HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Pálinkaszpotot forgat az önkéntes reklámegylet

2010.01.19. 21:19 zsombor

Kelthetném a drámai feszültséget, de minek: megszületett a befutó a spontán önironikus magyartermék-világsikeresítési mozgalom pár poszttal ezelőtti felhívására: a magyar pálinka fog kapni egy ajándék külföldi szpotot, de pont ugyanennyire köszönjük az összes többi ötletet is, már csak azért is, mert a nyertes bevallottan merített belőlük, ahogy az egész dolog eleve a közösségi szpotlopásról szólt.

A keretsztori, ugye, hogy van egy franciáknak szánt reklám egy angol kekszről, amelyben az angol gyártó saját szülőhazáján élcelődik, mi pedig egy túlhevült Facebook-kommenthegynek köszönhetően ennek kerestük a magyar megfelelőjét, hogy a váratlanul összeállt teljes professzionális produkciós stáb jól leforgathassa. 16 befejezettnek tűnő és valamilyen termékben kicsúcsosodó ötlet érkezett be kommentben, amelyre a Szívlapát szerkesztősége, illetve az egészet producáló Gosztonyi Csaba (Carbon) szavaztak, a beküldő nickeket letakarva. Ha nagyon szórt volna a mezőny, még gondolkodtunk volna, kivel érdemes szavaztatni, aki nem mi vagyunk, de hat emberből mind a hat jasztreb küldeményét nyomta be, úgyhogy nem erőltettük, elég egyértelmű volt a helyzet.

Szerintünk nálunk élnek a legszebb csajok (csinos lányok fotói utcán), szerintetek is (explicit jelenetek pornófilmekből)
Szerintünk a magyar bor világhírű (elegáns pincészet, gyertyafénynél vizsgált bor), szerintetek is (részeg angol hülyegyerekek a belvárosban, mindegyik kezében egy palack bor, üvegből nagyot húznak belőle)
Szerintünk a leghíresebb magyar egy igazi zseni volt (Puskás visszahúzós csele az angolok ellen), szerintetek is (részlet a Speak videóklipből)
Szerintünk rengeteg híres találmányunk van (vágóképek: Rubik-kocka, gyufa, helikopter, golyóstoll), szerintetek is (gombafelhő lassított felvételen)
Szerintünk a tisztán gyümölcsből készült pálinka finom, szerintetek?

Magyar pálinka. Talán ebben egyetértünk.

Hárman éltek azzal a joggal, hogy ne csak egyre bökjenek rá, így egyet kapott még a borongós étkezési sertészsír-szpotterv (Nyáry Krisztián, igazi nevén), és kettőt a Prezinek írt vidám képdal (Pilinger Ferike, júzernevén). Mint az egyik szavazó megjegyezte, a nyertesben elférne még egy sor, akinek van, és ingere is, dobáljon kommentet nyugodtan.

Leforgatni leghamarabb február közepén lesz idő, operálni Boldizsár Péter, rendezni Pacsorasz Viktor, utómunkálni a Post Edison fogja. Kell majd szlovák meg angol narrátor alighanem, szólunk még, ha nem találunk az asztal alatt. A végeredmény meg jön, jön, késő február, kora március, szeressétek majd, és reméljük, lesz ilyen még.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr101685919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2010.01.20. 17:19:21

Gratulálok a győztesnek és a helyezetteknek, íme a + sor javaslatom:

Szerintünk a sikeres ingatlanbefektető előbb épít, majd rendezi az engedélyeztetést (Hetvenes évekbeli Demján a Fehér Skála előtt (már anno azzal hivalkodott, hogy ő előbb kezdi az építkezést, és utána úgyis megszerzi az engedélyeket) korabeli menő állólámpás Merciből száll ki, majd napjainkban az új bevásárlóközpont előtt, mai csúcs Mercivel, szerintetek is (a horvát Vir szigeten dózerolják a sápítozó "kisingatlanguru" magyarok babarózsaszín tengerparti házait)

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2010.01.21. 16:53:49

Respekt!!
Várom a végeredményt! :)

Csolo 2010.01.21. 17:47:35

márciusra lesz meg a film, természetesen ez nem egy zárt kör, ha valaki beletenne, jelezzen nyugodtan mostanában. Casting cégek, sound design cégek (?), meg aki még kedvet, lehetőséget lát, érez.

Gosztonyi Csaba, wannabe producer

jasztreb 2010.01.22. 15:31:11

meg vagyok hatódva. várom a hiányzó mondat javallatokat szeretettel. no meg a filmet is.

thing 2010.01.23. 11:08:17

Szerintünk nekünk van a világon a legszebb országházunk. Szerintetek is. (Freddie Mercury a Parlament ára után érdeklődik)
Szerintünk nálunk van a Föld szívcsakrája a Pilisben. Szerintetek is. (külföldiek mondják ki a boldogító yes-t a helyszínen)
Szerintünk remekül tudunk szinkronizálni. Szerintetek is. (fiatalok kezükben magyar szótárral igyekeznek követni a Romhányi féle Flintstones-t)
Szerintünk mi tudunk a legjobban sztrájkolni. Szerintetek is. (tanácstalan külföldiek a buszmegállóban)
Szerintünk messze földön híresek vagyunk. Szerintetek is. (Oh, are you HUNGRY?)
Szerintünk az angol nyelv tele van magyar jövevényszavakkal. (a külföldiek a paprika szót ízlelgetik)

Pilinger Ferike 2010.01.24. 21:05:32

Nagyon köszi a két szavazatot, bár szerintem is egyértelműen a Jasztrebé volt a legmenőbb. Ha kell segítség a szlovák és angol fordításban/narrációban, szóljatok -- egy fordítóirodánál dolgozom, szívesen megoldjuk "okosba".

Csolo 2010.01.25. 17:03:29

Köszönjük a felajánlást.

További szolgálati közlemény, hogy az Europress is támogatja a projektünket.

Köszönjük, várjuk további érdeklődők jelentkezését!

vidékjáró · http://umvp.eu/ 2010.01.26. 10:39:02

Gratulálunk a nagyszerű ötlethez, és sok sikert a forgatáshoz! A végeredményt szívesen népszerűsítenénk honlapunkon.

Nyáry Krisztián 2010.02.01. 20:41:56

Gratulálok! Magam is Jasztrebre szavaztam volna. Várom a filmet.
süti beállítások módosítása