HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Cigireklámportya

2009.03.04. 15:36 lausekesther

Vasárnap óta még cudarabb idők járnak a magyar dohányipari cégekre, már ami a reklámozást illeti. Eddigis tilos volt, most aztán már még tilosabb lett, és hogy még a boltok cigis pultjainak a tetején tarkálló termékfotókban se gyönyörködtethessük a szemünk, meg a jó kis reklámszlogenek se ragadjanak meg bennünk, most már tényleg csak csúnya, igénytelen, rémegyszerű terméknév meg kötelező feliratok lehetnek az üzletekben. 

Ennek örömére pénteken kicsit beleélhettük magunkat a Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőreinek szerepébe, amikoris elkísértük a Pall Mall, a Dunhill, a jó kis Sophie, a Kent, a Lucky Strike meg a Peter Stuyvesant forgalmazójának, a BAT-nak a munkatársait, miközben ellenőrizték a boltokat, hogy a törvénynek megfelelően kicserélték-e az említett "kommunikációs felületeket" (reklámnak most már igazán nem nevezhetjük...).

Egy csomó mindent megtudtunk, többek között azt is, hogy a cigi rossz a fogaknak - de aki ennél komolyabban is kíváncsi a témára, olvassa el a Kreatív Online cikkét is.

 

9 komment · 1 trackback

Címkék: reklámtörvény bat dohányreklám

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr51981150

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kösz jól vagyok! Ne tessék aggódni! · http://tudtad.blog.hu 2009.03.04. 18:07:59

Egyetértek. Már mint azzal, hogy ne reklámozzák a cigit. Ne szokjanak rá még többen. Sajnos én is dohányzom, de nem javaslom senkinek. Nehéz leszokni.

dr. orter 2009.03.04. 18:34:40

jó törvény, kár, hogy ritka az ilyen normális .

Halál Bika 2009.03.04. 18:56:06

Végre bazdmeg, tiltsák be az egészet. Alig bírtam leszokni. Legjobb lenne ha úgy működne mint Hollandiában a fű. Ne büntessenek érte, de ne is legyen teljesen legális. Ha valaki akarja, hát szívja licenszelt "cigishopokban" elkülönítve, de részemről remélem soha nem gyújtok rá az életben erre a szarra...

Curval 2009.03.04. 19:13:45

Egyetértek, be kell tiltani a picsába az egészet.

absztraktor.blog.hu/

Liberté__73 2009.03.04. 19:41:10

Sopi(anae) - így, 'h' nélkül.

Ejtsd: szopiáné (lat)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.03.04. 20:39:28

@Halál Bika: te leszoktál saját akaratodból (gratulálok, de tényleg!) most gondolj bele milyen lehet muszájból. Ahogy én sejtem: szar. Eddig 12 órás repülőút a legkeményebb tapasztalatom, szerencsére eddig ez a leghosszabb idő amit muszájból kellett cigi nélkül kibírni. Valahogy sokkal nehezebb, mint önszántamból nem rágyújtani úgy, hogy különben lenne rá lehetőségem.

Messidor 2009.03.04. 21:06:26

@Halál Bika: Gratulálok én is,a leszokáshoz,meg ehhez a hozzászólásodhoz is!Bár én meg vagyok győződve róla,hogy a reklámok nem nagyon befolyásolják a fogyasztókat-nekem legalábbis hirdethetnek bármit,nem az alapján döntök.Viszot az nagy csalódás volt számomra,amikor tavaly-a tervezettel ellentétben-mégsem tiltották be a cigizést a kocsmákban,éttermekben.Persze,győzött a dohányos lobby!2007-ben jártam Svédországban,érdekes,ott a kocsmákban sehol nem mertek cigizni!Jól meg is büntették volna a tulajt!
süti beállítások módosítása