HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Vajon lesz Megasztár 47 és X-Faktor 32?

2010.11.04. 11:00 szivlapat

Vajon van-e ebben a formátumban még tíz év, ahogy Herman Péter, az RTL Klub kreatív producere jósolja, vagy egyszerűen leereszt, mint az iroda sarkában felejtett szilveszteri lufi? 

Vagy igazolható-e az a vád, miszerint a tehetségkutató műsorokból épül majd a két kertévé felsővezetőinek horvátországi nyaralója, miközben a kizsigerelt stárok koldusbotra jutnak?

Van-e értelme egyáltalán tehetségeket keresni erre a nyomorult magyar poppiacra, amikor még Aradszky is alig ad el pár albumot? 

Tényleg csimbumcirkusz lett a formátum, és már nem is tehetségeket keresnek, hanem bazári majmokat? 

Miért nem hagynák abba, ha nem lenne sikeres? Mekkora a visszaeső tehetségtelenek aránya, akik ötödszörre is megpróbálják, hátha? Miért Friderikusz, Geszti, Malek Miki és Eszenyi Enikő ülnek a zsűrikben?

Érdekes kérdések ezek, bizony ám.

 

25 komment · 4 trackback

Címkék: rtlklub megasztár tv2 maxfactor pinacolada xfaktor

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr32420692

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A mohóság ára avagy a ludak disznót győzhetnének... 2010.11.04. 18:12:16

Sokként érte a kábelkommunikációs szakmát, illetve a hazai közvéleményt is előbb az RTL Klub, majd a TV2 azon elképzelése, miszerint jövő évtől pénzt kér műsoruk továbbításáért a kábelszolgáltatóktól. A felvetést Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és H...

Trackback: Lázár "rossz tanuló" János felel 2010.11.04. 13:15:29

politikai meseAtyafiak, tegnap egy érdekfeszítő számot adásra készültem, hiszen feketebárány sorsra érdemesült Jánosunk elmondta a leckét! Tényleg elmondta, de nem azt a leckét magolta be amit kellett volna.Jánosunk mikoron felszólították felelni, fesz...

Trackback: Karda Bea megrázó átváltozása 2010.11.04. 13:15:07

bulvár meseAtyafiak, kicsiny országunk nem fukarkodik a csodálatos átváltozásokban, immáron betörtünk az energiaiparba is!Címzetes énekesnőnk, ki benevezett a Hogyan csináljunk igazi hülyét magunkból? típusú vetélkedőbe, csodálatos képességről tett tan...

Trackback: Stohl Andris egyáltalán nem csodálatos átváltozása 2010.11.04. 13:14:45

bulvár meseAtyafiak, egyszer volt, hol nem, vót egyszer egy fiatal komédiás gyerök. Tehetsége is vót néki, istenadta. Csak az élet, az az igazi nagy szerepjátékos! Magával ragadta, vitte, mit vitte, röpítette. Hogy megérdemelt dicsőség volt-e ez, én ne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronald 2010.11.04. 13:24:18

Az még senkinek sem jutott eszébe, hogy ezek a műsorok nem a versenyzők későbbi megélhetéséről szólnak - hanem simán csak a nézők szórakoztatásáról.... mégpedig civil résztvevőkkel?

Miféle mentalitás ez, hogy ha valaki egyszerűen csak meg akarja mutatni magát, szerepelni akar nagy nyilvánosság előtt - akkor azonnal el kezdünk turkálni a zsebében, hogy hát "hány lemezt fog majd eladni, lesz-e neki erre piaca, mennyit fog keresni vele"...ilyesmik.

Ez egy show - vagyis egy könnyű, szórakoztató műsor. Ennyi. Miért kell ezt kivetíteni a jövő üzleti viszonyaira?

Csak szólok, hogy a valóságban Tom Cruise sem vadászpilóta, Robert de Niró sem maffiózó de még John Wayne se volt cowboy.
Sőt Rékasi Károlynak sem kávézója van a valóságban.

Ők is csak szórakoztatni akarnak-akartak...semmi mást.

Illetékbélyeges elvtárs 2010.11.04. 13:24:51

Sosem gondoltam volna, hogy a horvátországi nyaraló az valamiféle előkelő (neadjisten burzsuj) színvonalat képvisel, . "Megszervezek még pár évadnyi Megasztárt, és összejön a horvát nyaraló".
Jaj.

Anti Anyag (törölt) 2010.11.04. 14:03:32

Ilyen alapon akkor azt is szóvá lehet tenni, ha te gazdagodsz. Magánügyük, mire költik a nyereségüket a tulajok.

Én pld. ezeket nem nézem, de pld. az HBO-t, HírTV-t igen. Leszarom mire költik a havidíjamat.

S. Annyi 2010.11.04. 14:42:26

Nekem Fekete Pákó a kedvencem, hedensoldersszel mosom a hajam, a mosóporom mindig nálam van, hamburgert eszem, kólát iszom, az MSZP-re szavazok, hajrá gyurcsány igenigenigen!

kockablogger 2010.11.04. 14:52:33

Ha sokáig bírják, új értelmet nyerhet az x64. Höhö.

megafaktor · http://megafaktor.com 2010.11.04. 15:09:07

Csak annyit tudok mondani, hogy a megafaktor.com oldalon ezt a kérdést is fel lehetne tetetni... nagyon sokan szavaznak az egész talentshow közönség ezt nézi

7esbusz 2010.11.04. 15:16:09

@Ronald:
Szerintem ez jó meglátás. Ezek csak szimpla szórakoztató műsorok és semmi több. Az egy más kérdés, hogy már most sincs bele "töltelék", ennyi kiváló hangú énekes egyszerűen nincs és kész.
A kérdés, hogy ezzel vajon tisztában vannak-e az indulók is, vagyis hogy ők nem valami nagy felfedezettek lesznek, csak egyszerű médiamunkások.

irónika 2010.11.04. 15:18:09

Micsoda poszt! Tele új gondokatokkal, ötletekkel, esetek újfajta megvilágításával és persze vitaébresztő megválaszolatlan kérdésekkel.
Reagálok hát azokra is. Ma a TV nem az egyetlen, sőt monopol, ezért ellenőrzött hirforrás. A M5 és az Xf pedig nem a Ki mit tud? Igaza van Ronald-nak, ez egy szórakoztató műsor, melyről számos bőrt lehúznak.
Ami a szereplőket illeti ... A Ki mi tud?-ok 5-10 helyezettjeivel mi történt? Semmi. A piac szelektált, ma is ezt teszi. Ha calakit elvittek egy falusi haknira és kifütyülték, nem mehetett többször.
Ennyi, de ninek ehhez posztot írni?

ave 2010.11.04. 15:23:34

Egyszeru a valasz, szerintem.
En megprobaltam par nevet felidezni, akik dontoztek a korabbi megasztarokbol.
A gyoztesekre emlekszem, plusz minden evadbol 1-3 nev megvan.
Szoval evente 1-2 nagyon jo, 1-2 kozepesen jo uj eloado azert siman el kell ferjen a piacon.

Minap valahol olvastam, hogy valami exmegasztaros tapsoltat a musorban most, no ora pl. pont nem emlekszem, de egyaltalan nem.

MetálFater (törölt) 2010.11.04. 15:24:59

"Ennyi, de ninek ehhez posztot írni?"

Azé bakker, mert imigyen teszteli közösen a RTL-KLUB és a TV2 kanális, hogy hány bőr van még ezen a szerencsétlen rókán...

Még nem jöttél rá?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.11.04. 15:41:39

Nem, EZEK nem érdekes kérdések.
Úgy szakmailag, mint emberileg(sic!:) érdektelenek

Ez így kb sorrybors és nem szakmai blog szint...

Ronald 2010.11.04. 15:51:45

@irónika:
Hogy mi lett az egykori Ki Mit Tud -ok felfedezettjeivel? Van rá tippem:

Pl. ápolónők, mérnökök, kamionsofőrök, bolti eladók, kisvállalkozók stb. lettek.
És ez így van rendjén.
Van, aki amatőrként focizik, kórusba jár énekelni, képeket festeget, netán valamilyen hangszeren játszik...és így tovább.

A munkája MELLETT ...és nem HELYETT !!!

Abba sincs semmi kivetnivaló, ha ezek a fiatalok pl. énekelnek.
És ha erre még egy nagyobb nyilvánosság lehetőssége is adott - akkor miért is ne?

Csak a drágalátos nézők egy részének ugrik be azonnal, hogy "Jó-jó...de hogy fog ebből megélni, mennyit fog vele keresni?"...meg ilyenek.

Közben csak egy viszonylag kulturált időtöltés...nem több annál az egész.
.

batorfya 2010.11.04. 16:14:14

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

ez nem egy szakmai blog. néha vannak ilyen jellegű tartalmaink is, ez igaz.

bierkamp 2010.11.04. 16:40:33

Egy a válasz : A ZSIDÓ vezetők tömik tele a pénzzel a zsebüket, ilyen Hermann !! Péterek a TV-k nél....,
A telefonálás is kamu---az csak a Horvátországi nyaralóba megy a pénz A szavazást figyelembe sem veszik. Jön egy ilyen másik " madár " a kampós orrával és a milliókkal, s beindul a "Király Viktor" szindróma nyerés ügyben, mint ahogy a Janicsák szindróma is a X faktorban erre van kihegyezve.

North15 2010.11.04. 16:45:15

@Ronald: A gondolataid jók, és egy ideális világban talán így is működnének a dolgok. Na de miért is gondolná bárki azt amit leírtál, amikor pont maga a műsor készítői és résztvevői hétről hétre sulykolják pont ennek az ellentétét az egyszeri néző fejébe? Puszta szórakoztatás, én csak meg akarom mutatni magam? Hol, kik?
A műsor: "ki lesz a győztes, kié lesz a hírnév, a lemezszerződés stb."
A zsűri: "belőled világsztár lesz, fiam."
A versenyzők: "hatalmas kiugrási lehetőség, életem fordulópontja, az utolsó esélyem ez a műsor, célom hogy sztár legyek."

Hol van az, aki lesz.ja a műsort, a továbbjutást és csupán el akar énekelni egy dalt?
A csatorna részéről meg pláne puszta üzlet az egész. Azért vetítik, mert megéri nekik, ennyi. Ha nincs nézettség, nincs műsor, se szórakoztatás. Ja, és ha már ez a cél, és ez csak egy énekes-show, akkor miért is kerül pénzbe hogy szavazhassak?

- Rendi - 2010.11.04. 16:49:33

"Vagy igazolható-e az a vád, miszerint a tehetségkutató műsorokból épül majd a két kertévé felsővezetőinek horvátországi nyaralója, miközben a kizsigerelt stárok koldusbotra jutnak?"

Üzleti vállalkozásokról van szó, azt csinálnak a pénzükkel, amit akarnak, akár el is égethetik az egészet, nem igazán van közünk hozzá.
Amúgy a stár az mi?

georg 48 2010.11.04. 17:04:13

Azt nem tudom, hogy mi kis országunk el bír e tartani ennyi könnyűzenei zsenit. Erős a gyanúm, hogy nem. Nem hiszem, hogy lenne rájuk felvevő piac.
Ezek a csóró srácok mind un. egyszeri használatosak lesznek. Lesz egy számuk, kiadnak egy cd.-t és ennyi.
Persze, azt az egyetlen egyet is hamar megunják az emberek, mert egy kis ideig még a vízcsapból is az folyik. Ltsd. : valami így fedezték fel Amerikát, vagy mi a lótüdő ! Reggel, délben este éjjel nappal ezt hallani, de már uncsi. Két év múlva a kutya nem fog rá emlékezni!!! Uff!

Dinsdale Piranha 2010.11.04. 17:58:41

Miért baj ha nyaralót építenek a vezetők a nyereségből? Ha ez annyira bosszant, mérj hatalmas csapást a műsorok nézettségére és kapcsolj el. Vagy ne nézz TV-t. Amúgy pedig kár ezen filozófálni, pontosan annyi bőrt fognak lehúzni egy műsorról, amennyit a nézettség indokol.

irónika 2010.11.04. 18:06:35

@Ronald: Majdnem igaz. Galvolgyi, kern, illesek ... Csak nehany kimitudos. Ma is ebbol elnek.

Ronald 2010.11.04. 18:06:54

@North15:
Mondjuk egy (egyelőre) ingyen sugárzott kereskedelmi csatornától nem ördögtől való gondolat - hogy vissza szeretné látni a befektetett pénzét és uram'bocsá - még némi kis hasznot is csináljon a vállalkozásából.

Ez a "Győztes mindent visz" típusú hozzáállás tényleg visszatetsző - de hát még az állami Lottónál is ez megy újabban, nem igaz?
Az 5-ös milliárdokat kap...a négyesek meg egy kis benzinpénzt.

Most más kérdés, hogy később tényleg a győztes marad-e meg a pályán...vagy netán egy második-harmadik, n-edik helyezett?
Igaz, néha ez sem mindig pusztán csak a zenei tehetségtől függ.

Maradjunk annyiba, hogy ha ezt úgy fogjuk fel, mint egy hétvégi, szórakoztató, könnyűzenei vetélkedőt - akkor rendben van.
Ha mást is bele akarunk magyarázni - például azt, hogy ez valamiféle casting-szerűség lenne - akkor már necces az ügy.

De hát a "libalegelős" focimérkőzésekre miért járnak ki vajon az NB1-es edzők?
Vagy még a náluk is magasabb rangú futball-menedzserek?
Helyben vagyunk, ugye?

Ronald 2010.11.04. 18:08:52

@irónika:
"Galvolgyi, kern, illesek... "

A hány százból...netán ezerből?
.

szszabolcs 2010.11.05. 00:20:54

@MetálFater: Van fogalmad róla, hogy mennyibe kerül egy ilyen műsor nekik? Gondolod, hogy majd így tesztelik, 30-40 komment alapján... Gondolod, hogy majd közösen...
Na jó éjszakát!

MrTotheee 2010.11.05. 12:37:12

lehúznak még néhány bőrt a dologról az biztos, ráadásul a Xfaktorba bepakoltak néhány képzett énekest is...
süti beállítások módosítása