HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Megszűnik a siófoki Coke Club?

2010.11.02. 17:18 .:sz-b:.

Megkezdték a siófoki nagystrand felújítását, a művelet négy vendéglátó egység elbontásával kezdődött - az indoklás szerint ezek nem illettek a strand új profiljába, emellett gyakori zajproblémákat okoztak, írja a Turizmus Online. A Coke Club épülete megmaradt, de jövőbeni hasznosításáról jelenleg is tárgyalások folynak: arról kell dönteni, belefér-e az új elképzelésekbe a Coke Club által képviselt stílus.

Forrás: Coke Club

Megkerestük a Coca-Colát, akiktől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy december 31-ig szól a szerződésük a siófoki önkormányzattal, és jelenleg is tárgyalnak a Coke Club lehetséges folytatásáról. Az épület egyébként önkormányzati tulajdonban van. Arra a kérdésre, hogy a folytatásról Siófokban vagy más Balaton-parti városban gondolkodnak-e, a tárgyalásokra hivatkozva nem kívántak válaszolni.

A több mint nyolchektáros terület új gyepszőnyeget kap, fákkal, cserjékkel ültetik be. A növénytelepítéssel párhuzamosan új sétáló utakat, közlekedő felületeket, térburkolatokat alakítanak ki, és korszerűsítik a közműhálózatot is. A nagystrandhoz tartozó hatszáz méteres partszakasz teljes hosszában megerősítik a partvédőművet, új burkolatot kap a parti sétány. A kivitelezés során akadálymentesítik a létesítményeket.

A beruházásban a sport- és szabadidő eltöltését célzó fejlesztések is hangsúlyos szerepet kapnak. A sportlehetőségek közül legjelentősebb az a négy új, UEFA- szabványnak megfelelő strandfoci- illetve strandröplabdapálya, amelynek megépítésével a létesítmény nemzetközi rendezvények lebonyolítására is alkalmassá válik.

A csaknem négyszázmillió forintos beruházáshoz a Dél-dunántúli Operatív Program biztosít forrást, az 50 százalékos önerőt tartaléktőke-emelésként biztosítja a siófoki önkormányzat.

- - - - -

És végül két videó, az első 2003-ból, amikor épült az akkor még Beach House-nak nevezett hely:

Ez pedig a hely bevezető kampánya, amikor újrapozicionálták Coke Clubként:

34 komment

Címkék: coca cola

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr342416611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó Estét 2010.11.02. 17:50:58

es inkabb maradnak a lepukkant, lenyulos bufek? szeep... Igazabol Siofokot a szorakozohelyek futtatak fol, lehet oket szeretni vagy utalni de ez igy van. Csendes csaladi nyaralasra ott van Fured pl

kopp 2010.11.02. 18:01:31

Hejjj! Vmelyik "nagyemberünk" v a maffia nem bírta tovább nézni, h nem az ő zsebébe folyik a nagy lé! :):):) Éljen az új területfelosztás! Ez Mo....! :)

Nick Reevers 2010.11.02. 18:37:54

...mit gondoltok miért úgy hívják a siófoki bürgermeistert, hogy Balázs "20%" Árpád?....háát nem az ÁFA miatt az biztos...

elkoltozott. 2010.11.02. 18:49:18

en egyetertek ezzel a dontessel es remelem megvalosul, mert borzalom ami ott van Siofokon....
Szeretek bulizni ez teny...de ott meg azt sem lehet normalisan..
Vagy csak nekem tunt ugy mint egy zsibvasar?? Kismillio ember osszezsufolva az utcakon, hompolygo tomeg stb stb..
Lehet h
siofok ebbol futott fel de ideje lenne mar a minosegre ramenni a mennyiseg helyett.
Igenyes helyeket kellene letrehozni maximum 2 ot.
Es mi a gond a sporttal?
na mindegy remelem megszunik az ami ott van most..

Jó Estét 2010.11.02. 19:05:45

@elkoltozott.: van igazsag abban, amit mondassz, illetve ez is egy nezopont, de nekem az a resze kifejezetten tetszik Siofoknak, hogy "zsibvasar" hangulata van estenkent. Amugy sztem pont a Coke Club az, ami a legkevesebb vizet zavarja, mert az elegge elszigetelt helyen van, vagyis nem kozvetlenul az utcan, mint par hely a setanyon, de hat pont ez volt utban :)

Geli. 2010.11.02. 19:43:03

@elkoltozott.:
pont ezért jó siófok, én ezért vagyok minden évben 2hetet lent, ha tehetném egész nyáron lent lennék...
Ha neked nem tetszik menj máshova, ezer más hely van, ne azt akard megváltoztatni amit más szeret.

k13 2010.11.02. 20:17:34

Bravó...nem sok kellemes hely volt eddig sem Mo-on...hát odevágják ezt is.
...szépen eljutunk oda, hogy azt a "kevés pénzt" is amit itt elvertünk egyszerűen máshol fogunk....

Elvégre 2 Long Island Ice Tea-t az adrián is megkapok 5000HUF-ból.

flimo13 2010.11.02. 20:29:18

Egy ideje már nem jártam Siófokon, akár csak az öt évvel ezelőttihez képest is lement a színvonal. Viszont Siófoknak ez volt az értelme, ha megszűnnek a petőfi sétány helyei, akkor flörtért meg a másik szarért végképp nem lesz értelme oda menni.

sunázósün 2010.11.02. 20:39:25

siófok a ti kis riotok, nyál, nyál, balatoni nyál

Gyarló Hintaló 2010.11.02. 21:13:50

@sunázósün: nem kis rió hanem Little Ibiza!!!

nekem nem fog hiányozni, kábé az elmúlt 10 évben 2x ha voltam pedig nagyon közel lakom.....

Csirke72 2010.11.02. 21:16:54

Még szerencse, hogy átépítik ezt a proli plage-t:)

Ki a fasznak kell ez az igénytelen retro Plattensee Style?

Aki kicsit is igényes valamelyik tengerparti üdülöhelyen tölti a nyári pihenöjét ill. szabiját de nem ezen a lepukkadt balatoni sárkunyhóban:)

Surko 2010.11.02. 21:23:19

" Arra a kérdésre, hogy a folytatásról Siófokban ... "

Talán SiófokON, nem?

Méghogy SiófokBAN...

Ja, meg Budapestben, meg Miskolcban, meg Szegedben, meg Pécsben...

Christian78 2010.11.02. 21:34:37

én eccer sem vóótam, mert kritikán aluli, amit magyarok csinálnak!

stamp7 2010.11.02. 21:47:47

Christian78 "eccer sem vóótam, mert kritikán aluli..." -na, akkor, hogy alkotsz véleményt? Mondták milyen, vagy súgták a hangok?
Csirke72 meg az a csuda igényes fajta, akitől azért a többséget kirázza a hideg. Semmi sem elég jó neki, mer'...
Nézzétek, nyilván nem tökéletes a hely, de azért egy jelentős rétegnek mégis csak ez jelenti a kikapcsolódást. Ha nyugira vágyom ott az északi part, ha bulira meg Siófok. Nyilván vannak jobb bulik Ibizán, de másfél órányi autóútra ennyiért nem rossz kompromisszum.
Amúgy meg nincs ellenemre az átalakítás, és a sport is lehet hangsúlyosabb, sőt. De ne csináljanak már még egy Hajógyárit...Béke Veletek. :)

monyon le 2010.11.02. 21:52:32

@elkoltozott.:
Személy szerint sajnálom ha megszűnik, de ez még nem tény! Siófokon inkább zavaró tényező a "gagyi" szórakoztatás mi a Petőfi sétányon zajlik! Arab barátaink és a régi bevált Siófoki gang ilyenné tette. A Petőfi sétány az Araboké - a Strand belső része "Önkomié". Majd meglátjuk hogy melyik szponzor, mennyiért veszi bérbe a területet. A duma a strand koncepciójáról, meg csak pályázati duma.
Van az a Pénz, mely Siófoknak, ill. az Önkormányzatnak tetszik. És lesz egy "sponzor" melynek bejön a hely és az összeg. Ennyi! Ja +ÁFA

háténimmár 2010.11.02. 23:30:15

Surko!

Fuss neki még egyszer a mondatnak, hátha rájössz az értelmére ha az egészet nézed és nem csak egy szófordulatot.
Funkcionális analfabetizmus. Bahhhh.

oszi1113 2010.11.02. 23:47:16

Régen jártam lent! Jó is volt! Szép emlékek! Ilyen, ekkora tömeget legközelebb valamellik tengerparti üdülőhelyen találsz, horvátban, vagy olaszban! Szóval, kár lenne Siófokért, ha megváltozna, és elvesztené ezt a "fejlett nyugati" hangulatát! Kicsit olyan volt, mintha külföldön buliztunk volna! Kicsit olyan volt, mint az amcsi filmekben a tengerparti megapartik! De nem baj, lesznek majd nyugis kávézók helyette, ahol meg lehet vitatni a nagypolitikát, hangos eszmecserék a kortárs komolyzenéről! Jó lesz az is, de már valami más lesz az...

megint 2010.11.02. 23:57:52

Siófok utoljára akkor volt népszerű, mikor a youtubon sokan megnézték ahogy 150 roma végigvonul a sétányon, mert nem sikerült megszerezniük a "felügyeletet". Nem ismerem az önkormányzatot, de legalább ezek nem adták el , és a város profitál(t) belőle. Igazából idén egy épkézláb helyet nem találtam ahol normálisan lehetett volna szórakozni, van ez a gyújtsuk fel a pultot , és játsszuk 15 éve ugyanazt a szar zenét hely(bár a kiszolgálás minősége, és gyorsasága itt talán a legjobb a tömeg ellenére), mellette valami borzalom, captain morgen hajó ahol az 1500 ft-os(4cl) whiskyt műanyagpohárba kapom, meg a parton a kikent, kigyúrt nyálgépek helye kiegészítve szombaton a pesti élvonallal, bár itt legalább jó zene van, és bár itt már ugyanazt a whiskyt 2000-t adják legalább üveg pohárba, tudom sok helyet kihagytam. Ja meg a két sztárdisco ahol a dj-nek sms-be küldik el , hogy mit játsszon , mert a fritzeknek épp dj ötzi kell.

megint 2010.11.03. 00:01:31

Abban viszont egyetértek,hogy aki nem bírja a tömeget, zenét, részeg idiótákat, viszont szereti a balatont, az menjen máshova, van sok szép hely pl az északi oldalon.

J.W. Booth 2010.11.03. 02:43:58

Végre!
Ez az első pozitív hozadéka annak, hogy a korrupt városvezetést újraválasztották. Megtelt a zsebük, nem fér bele több.

Egyébként Siófoknak több kárt okozott, mint hasznot hozott ez az egész "buliváros" imidzs. A szórakoznivágyók között rengeteg ingyenélő volt, akik Tesco-zacskóval érkeztek, alig költöttek, autóban vagy parkban aludtak, vagy levonatoztak és a hajnalban hazamentek, összeszarták-hugyozták a várost.

A szórakozóhelyek is sokat rontanak a képen, a színvonal hiánya és az aránytalanul magas árak rossz emlékeket idéznek. A "lehúzós" helyek sem elsősorban a várost gazdagítják, az ottani vállakozóknak csak a töredéke helyi illetőségű.

A Balaton déli partja és Siófok sokkal többet ér, minthogy senkiháziak elriasszák a jobban fizető, többet költő családos vendégeket.

Hosszú időbe telik majd megújulni és levetkőzni az elmúlt 15-20 év bélyegét. Biztos sokaknak fog hiányozni, de a város mindenképpen jól jár.
Már, ha valóban így lesz.

lacivagyok 2010.11.03. 05:06:38

Én lehet, hogy elnéztem valamit, de a cikk a strand felújításáról szól, szerintem rá is fér.
Ez szerintem nem nagyon fogja érinteni az éjszakai Siófokot. Nem értem, miért erről vitáztok...

Én egyébként sokat buliztam Siófokon, szerettem is (lassan már kinőttem). De nem lehet tagadni, hogy nem épp az igényes szórakozás terepe az.

És a Beach House-ról is vannak emlékeim, egyszer például megkértük a pultos lányt, hogy legyen szíves tegye be a sörünket a hűtőbe, hogy ne melegedjen fel. És betette :-)

Bluesrider 2010.11.03. 05:54:18

Az viszont kétségtelen, hogy az 1 m2-re eső bombacsajok aránya ütötte a Copacabana-t, valamint "nagyoskodást" is simán tanulni lehetett, de ez volt a strand bája...

2010.11.03. 06:07:55

:D
Hogy éltetik sokan azt a fost, ami ott megy!

Az hogy az egész part, bevétel és minden ami ott megy az cigányok és arabok kezében van, az senkit nem érdekel! :D

Buli legyen, falusi kurvák és kommersz sztájl, ez az ami kell! :)

barkacs 2010.11.03. 06:54:15

@kopp: "Éljen az új területfelosztás! Ez Mo....! :) "

Az ne zavarjon, hogy a kólások annak idején, ezt az ötletet pofátlanul lenyúlták két fiatal sráctól. Most ők kerülhetnek házon kívülre. Így megy ez.

belagezabela 2010.11.03. 06:58:10

dzsipók járnak ilyen helyre

bastian 2010.11.03. 07:39:06

Ahol szórakozóhelyek vannak ott mindig felmerülnek problémák is, nem vitás. DE: Ha Siófok nem lenne (ilyen), a Balaton teljesen halott lenne. A Balaton körül a nyaralótulajdonos réteg döntő többsége még a 70-es években szerezte a nyaralóját, akik most jószerivel aggastyánok és ez meg is látszik a településeken. Ha ezt megszüntetik Siófokon, akkor a fiataloknak nem lesz hova menni nyáron, mert ők nem a lángosért és a sültkolbászért mennek oda, hanem bulizni. Én sajnálnám, ha ezt hazavágnák...

white zimbabwean 2010.11.03. 08:17:09

Rendszeresen járok a Coke Club rendezvényeire, szerintem sokkal színvonalasabbak mint anno a CC Beach House megasztár haknijai voltak. Szerintem a Petőfi sétány a "vigalmi negyed" de a város többi része biztosít lehetőséget a nyugodt pihenésre. Sajnálnám ha megszűnne.

ChatMan 2010.11.03. 09:05:26

....Jól ismerem. A kezdetektől oda járok, nyaranta több hetet töltök el ezen a helyen. Szántódon van nyaralónk, de eleinte a magyarországon még ritka, külföldi tengerpartokon teljesen hétköznapi feeling-ért tettem meg minden nap a tizenegykét kilométert. Így hát tanúja voltam a hely tündöklésének, és a már egy-két éve előre érezhető bukásának. A hely egy zseniális kezdeményezésként, a fiatalok életviteléhez, a fiatalos életstílus kedvelőihez igazított, életvidámságot, egészséget, bulit, szerelmeskedést sugárzó balatoni "bulközpont"-ként jött létre, magával hozva a marketingből jól ismert Coca Cola "életérzést". Mindennek erre kellett volna épülnie a továbbiakban is, ám ez (gondolom a hely alakítására befolyással bírók szakértelem hiánya miatt) megbicsaklott. Azt lehetett észrevenni, hogy egyre kevésbé fontos ennek az életérzésnek, hangulatnak a fenntartása, és mindinkább a kizárólagos profit maximalizálás a lényeg. Így egyre inkább megjelentek a kiadott kis igénytelen balatonparton megszokott kis néhány négyzetméteres aranyárban kiadott vendéglátó helyek. Ez persze már egyáltalán nem illeszkedett bele a fiatalos "tinis" hangulatba, hanem a megszokott "jól bevállt" felé hajlott, mellyel a hely maga is középszerűvé vállt. Megjelentek a látogatók között az idősebbek (szeretem őket, de ezt a helyet meghagyhatták volna a fiataloknak) akik az eredeti célok szerinti életérzésből nem, de súlt kolbászból jóval többet kívántak itt magukba engedni. Sajnos csak egy két hely tudta az eredeti célokat megtartani (örök köszönet a Beach Party Cafe-nak), lassan az eredeti célközönség is fogyatkozni kezdett. Így a szinvonalat tartani akarók aranyárban szolgáltatták a fiatalok számára az italt kávét ételt. Persze a fiatalos életérzés nem párosul mindíg kitömött pénztárcával, így ezek az amúgy kellemes helyek is kezdtek halálra ítélődni....és csak jöttek, jöttek...jöttek a nagymamák a pici gyerekkel.....most már kell nekik a csend a nyugalom, a lángos a sűltkolbász...és lassan de biztosan átveszik a helyet az eredeti célközönségtől akik pont ezért lassan el is maradoznak. Nekik nem kell napközben a hangos zene, mert a pici baba nem tud tőle aludni. Nem kell a Mohito, jó lessz az otthonról hozott kőbányai világos, nem kell a fitnes saláta, mert hoztak ők császárhúst meg jó fehér kenyeret hagymával (persze ezek is jók, de hol van már a hely szelleme). Az eredeti törzsközönség kezdett pontá zsugorodni, a szinpad körűl, ahol egy utolsó kísérletként kicsrélték a "bútort" ( pedig tudjuk, hogy nem azt kell. ) hoztak szuper napágyakat amik önmagukban nagyon szépek és persze igényesek is. Pont olyanok mint amilyenek egy ilyen helyre kellenek, persze nem néhány darab, hanem az egész strand területére, mert az utolsó koporsószöget éppen ezekkel verték be a hely koporsójába.......Történt ugyanis, hogy ezeken a helyeken már hajnalok hajnalán le voltak készítve az ott lévő Coca Colások, és barátaik számára a "foglaltságot jelző törölközők)...persze ember csak 11-kor párosult hozzájuk, mégis a belépőt megfizető fiatalok számára azt az üzenetet hordozta "számodra itt már nincs hely". Ezzel győzött is a nagymamák csapata, és létrejött a csendet, nyugalmat igénylő, ám de szolgáltatást igénybe nem vevők strandja, akik úgy érzik, hogy a megváltott belépőjegy pont elég kiadás volt, és lényegében ők ezért nem kapnak semmit. Mint marketing vezető mondom: Vagy egy teljesen új koncepció kell, a belépőjegyek megváltásától, a benne foglaltakon át a hely feelingjének az ujrateremtését, fenntartását, szolgáló teljesen új és totális döntési jogkörrel rendelkező, a látottakat, tapasztaltakat felfogni és megváltoztatni képes csapattal, vagy hagyni kell a nagymamáknak, és eltűnni onnan az eredeti célközönséggel együtt egy másik partszakaszra. Hosszan tudnám elemezni a hely tündöklését és bukását. Óriási előnyöm, hogy nem mint a hellyel kapcsolatos bármilyen érdekeltséggel rendelkező, hanem mint napi használó látom a problémákat, a hely haldoklását, az ujrakezdés lehetőségeit.

Népi ellenőrzési iroda (törölt) 2010.11.03. 09:12:03

Sijjófok a balcsipart majámija. Ezzel pedig nem dicsértem. Pénzért sem töltenék ott egy napot sem. Persze még lószar van, veréb is van.

Commandante Jayasuriya 2010.11.03. 09:20:13

@ChatMan:

Azt javaslom, foglalkozz néha a helyesírással is.
Egyébként a "Nemzeti Gyásznap" mikor lesz?

Coyote82 2010.11.03. 09:23:40

Bassza meg.
Siófokon élek. Rühellem a cigányokat és a maffiózókat, de nyáron ez a legjobb város. Tény, hogy a Coke Club átment lehúzós buliba, tele van kigyúrt, rosszarcú műgecikkel. Tény, hogy ez így szar.
De muszáj megsemmisíteni, és helyette idebaszni egy hetvenkettedik kilométert sétálóutcából meg egy tizennyolcadik edzőtermet? Mintha az nem a maffia kezében lenne... Vicc kategória.
Csendesebb, persze. De Siófok nem a buliról szólt? Mi volt a baj ezzel? Kiöregedett a maffia, nem bírják az éjszakázást?

Csirke72 2010.11.03. 09:24:20

Ezt az igénytelen kócerájt épp ideje, hogy bezárják.

Aki kicsit is igényesebb, az a szabadidejét valamilyen tengerparti országban tölti el és nem ebben a sárfészekben a Plattensee-n!

Ennyi überciki panelprolit:(((

monyon le 2010.11.03. 10:05:51

Bontsuk ketté! A Strand a kerítésen belül van a Petőfi Sétány a kerítésen kívül.
Kerítésen kívül szárnyal az igénytelen gagyi! Kerítésen belül esténként viszont igen is voltak színvonalas rendezvények, melyre szükség van.
Mint ti is itt leírtátok, a rántott húsos, házi kenyeres, kőbányai sörrel és hűtőtáskával ellátott "családok" nem a strandra fizettek be (mert itt pénzt kell ám kiadni), hanem feljebb húzódtak keleti irányba a szabd strandok felé.
Bizonyára az "új strandkoncepció" erről a részről szeretné becsábítani a vendégeket - ami véleményem szerint nem fog menni mivel fizetni kel a belépőért.
Siófok másik része (kikötőn túl) az Ezüst part, viszont a megtestesült retro! Vendégek alíg járnak arra. Lepukkant régi szocreál szálloda torzók, befejezetlen ingatlan beruházások, csönd és hulla szag. Van egy kis hotel a part mellett, melyet Németek üzemelteteken. Olcsó szállás bulizós fiataloknak. Az ezüst part is meg érne egy misét, hiszen ez a része Siófoknak, mely senkit sem érdekel. Kis gyerekes családoknak, időseknek egy Mekka lehetne - ha az Önkomi szelektálni tudná a célcsoportokat.
Petőfi Sétányt viszont nehéz lesz visszafoglalni az araboktól! És ezt minden Siófoki ill. ide Siófokra kötődő tudja.
Példa erre a C.C. bejárata melletti 3 kis üzlethelyiség. A dörzsölt arab eladta a PEPSINEK (nesze neked Cóla) a bolt kis reklám felületét - Ára: 2mill/ szezon / bódé roló. Ebből van neki három. :) Így már is a szezont 6mill. plusszal kezdte. És ez végig megy az egész soron.
A Stranddal szembeni régi villák ma pókerklubként vagy bordélyházként üzemelnek. Villák előtti helyeket kiadták, bóvli vúrslisoknak, vattacukrosoknak, hot-dogosoknak.
Összefoglalva, nem a stranddal van ott a probléma, hanem a Balaton régi begyepesedett "szórakoztatási szokásaival". Kinek ez nem tetszik tessék mennyen át Füredre - ott aztán még nagyobb a rongy rázás. Füred ma az elit városa. Viszont naplementét csak is a déli partról lehet ám bámúlni.

zsildi77 2010.11.03. 14:18:03

én sajnálom, elég színvonalas programok voltak, no meg mára eléggé összeforrt Siófok és a Cola.
süti beállítások módosítása