HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Vér és Pacman a 15 legszebb QR-kódban

2011.07.26. 15:20 lausekesther

Évek óta hirdetik már a mobilmarketingesek a QR-kód-igét, és próbálkoznak azzal, hogy a magyar mobilfelhasználókat is meghódítsa az őrület, amely a japánokat már rég a hatalmába kerítette. Idén végre úgy tűnik, valami megmozdult. Ahogy lassan egyre többen és többen okostelefonokkal a zsebükben mászkálnak hazánkban is, úgy jelennek meg sorjában a kis fekete-fehér kockák is a plakátokon, újságokban, villamoson vagy akár épülethálókon. Aztán hogy hányan olvassák is le ezeket a kódokat, az már más kérdés, egyelőre nem is érdemes még feltenni. Vajon más lenne a helyzet, ha a QR-kódok kreatívabbak, érdekesebbek és a tekintetet jobban vonzók lennének? Valószínűleg igen, legalábbis így gondolják azok, akik felismerve ezt a piaci rést, Ázsiában már külön QR-kód tervezésre szakosodott ügynökségeket hoztak létre. Többek között ilyen ügynökségektől és más kreatív agyakból pattantak ki azok az ötletek, amelyeket a Mashable összegyűjtött, hogy bemutasson 15 szép és kreatív QR-kódot. Íme:

1. A Discover LA utazási iroda QR-kódja a Paperlinks tervezésében:

2. Szintén Paperlinks-munka a Los Angeles-i Ayara nevű thai étterem QR-kódja:

3. Az HBO True Blood című vámpíros sorozatának harmadik évadjára a Warbasse Design és a SET Japan együttműködésében készült egy remek dizájner-QR-kód:

4. Szintén a SET munkája a Louis Vuitton mobilszájtjának QR-kódja, amelynek dizájnját Takeshi Murakami ihlette:

5. Még mindig a SET-nél maradva, talán többeknek is ismerős ez a Help Japan kód, amely a japán földrengés alkalmával készült a Vöröskeresztnek:

6. Tom Burtonwood és Holly Holmes - a fogyasztói társadalom és az iraki háború elleni Burtonwood & Holmes művészeti projekt gazdái - a kód a kódban megoldást választották:

7. A Magic Hat sörgyárnak, kupakokból készült ez az ötletes QR-kód, ami a cég mobilra optimalizált Facebook-oldalára vezet. Tervezője Patrick Donnelly:

8. Ugyanezen az ötleten alapszik az M&M's cukorkákból kirakott QR-kód is, amit szintén Patrick Donnelly tervezett - a maga szórakozására:

9. Maradjunk még Patrick Donnellynél (itt a weboldala), akit az M&M's cukorkák mellett Pacman is megihletett:

10. A Greenfield Lodge egy Los Angeles-i luxuselvonó, amelynek a tulipánja pöttyei jelennek meg a QR-kódban szétszórva:

11. A Fillmore Silver Spring egy Silver Spring nevű város hangversenyeinek helyt adó épület, amelynek QR-kódjában a Paperlinks hangszereket rejtett el:

12. A borászattal foglalkozó Wine Sisterhood Paperlinks-tervezte kódja olyan, mintha borral írták volna, a rózsaszínes árnyalat pedig utal arra is, hogy a banda csupa nőkből áll:

13. A bornál és a Paperlinksnél maradva: a Corkbin a bor szerelmeseinek márkája (blogja, Twitter-fiókja, okostelefon-alkalmazása), amelynek QR-kódja színeiben és formáiban is csodásan illeszkedik a márka logójához.

14. Ezek a Disney-megoldások a QR-kódok hazájából, Japánból származnak, ott lőtte őket egy szemfüles megfigyelő, Cliffano Subbagio.

15. Végül pedig a Time magazinnak készített QR-kód sorozat a SET-től az élet, a politika, gazdaság és vallás nagy pillanatairól:

Aki mindezzel nem telt be, itt találhat még 22 nagyszerű példát a QR-kód kreatív használatára névjegykártyán.

via Mashable

3 komment

Címkék: qr kód

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr223100451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KKZZ 2011.07.27. 07:43:30

Nagyon tetszetősek, de nem mind olvasható.

diktatorikus kleptokrácia 2011.07.27. 09:27:00

3, 5, 6 és 15 megy, többi csak dizájn (hej de szép magyar szó)

Tomi Kristály 2011.07.27. 11:29:58

jó pofák de amelyik nem funkcionál annak nincs semmi értelme...
süti beállítások módosítása