölik őket olyan emberek, akik szerint jó mulatság széttaposni a kis fejüket.”) Itt van még 10 ok hozzá, hogy miért ne együnk pulykát.

(via Adfreak)

24 komment

Címkék: reklám peta

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr61546702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

☉ ☾ 2009.11.23. 18:01:23

A reklám minden szava igaz.
Ha lelkiismeret furdalást okoz, az a te bajod, a te bűnöd.

valerio 2009.11.23. 18:09:16

Ráléptem egy fűcsomóra nyáron.... Azóta sem vagyok nyugodt, lelkifurdalásom van a fűszálak kínszenvedése miatt, nem elég, hogy eltapostam, segítséget sem hívtam...................Ráadásul most, amikor a kicsi kedves influenzavírusok ellen KIREKESZTŐ oltásokat adogatnak úton-útfélen, ezért ki kér majd bocsánatot?

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.11.23. 18:09:52

őőő hát ez durva.
mellbevágó.

www.jatekstart.com/jatekok/vicces-j%C3%A1t%C3%A9k/20090304/cooking-mama

ez is az ő játékuk, a pulykafogyasztás ellen, a tofu mellett van

Kristl 2009.11.23. 18:10:28

védd a pulykát, egyél petást.

OftF 2009.11.23. 18:32:52

+1 ok:
A libacomb százszor finomabb :-)

valerio 2009.11.23. 18:36:22

@Kontárblog: Gimis koromban dolgoztam a csirkegyárban. Mondjuk nem is ettem csirkét fél évig az ott tapasztalt élmények miatt, de hát aztán mégiscsak a belső részeim rákívántak a pipihúsra, úgyhogy azóta sok-sok csirke (pulyka, stb.) vére szárad a lelkemen. Mea culpa, és sok jó savanyúság hozzá! :))))))))))))))))))))))

valerio 2009.11.23. 18:46:20

ja, és a teljesség kedvéért:

www.petakillsanimals.com/

:D

GONOSZ 2009.11.23. 18:48:42

A nagyobb vágóállatokról nem is beszélve.
PL. A Marha, aminek több liter vére folyik ki, miközben hörögve haldoklk amikor legyilkolják.
Persze sem gulyás, sem bélszín, sem rostélyos nem készülhetne néküle,
És a disznó? Amikor a böllér nyakonszúrja és spriccel a vér ezerrel? amit hagymás zsíron megsütve tojással mindenki imád?
Vagy a párizsi bundában megsütött omlós szűzpecsenye?
Ha így alakult, hogy a vágóállatokat azért tenyésztjük, hogy megegyük, akkor akinek ez nem tetszik, költözzön indiába és igya a szent tehenek tejét.

Nekem meg ide egy jó fűszeres erdei gombával töltött pulykamellet, befőtt körítéssel!!

kacsa. 2009.11.23. 18:49:22

Amellett, hogy nagyon csúnyákat szoktam azoknak kívánni, akik rosszul bánnak az állataikkal, az ilyen "állatvédőket" nem igazán értem.
- Nézzenek bele egy ember szájába, majd hasonlítsák össze mondjuk egy birkáéval. Mondanám, hogy hasonlítsák össze a 2 faj bélrendszerét, de ezért elég csúnya pillantásokat kapnék. A lényeg: az ember mindenevő, míg a birka növényevő.
- Ha nem ennénk állati eredetű táplálékot, (vágó)állattenyésztés sem lenne és akkor ezek az édes, kicsi(?) állatok meg sem születnének. Valószínűleg nem is háziasították volna ezeket a fajokat.
- Én csak a háztájiról tudok saját tapasztalat alapján nyilatkozni: egy jó gazdának fontos, hogy az állatai is jól éljenek. Ha az érzelmi részét nem nézzük, akkor is, ugyanis az állat egészségén, húsán stb. meglátszik, hogy hogy élt és halt meg. Pl. nem mindegy, hogy mekkora stresszt okoztak neki a vágás előzményei.
- Néha kicsit olyan érzésem van, amikor beleszaladok egy ilyen "gyilkos, aki állatokat eszik" kampányba, mint amikor a jehova tanúi, vagy mások próbálnak téríteni.
Ja és szegény cseresznyefának nem fáj, amikor leszedik a gyümölcsét? Tiszta abortusz!

qwertzu 2009.11.23. 18:53:38

Meggyőztek. Ünnepi alkalmakkor maradok a libánál.

qwertzu 2009.11.23. 18:54:50

Meggyőztek. Ezentúl is libát eszem.

flimo13 2009.11.23. 19:00:04

"A növény nem étel. A növény az, amit az étel eszik."

sorica123 (törölt) 2009.11.23. 19:19:01

Istenem. Mintha azzal lenne a gond, hogy megesszük őket...
Pedig a baj ott kezdődik, hogy nem ellenőrzött, valószínűleg gyártósoron felnőtt állatok húsát esszük meg, és túl sokat eszünk belőle (nyilván ezért kell 'gyártani'). Nem önmagában az a gáz, hogy néha húst is kell együnk. Nem lehet mindenki konstans vega.

rou 2009.11.23. 20:58:21

Lehetsz vega, csak sajnos akkor az ember fáradékonyabb, kilószám kell ennie a vitamint, fél éevnte kötelező vérvételre járni nem e alacsony a vörösvérsejtszám stb.
Valahol ez olyan mint a homosexualitás, van van mindenki tudomást vesz róla, mégis a kisebbség a hangosabb és pattog.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.11.23. 21:55:42

@kacsa.: mondjuk ha megnézed, az ember bélrendszere az egyik leghosszabb az 'állatvilágban'.
A növényevők belei hosszúak, hogy minden értékes tápanyagot ki tudjanak sajtnolni. A húsevő állatok rövid bélszakasszal rendelkeznek,hogy kiürüljön belőle a hús,mielőtt elkezd rohadni.

Én személyszerint 95%ig vega vagyok, havonta 1x 1kis sonka,vagy máj...

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.11.23. 22:00:58

@rou: mert a húsban sok_a_vitamin?nem vagyok fáradékony, sőt kevesebbet vagyok beteg.
nem vagyok benne biztos, hogy a vegaság 100%ig jó, de az is biztos, hogy túl sok egészségtelenül kövér, köszvényes, és elzsírosodott érrendszerű rokonom van ahhoz, hogy húst egyek hússal. Amióta láttam pár videót, hogy mit darálnak bele a kajákba, miből lesz a májkrém, stb azóta undorodom ezektől, és nagyon sajnálom is az állatokat.

Arról már nem is kezdek regélni,hogy hány EMBERT lehetne etetni azzal, amivel mi az ÁLLATOKAT etetjük... az emberek éheznek,mimeg disznót hízlalunk...

kacsa. 2009.11.23. 22:47:15

@Kontárblog: Most éppen nem a hosszra, hanem a felépítésre gondoltam (kérődzés).
"hány EMBERT lehetne etetni azzal, amivel mi az ÁLLATOKAT etetjük"
Lehet, hogy finnyás vagyok, de (talán a takarmánykukoricát kivéve) nem enném meg azt, amit pl. a mi tyúkjaink ettek: Gaz, puhatestűek, pajor, konyhai hulladék (zöldséghéj és társai). Ráadásul nem is hasznosítanám olyan jól ezeket, mint ők. Valószínűleg több embert lehetne jóllakatni, ha a takarmánytermesztés helyett mindenhol emberi fogyasztásra alkalmas növényeket termesztenének, de ennek is lennének hátulütői (táplálkozás, földek minősége ...)
Nem egészséges csak húson élni, de ettől még nem biztos, hogy az az egyedüli üdvözítő megoldás, ha egyáltalán nem eszünk húst.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.11.23. 23:08:45

@kacsa.: a nagy mennyiségben, ketreces tartást megélt csirkék, marhák igencsak kevés udvari hulladékot látnak életükben.
a kukoricából kukoricadarát lehetne készíteni, stb. és az állatoknak adott étel igen kevés %ban járul csak az állat húsosodásához, tehát állatokat etetni nem túl gazdaságos. "de ennek is lennének hátulütői (táplálkozás," mert akik éheznek, azok táplálkozhatnának?mégha egyoldalúan is?

amúgy nem kérődzik minden növényevő.

kacsa. 2009.11.23. 23:44:03

Elveszett a hozzászólásom...
@Kontárblog: Attól még, hogy ellenzem az állattartás bizonyos fajtáit, magát az állattartást nem feltétlenül kell elleneznem.
Tudom, hogy nem minden kérődző növényevő, csak példának a birka fogazatát hoztam fel és akkor már jött az alkalmazkodás másik része is. Ő vígan elropogtatja a füvet, amit az én fogaimmal bajosan tennék meg és ha meg is tenném, nem tudnám hasznosítani.
A táplálékban dúskáló fejlett országoknak nem szokásuk a fölösleget az éhező országokba juttatni (legfeljebb segélycsomagok formájában, ami csak elodázza a véget). Így hiába ennék egész életemben rizst, nem sokat segítenék rajtuk (ellenben az egészségem rámenne). Akkor már inkább más "világmegváltó terveken" töröm a fejem.
OFF: A mezőgazdaságról jutott eszembe. Olvastad Jared Diamond: A harmadik csimpánz felemelkedése és bukása c. könyvét?

Manch76 2009.11.25. 16:23:47

Valakitől hallottam egy érdekes dolgot."Az emberek azon tudnak csak vitázni ,ami még nincs tudatos szinten bennük." Ez az észrevétel az étel és az élet egyéb területeire is hasznos lehet.Röviden ha a táplálkozásban olyan szinten lenne tudatos az ember mint mondjuk a matematikában ,akkor az ilyen vitának már nem is lenne értelme ,mert mindenki ugyanazt mondaná. Személy szerint támogatom a vegetáriánizmust , minden szempontból. Testi, lelki ,gazdasági és morális szempontból is helyesnek és normálisnak tartom.
Lehet úgy csinálni ,hogy ne legyen vérszegény az ember és ne legyen gebe se és mellette még finomakat is egyen.Ha ez mind teljesül és szinte minden finomság kiváltható egy egészségesebb alternatívával akkor meg minek egyem a húst?
A fiziológiáról meg nem is beszélve ,de aki nem hiszi az járjon utánna...mondjuk itt.
www.napfenyes.hu/eletmod_es_gyogyitas/hus-huss_2.html

bullseye 2009.11.26. 20:59:33

részemről hajlandó vagyok azt enni, amit a PETÁsok mondanak nekem, ha ők hajlandók pl. azzal kefélni, akit én kijelölök nekik. Vagy inkább ne pofázzunk bele egymás dolgába.

Különösen a legutóbbi homármentésük fényében: www.geeks.hu/hirek/091126_tomeggyilkossag_peta_modra

kovacsferenc123123 2009.12.03. 14:18:16

ez a szpot sokkal sokkal jobb lett volna, ha a családtagoknak fel sem tűnik, amit a kislány mond (mármint hogy azzal valami fura van)

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.12.10. 10:30:19

@kacsa.: de pl itthon is rengetegen fekszenek le korgó gyomorral, mi meg a malacokat tömjük...
süti beállítások módosítása