HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Cannes 2010 - Mi Ben Stiller kedvenc reklámja?

2010.06.23. 10:30 .:sz-b:.

Elképesztő érdeklődés előzte meg Ben Stiller előadását – pontosabban Elisa Steele, a Yahoo marketingvezetője, Jeff Goodby reklámos legenda és Stiller beszélgetett arról, hogy "hogyan formálja a kreativitás a világunkat". Az ezerfős nagyterem reménytelenül kicsinek bizonyult, így végül újabb vetítőtermeket nyitottak ki, ahol közvetítették az eseményt, de még ezekben sem jutott ülőhely mindenkinek. A panel témája ijesztően lufiszerű volt – a kreativitás úgy általában, jaj –, de Goodby és Stiller miatt azért adott volt a lehetősége egy érdekes beszélgetésnek. Jogos a kérdés, hogy Ben Stiller vajon mit csinál egy reklámkonferencián, és őszintén szólva az volt az érzésem, hogy Yahooék nem is igazán találták ki ezt az egészet azon túl, hogy itt lesz ez a sztár, beszélgetünk vele, és az majd úgy jó lesz. Meg vicces.

Stilleren a viccesség nem múlt, kapásból egy nagyon apró hasonmását küldte be maga helyett a színpadra, aztán amikor mindenki kikárörvendte magát, hogy élőben ennyire kicsi, bejött ő maga is. Később úgy csinált, mintha nem tudná, hol van ("Egy álom vált valóra, hogy itt lehetek a cannes-i filmfesztiválon, gyerekkorom óta erre vágytam…"), meg elviccelődött azon, hogy a weben a legnagyobb dolog számára a pornó volt ("de nem a Yahoo-n!" – fűzte hozzá a marketinges asszony gyorsan és nem kevésbé zavartan). A viccelődésből aztán próbáltak belekanyarodni a témába, de sokra nem jutottak, olyanokon túl, hogy igen, az internetes visszajelzésekből sokat lehet tanulni, meg hogy nagyon fontos, hogy az ember mozgósítsa a kreativitását különböző célok érdekében.

A közönség valamennyire megmentette azért a beszélgetést a kérdéseivel, érdeklődtek arról, hogy például a 3D-nek van-e jövője a nagyágyúk szerint. Goodby szerint ez inkább csak egy divat, és Stiller sem nagy rajongója: "Comedy is better than three D" – mondta. Jeff Goodby szerint vírusreklámot csinálni lehetetlen. "A világ nem így működik. Nem te csinálod a vírust, hanem mások, akik továbbküldik." Sikerfilmet sem lehet szándékosan csinálni, tette hozzá Stiller. Kiderült, hogy mindig is imádta az autóreklámokat, az utóbbi időből pedig ez a kedvence:

Mi a vígjátékok jövője, mi a reklámok jövője, kérdezte valaki, aki úgy látta, hogy mindkettőben a kis költségvetésű, a való életből táplálkozó megoldások futnak most, ellentétben például a pompás Zoolanderrel. Stiller szerint ezek a dolgok változnak, hullámoznak, később megint más lesz a trend, de mindenesetre "jó mostanában olyan reklámokat látni, amik nem tűnnek reklámnak."

A végére további viccelődések és egy nagy össznépi fotózkodás maradt: az egész terem fölvette az odakészített Stillerstrong-homlokpántot, amit a Livestrong karkötő és Derek Zoolander figurája ihletett, és a haiti iskolaépítést lehet a megvásárlásával támogatni. Ben Stiller Zoolander-fejet vágott, a képet meg szinte azonnal kitették a Flickr-re. A Yahoo minden egyes megnézésért egy dollárt fizet, ötvenezer dollárig (most húszezer környékén jár). Szóval sokat nem tett hozzá a szuperesemény a fesztiválhoz, de legalább Stiller kiszivattyúzott a Yahooból ötvenezer dollárt a haiti gyerekeknek, aminek örülhetünk.

5 komment

Címkék: cannes 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr562103181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.06.23. 13:54:58

Hát, ez is egy cikk. De minek...?

.:sz-b:. 2010.06.23. 14:01:17

@UltraTotálBrutál: Nagyon fontos, hogy az ember föl merje tenni a végső, nagy kérdéseket!

Bambusznyárs · http://fighter.blog.hu 2010.06.23. 20:14:13

Szeretem Ben apót, az 50ropi meg jól jön Haitinek.

lacam · http://copyblog.blog.hu/2012/02/07/valentin_napi_sms_mester 2010.06.24. 01:24:24

@.:sz-b:.: jé

mintha a laptopos posztban nem reagáltál volna ilyen fürgén..:)))

lacam · http://copyblog.blog.hu/2012/02/07/valentin_napi_sms_mester 2010.06.24. 01:25:30

@.:sz-b:.: jé

mintha a laptopos posztban nem reagáltál volna ilyen fürgén..:)))
süti beállítások módosítása