HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Vicces vagy gyerekes a két fapados?

2010.03.04. 10:19 lausekesther

Baráti hátbaveregetésnek tűnik a Vodafone egykori, kirúgáshoz vezető fricskája a T-nek vagy a Tv2 és az RTL Klub nemrég még jó erőben levő kommunikációs harca itthon ahhoz képest, amit mostanában Nagy-Britanniában a két vezető fapados légitársaság művel egymással. Fittyet hányva az összehasonlító reklámokról szóló szabályozásoknak meg a személyiségi jogok védelmének, az Easyjet és a Ryanair nyilvánosan alázgatja és hazugsággal vádolja egymást az utóbbi időben. 

A nyíltszíni háború legutóbbi bevetéseként az Easyjet egy olyan plakáttal állt elő London közterein, amelyiken azt állítja, hogy a Ryanair nem oda repül, ahová ígéri - ezt aztán a brit reklámszabályzó hatóság be is tiltotta.

Még egy hónapja sincs azonban, hogy a Ryanair vádolta hazugsággal az Easyjet alapítóját egy plakáton, ahol Pinokkió-orral ábrázolta, és mellette egy szövegbuborékban ez állt: "A pontosság top-prioritás". Az Easyjet alapítója becsületsértésért beperelte a Ryanair főnökét, aki ezt egy vállrándítással elintézte, és gúnyosan azt javasolta: inkább tüzes szekér- vagy futóversennyel, vagy akár birkózással döntsék el a vitát.

11 komment

Címkék: ryanair easyjet

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr291808085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.03.04. 12:08:26

Fapadossal utazni ősi román szokás. :)

tompus 2010.03.04. 12:25:12

Vicces és gyerekes.
Nem egymástól szívnak el utasokat, hanem a hagyományos légitársaságoktól.
Amíg jó áron adják a jegyeket, addig fricskázzák egymást.

konyvelomo 2010.03.04. 12:38:42

@tompus: viszont az "elszívott" utasok tortáján már egymás között osztozkodnak és elég szoros az ár verseny közöttük.

kovacsbalint · http://kovacsbalint.blog.hu/ 2010.03.04. 12:50:36

Azt azért tegyük hozzá, hogy mindkettőnek igaza van. Bár a késésről nem ők tehetnek; de az nem volt mindegy nekem sem, hogy tavaly két óra volt a reptérről (Beauvais) a szállásomig az egyik céggel, idén meg fél óra a másikkal, Orlyról...

ladislaus 2010.03.04. 13:02:33

fenet! Most nezzetek meg a jegyeket. En Dublinibol neztem aerlingus - ryanair osszehasonlitast es aerlingus olcsobb meg ha par euroval is csak. De nagyjabol egy aron vannak. Jah, ott sincs ingyen kaja, de legalabb jobb repterekre megy.
ryanair szivjon gazt. aerlingus szinten amugy.
easy jet nekem bejott Berlinbol Bp-re. Rendben ment minden.

ladislaus 2010.03.04. 13:05:35

@kovacsbalint: eleg gyakran ok tehetnek... legalabbis arrol hogy nem tudjak potolni mondjuk ha a szemelyzet nem er vissza a masik varosbol stb.

Birkesz 2010.03.04. 14:01:01

Ryanair-el amúgy sem árt vigyázni: párom kb. két perc híján nem késte le a gépet London-Stanstedből Budapest felé. Ugyanott ismerősienket nem engedték felszállni a gépre, amely még nyitott ajtókkal állt ott, mondván, hogy megkapták a felszállási engedélyt. A csomagjukat azonban kikeresték és lerakták. Így viszont jó fél órával később indult el a gép a menetrendhez képest.

Birkesz 2010.03.04. 14:02:12

Easyjettel viszont még nem volt negatív tapasztalatunk...mondjuk túl sokszor nem utaztunk velük :)

kovacsbalint · http://kovacsbalint.blog.hu/ 2010.03.04. 17:14:06

@ladislaus: ezt mondani képmutatás mindenkitől, aki szállt már fapadosra. Én - és azt hiszem, nyilvánvalóan mindenki más is - azért utazom ezekkel, mert engem az ár érdekel, nem a tökéletesen olajozott működés. És mivel nem vagyok hülye, pontosan tudom, hogy az olajozás pénzbe kerül a cégnek, ami pedig pénzbe kerül nekem. Ergo vagy ez, vagy az.
Egyébként biztos van az is, amit mondasz, de én úgy tudom, a késések leggyakoribb oka az, hogy minden nemzeti légitársaság előnyt élvez a fapadosokkal szemben, ezért gyakorlatilag a nagy társaságok késése vagy különféle bajai miatt nem engedik felszállni a fapadosokat.

kovacsbalint · http://kovacsbalint.blog.hu/ 2010.03.04. 17:15:17

@ladislaus: azért ezt így nem jelenteném ki. Többször néztem magamnak és családnak jegyet Írországba, és mindig olcsóbb volt a Ryanair. Tehát általános olcsóságról nincs szó a Lingusnál; azt elhiszem, hogy ott is vannak akciók.
süti beállítások módosítása