HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Este lehet újra megtekinteni a világot

2011.01.28. 17:19 szivlapat

Kevin Macdonald filmrendező (Dolgok állása, Utolsó skót király) és Ridley Scott neve fémjelzi azt a dokumentumfilm-projektet, mely ma este héttől lesz ismét megtekinthető a Youtube-on és amelyről már több mint fél évvel ezelőtt beszámoltunk blogunkon.

„Az élet egy napban” (Life In A Day) című projektben kísérletet tettek minél nagyobb tömegek megmozgatására: az ötlet egy olyan film elkészítése volt, mely 24 óra eseményeit sűríti össze egyetlen dokumentumfilmmé, melyet a jelenleg tartó Sundance Filmfesztiválon vetítettek le, s melynek a nyersanyagát a Youtube felhasználói forgatták le tavaly július 24-én, 24 óra alatt a világ minden részén. A szervezők még ki is osztottak 500 kamerát azok között, akiknek nincs pénzük ilyen eszközökre.

Ekkor összesen nyolcvanezer ember ragadott videokamerát világszerte és végül több mint 4500 órányi felvétel érkezett. Az ezekből összevágott 95 perces filmet a fesztivállal egy időben magyar idő szerint pénteken hajnali kettőtől levetítették a YouTube-on is.

A felvétel készítése során formai vagy tartalmi megkötés nem volt, csak három kérdés: Mi van a zsebedben? Mitől félsz a legjobban? Mit szeretsz a legjobban? A beérkezett videókat két hónapon keresztül sorolták tartalmuk szerinti kategóriákba, aztán az így létrejött adatbázist böngészve, a felvételek tartalmi vagy képi jelentésén keresztül kezdő és végpontjaiknál fogva fűzték fel egy meghatározhatatlan mondanivaló köré – írja az Origo, ahol részletes kritika és beszámoló olvasható a műről. A filmet rendezőként Kevin Macdonald jegyzi.

Az élet egy napban (Life In A Day) című filmet magyar idő szerint péntek este hét órától még egy alkalommal ingyen meg lehet majd nézni az alkotás Youtube-csatornáján, a projekt Facebook oldala pedig itt található.

1 komment

Címkék: film internet youtube világ művészet dokumentumfilm ridley scott

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr592621395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fender · http://firka.blog.hu/ 2011.01.31. 19:39:27

hát erről lemaradtam pedig én is küldtem be videót. 4-én lehet újra megnézni?
süti beállítások módosítása