HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

A Meki féregburgere megbukott a visszabüfögésteszten

2011.04.04. 14:55 batorfya

Talán a Kreténben volt tíz éve egy rajz, amelyen az előtérben egy Kövér László-bajuszú roppant jobbágyarc, háttérben a markói kietlen magyar ugar egy kókadozó gémeskúttal, a szivárvány helyén meg egy McDonald’s-logó. A kép címe, ha jól emlékszem, szimplán ennyi volt: Magyarország. Egy kései, kortárs Than Mór allegorikus pannója volt ez Magyarországról. Mára a McDonald’s-logó helyére a Providenté került, a bajusz kicsit tömöttebb, fésültebb - ha úgy tetszik, urbánusabb - lett, az ösztövér gémeskút helyét pedig egy telivér Suzuki foglalta el. Az új alkotmány preambuluma azonban vitézségi próbára hívta a multikat is, így a McDonald’s Toldi Miklós képében mutatja a vendégoldallal, mi fán terem a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Kijött a hazai ízekkel és a retroburgerrel.

Matt fejtető

A születési nevén féregburger, varjúburger, parasztburger vagy csalamádés burger a városban minden nem franchise-rendszerű hamburgerespontnál és balatonparti lehúzóhelyen kapható, különös ismertetőjele pedig az atomjaira hulló, fényes tetejű buci, a szénné égetett mélyhűtött marhapogácsa és az édesítőszeres vecsési csalamádé.

A McDonald’s-féle erős látvánnyal indít. A dobozban a délceg szendvics szinte kiáltja, hogy „Egyél magyarul!”, ujjal való bökdösésre a sajnos fény nélküli bucifej előbb behorpad, majd visszalöki magát egy kicsit, pár másodperc múlva pedig szétreped. Ahogy kell. Szétfeszítve a szendvicspofákat a mustárban valóban csalamádé dagonyázik némi paradicsommal, alatta pedig a kozmált (de nem kormos-szenes) tenyérnyi húspogácsa lapul. Szilaj marha, kicsit rágós, mint utóbb kiderült. A szendvicset kézbe fogva fény derül arra, hogy a McDonald’s termékfejlesztői arra is gondoltak, hogy egy óvatlan pillanatban azonnal darabokra essen az egész, de nem úgy, hogy a másik oldalon kicsusszan a stuff, hanem szó szerint több részre törjön. Tovább azért nem hullik a porhanyós tészta, mert valamelyest karamellizált, ami azért mégsem oridzsinál Határ úti eljárás, így a hitelességre való törekvést a dizájnban és az ergonómiában nagyra értékeljük, de a labor mégsem kap tíz pontot, csak hetet.

Életben nagyobb

Ízre viszont majdnem minden rendben van. A kokszíz alap, a globusmustár szintén, a csalamádé pedig édesítőszeres, ha jól érzékeltem, de ha nem, akkor legalábbis nagyon közel áll hozzá, ami szintén a laborosok szorgalmát dicséri. Mégsem áll össze klasszikká, az ízek közötti bonyolult szinergialehetőségeket sajnos nem sikerült maradéktalanul kihasználni, és a visszabüfögésteszt eredménye sem győzött meg, sajnos csak a szaharint éreztem. De majd kipróbálom részegen is.

Lehetne más is

Összességében a McDonald’s retroburgere az eredeti viszonyítási pontokhoz képest tízből hat pontot érdemel. Az 1050 forint már-már komolytalan túlzás ezért a szendvicsért, Lázár János egy végigcsárdázott éjszaka után viszont biztosan adna érte ennyit, mert egyszerre nosztalgikus, magyaros, mégis annyira mai és luxustermék.

12 komment

Címkék: teszt mcdonalds retroburger

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr652798894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.04.04. 17:06:17

ejha...mot menjek el, és egyek egyet? Sose gondoltam, de most először sanszos...

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.04. 17:14:11

Egy évben egy, max. két alkalommal szoktam rászánni magam hamburgerfélére. Így aztán kellett kb. két év, hogy rájöjjek: ezek az izék alig különböznek egymástól, még azt sem nagyon lehet észrevenni, hogy MD v. BK., csak azt, hogy gyalázatosan rossz minőségű minden alapanyag. Pár napja nem volt jobb ötletem, épp egy meki mellett volt dolgom, vettem egy ilyen retroizét. Bringával voltam, nem volt hová tenni, így hazahoztam. Kurvára megbántam. Ennyi pénzért, ilyen gusztustalan izét eladni... Amilyen agresszív vagyok mostanság, ha úgy érzem, átvertek egy boltban, valószínűleg az üzletvezető öltönyén köt ki a szendvics, ha ott helyben nekikezdek...

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.04.04. 17:37:59

A reklámja is vicces miszerint mindenbe kell csalamádé. Azért az amerikaiak többsége dobna egy hátast ettől.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.04. 17:41:56

már akkor rám jött a sikítófrász, amikor először láttam, amint a termék reklámjának "ismeretlen-autentikus" Mari nénije nagyon is ismerős arccal és ripacssággal próbált meg úgy tenni, mintha.

na, ennyire eredeti a cucc is.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.04. 17:42:42

@chipanddale74: miért? palacsintába például kimondottan eredeti lenne... :-D

Walter Hartwell White 2011.04.04. 18:06:48

Az árcédulát tekintve azért még mindig maradnék az említett Határ úti variánsnál.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.04.04. 18:25:34

1050 Ft egy szendvicsért? Ki van zárva, h megkóstoljam, pedig nagyon terveztem... 8-(

Ennyiért majdnem kettőt eszek egy szakadt hambisnál és az igaziból szar, nem csak úgy megcsinálva! 8-)

CernaGeza 2011.04.04. 18:34:21

Nekem a (néhai) körtéri gombákban kapható patkányburger volt az autentikus, de mindben volt egy közös pont:

3*akkora volt mint a mekdunátsz burgere és harmadannyiba került.

Úgy látom az árképzés érdekesen alakul..

Baszk Earl 2011.04.04. 18:35:04

Népliget X. kerületi oldalán egy retró csak 350, vagyis 3 kitelik az árából! És úgy ahogy kéred, én pl sok hagymával!
Nem 1050-ért szart! Még jól is laksz!

snow(flake) 2011.04.05. 14:53:35

akkor inkább a Fanni büfé. :)
süti beállítások módosítása