HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Koton, fridzsider meg hányózacskó a királyi frigyre

2011.04.07. 11:05 szigetipeter

Bár itthon is van néhány médium, amely igyekszik meglovagolni Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-i londoni esküvőjét, a Tv2 például egész hónapban szinte minden bulvárműsorában szisztematikusan követi a történteket, a magyarok nagy részét valószínűleg lényegesen jobban izgatja, hogy lesz-e Alekosznak valaha esküvője.

Nem úgy a britek egy jelentős részét, akik még mindig meg vannak őrülve mindenért, ami a királyi családdal kapcsolatos, főleg ha az a szerelemmel függ össze. Ugyan mind a BBC, mint a kereskedelmi ITV reklámszünetek nélkül közvetíti majd az eseményt, ez nem jelenti azt, hogy nem próbálnának egy csomóan pénzt csinálni az alattvalói lelkesedésből. A brit főváros hivatalos turistaügynöksége, a Visit London előzetes becslései alapján 1 millió embert várnak az eseményre Londonba, ami majdnem a duplája annak, mint ahányan 30 évvel ezelőtt, Vilmos apjának, Károly hercegnek és Diana Spencernek az esküvőjén sorfalat álltak az utcákon. A Verdict nevű, ágazati kutatásokat végző cég nemrég megjelent becslése alapján ilyen sok látogató esetén a kiskereskedők mintegy 620 millió font extrabevételre számíthatnak.

Az Almostzara.com blog remek kis összeállítást közöl az esküvőhöz kapcsolódó legviccesebb merchandise-termékekből, a hajtás után megmutatunk néhányat.

Mindenek előtt itt van a Castle Rock sörgyár Kiss Me, Kate! nevű alkalmi sörmárkája, ami a csapolva és üveges verzióban egyaránt kapható lesz egész áprilisban.

 

Ugyan az esküvőnél valószínűleg csak a királyi utódot várják jobban az alattvalók, ez sem gátolta meg a Crown Jewels, azaz koronaékszer nevű óvszer gyártóját, hogy a jeles napra egy speciális termékkel készüljön. Üröm az örömben, hogy a cucc dobozán az olvasható, hogy fogamzásgátlásra nem, csak dísznek szolgál. Hogy miért, azt nem pontosan értem, de a csomagolás majdnem mindenért kárpótol.

 

Úgy tűnik, szegény Kate-et a britek erősen összekapcsolták a körmökkel, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy több kézdíszítési termék is megjelent a témában a piacon. A Butter London nevű kozmetikai márka például No More Waity, Katie (Már nem kell többet várni, Katika!) néven körömlakkot hozott ki.

 

Ennél lényegesen mellbevágóbb műfaj a fényképes műköröm, ami önmagában is nyomasztó jelenség, hát még akkor, ha a Westminster ifjú párja mosolyog tíz példányban a dél londoni leányanyák örömittasan ünneplő csapatának félig lerágott ujjvégeiről.

 

Ha valaki nem csak a kezén, de a kezében is szeretné ott látni a hamvas Katie-t a jeles napon, vagy akár a későbbiekben is, nem kell mást tennie, mint beszerezni az a csodás babát, ami a majdani esküvői ruha miniatűr mását viseli. A hülyének is megéri, hiszen alig 150 font.

 

Aki ennél is többre vágyik, ne érje be kevesebbel, mint egy valódi king size fridzsiderrel. Mindössze 2154 fontba kerül, és az sem elhanyagolható, hogy az ízléses modell hivatalos neve a dallamos GE GIU21XGYFKB, ami igen könnyen becézhető, ha arra kerül a sor.

 

Akinek pedig mindebből elege van, netán a várakozás közben lesz rosszul, ha igazán felkészült, bátran könnyíthet magán Lydia Leith csodálatos hányózacskóiba.

 

És hogy adjak egy kis segítséget azoknak is, akik a tárgyi emlékek szerint valódi tudásra várnak, íme egy kis exkluzív előzetes a Kreatív magazin még meg sem jelent áprilisi számának könyvkritikái közül egy olyan kiadványról, ami nagyjából mindent összefoglal, amit erről a dologról tudni érdemes.

Julian Knight: The Royal Wedding for Dummies (John Wiley & Sons, London, 2011)

Az alig kétszáz oldalas, kisalakú kiadvány nagyjából azt nyújtja, amit várni lehet tőle, sőt egy kicsivel talán többet is. Azt alighanem természetesnek vehetjük, hogy végigmegy a királyi család történetén, elsorolja a korábbi legfényesebb esküvőket, bemutatja a helyszínt, elmondja a pontos menetrendet, és végigveszi a várható hírességek listáját, illetve a hercegi pár által viselt ruházat részleteit. Az azonban talán már extrának tekinthető, hogy részletes, receptekkel dúsított javaslatot tesz arra, milyen menüvel köszöntsük egy aznapra szervezett kertipartin a vendégeket, és milyen kérdésekből állítsuk össze a szigetországban olyan népszerű kocsmakvíz aznapi fordulóját. A szerző, Julian Night több korábbi Dummies- (Kezdőknek…) kiadvány megalkotója (olyan munkák fűződnek a nevéhez, mint a Retiring Wealthy for Dummies vagy a Cricket for Dummies), emellett pedig a Guardian, a BBC News és az Independent on Sunday jótollú újságírója, aki határozott és jól strukturált tárgyismerettel, emellett pedig a téma igazi élvezetéhez elengedhetetlen finom humorral mondja el a tutit a konzervativizmus és a popkultúra e felőlünk nézve talán kicsit furcsának tűnő, ám a britség alapjait jelentő találkozásáról. Akit kicsit is érdekel annak a rendkívül szórakoztató szappanoperának a legújabb fejezete, amit brit királyi családnak nevezünk, annak kötelező olvasmány.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr642806756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kabarészínész 2011.04.07. 15:12:41

triple penetration for dummies. ilyen is van.
süti beállítások módosítása