HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

24 óra alatt a Föld körül

2010.07.07. 15:51 szivlapat

A Guggenheimes akció után a Youtube ismét kísérletet tesz minél nagyobb tömegek megmozgatására. Legújabb projektje a "Life in a day" 24 óra eseményeit sűriti majd össze egyetlen experimentális dokumentumfilmmé, melyet a 2011-es Sundance Filmfesztiválon fognak levetíteni. A film nyersanyagát a Youtube felhasználói forgatják le. Július 24-én 24 órája lesz mindenkinek arra, hogy napi élményeit rögzítse és feltöltse az oldalra. A beérkező videók közül Kevin Macdonald skót rendező -aki nevéhez többek között a Dolgok állása és az Utolsó skót király című filmek köthetőek- válogatja majd ki a legjobb pillanatokat a várhatóan két órás dokumentumfilmhez, melynek producere nem más, mint Ridley Scott.


Nem ez az első ilyen típusú kísérlet a filmtörténelemben, 2008-ban ugyanis a 24h Berlin nevezetű akció során összesen 80 forgatócsoport vonult ki Berlin utcáira, hogy rögzítse a város egy napját  és nagyszabású dokumentumfilmet faragjon belőle.  Ám még ennél emlékezetesebb történet volt a Beastie Boys legendás koncertfilmje az Awesome I Fuckin' Shot That!, ami egy 2004-es Madison Square Garden-i koncerten készült úgy, hogy a közönség tagjai között random kiosztottak 50 kamerát és az ő felvételeikből vágták össze a filmet. Az Awesome I Fuckin' Shot That! szintén a Sundance Filmfesztiválon debüdált anno 2006-ban.

 

Szólj hozzá!

Címkék: film youtube boys beastie ridley scott kísérleti

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr762136242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása