HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

"A vihar közeledik" - homofób kampányfilm az USA-ból

2009.04.23. 18:15 batorfya

Eheti megawtf (a szimpla már volt korábban) az amerikai National Organization for Marriage homofób kampánya. Különösen megerőltető feladat eldönteni, hogy melyik betanított színész szövege érdemelne nagyobb nyaklevest: az a fapina, amelyik azt mondja, hogy a szabadságát elveszik (ők), vagy a kaliforniai doktornő, akinek választania kell a hite és a praxisa között, vagy a végén az a kis csicska, aki megosztja apokaliptikus vízióját, miszerint "vihar közeledik". A kampányfilm másfél millió dollárba került. Nagyon jó helyre ment az a pénz, az biztos.

144 komment · 3 trackback

Címkék: isten szemétség kampányfilm óóóóó amerika

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr571082445

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: GayBears Blog 2009.04.24. 08:37:47

Bejegyzett élettársi kapcsolat. Mehet?Végre egy kicsit részletesebb hír is született a bejegyzett élettársi kapcsolat parlamenti megszavazásáról. A lényeg: Kijelenti-e ön, Kis Tihamér, hogy az itt megjelent Nagy Ödönnel élettársi kapcsolatot köt? Ha igen…

Trackback: Sárdobáló 2009.04.23. 23:38:28

Melegpárok a házbanKevés jó hír van ma Magyarországon. Nácik vonulgatnak a várban, erről vitáznak a parlamentben, közben lehet,  hogy a rendőrség megtehette volna, hogy nem is hagyja őket holokausztot tagadni,  válság  is van (kormányzati é…

Trackback: Sárdobáló 2009.04.23. 23:38:11

Több fényt a KDNP-be! IV - A buzikSemjén Zsolt megint beszélt. Nem bírja ki, hogy ne basztasson egy általa kipécézett csoportot, ismét a melegeket vette elő. Ahogy az előző posztban megírtam, merő gonoszságon kívül semmilyen oka nem lehet arra, hogy ennyi…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borigabi 2009.04.24. 00:04:25

@RolyPoly: Pár napja olvastam valahol -azt hiszem, épp itt, az Indexen -, hogy Londonban már arra biztatják az embereket, hogy jelentsék fel a homofóbokat. Félreértés ne essék - én nem vagyok az, de megértem, ha valaki irtózik ettől, mert nem természetes. Maximum trendi, de leginkább deviáns. Ha a melegek megengedhetik maguknak, hogy reklámozzák magukat, büszkék legyenek a szexuális irányultságukra - egyébként nem értem, hogy ez miért büszkeség kérdése -, miért ne engedhetném meg én is magamnak, hogy más legyen a véleményem?

RolyPoly 2009.04.24. 00:05:06

Spi: köszi, kíváncsi lennék, ha borigabi mit gondol róla :)

RolyPoly 2009.04.24. 00:11:30

@borigabi: aha, igen, értem :) hát én a jogok oldaláról közelítem meg a dolgot, nem csinálnék belőle különösebben érzelmi kérdést, szerintem nincs joga senkinek megmondani, hogy én kivel házasodjak és kivel ne. "Normális" - ha van ilyen,persze - attól lesz valami, hogy társadalmilag konvencionálissá válik. 100 éve még nem volt normális a miniszoknya, ma meg az. A melegség - ha van ilyen - nem orvosi kérdés, nem betegség.
Szerintem az egy idióta sztereotípia, hogy trendi. Őszintén: divatos ma kordonok között, tojások és féltéglák, agresszív állatok között felvonulni, hirdetve, hogy meleg vagyok? Ugye nem? Szerintem sem. Arról meg majd indítok egy blogot, hogy miért gondolom, hogy a melegek elfogadtatásának sajnos nincs más útja, mint ahogyan a szüfrazsettek harcoltak a nők jogaiért Nagy Britanniában. Az finom kifejezés lenne, hogy végigmenstruálták Londont...Na, van is szavazójoguk a nőknek. Ez ma normális. Akkor végeredményben mi a normális és mi a nem normális? :)

borigabi 2009.04.24. 00:17:14

RolyPoly, szóval szerinted normális, hogy ha nem tetszik a szomszédomnak, ha lát egy meleg párt, akkor feljelenthetem? Mert ez ma a polkorrekt verzió?

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2009.04.24. 00:17:39

úgy tűnik, a keresztény-konzi logika szerint ha a melegek publicitást - sőt, a házassággal valamiféle "legalizációt" - kapnak, akkor majd többen csábulnak át, viszont ha a "közösség" elítéli őket, akkor az ilyen "fertőre" hajlamosak is visszafogják magukat, és nem vállalják be a kiközösítést, az atrocitásokat, a megvetést, inkább magukra kényszerítik a hetero létformát. bár ahogy én tudom, a tudomány mai álláspontja szerint a heteroság-melegség nem egy akaratlagos döntés eredménye, mégis valszeg működőképes lehet a rendszer, elvégre ki szeret a nap 24 órájában basztatás tárgya lenni?

tipli 2009.04.24. 00:51:11

he az ha a szomszédnak valami nem teccik az még nem homofóbia, ne jelentsd fel mert hüjét csinálsz magadból, hogy képtelen vagy értelmezni pár sort is.

az meg, hogy összeházasodnak inkább jogi dolog nem? az egyenlő avval, hogy az arcodba tolják és a körúton felvonulnak?

globalpocs 2009.04.24. 00:56:31

@borigabi: Nem akarlak kiábrándítani, de a homofóbia Mo-n is büntetendő. Ha valaki azért ver meg valakit, mert meleg, az közösség tagja elleni erőszak címén 8 évre börtönbe zárható. Az angol kampány is erről szól (a homofób erőszakról), nem arról, hogy valaki mit gondol. Gondolni bármit lehet. Emiatt megverni embereket, nem.

Today05 2009.04.24. 01:19:18

Ez a reklám arról szól, hogy az eddigi negatív diszkrimináció a jog részéről átcsapott pozitív diszkriminációba... mi az, hogy az iskolában tényleg tanítják hogy a melegházasság az faja, meg hogy cool de azt valahogy nem tanítják, hogy a hetero meg természetes, és normális (aki ezt kérdőre vonja, az nézzen rá a régi biosz könyveire, és nézze meg, hogy hogy szaporodnak az emlősök).

ez ugyanolyan mint itthon a cigánykérdés, nem számít hogy miért verted pofán az illetőt, úgyis téged fognak elmeszelni, mert egy cigányt ütöttél meg, és mindentől függetlenül rasszizmusra lessz kihegyezve a dolog.

egyébként meg tényleg divat a homokosság, nem egy embert ismerek, aki melegnek akar tűnni, miközben cső heteroszexuális, és sír a szája, hogy pedig ő meleg akar lenni, de valahogy nem megy neki...persze vannak ténylegesen meleg emberek, de szerintem rá kéne jönniük, hogy alkalmazkodniuk kell a többséghez, és akkor a kutyát nem fogja érdekelni, hogy meleg e vagy sem. Vannak a bőrtangás, tollboás buzik, akik vonulnak és keltik a feszültséget, ezek azok akiket utálok, és vannak azok, akik elvannak a saját kis életükkel, nem hirdetik 2 kézzel, hogy "melegnek lenni jó, próbáld ki te is", és ezzel szinte senkinek sincs baja... nekik is kéne toleranciát tanulni, nem csak a hetero embereknek

tyberius 2009.04.24. 01:40:18

ahahaha... a youtube-on a videó a létező legalacsonyabb, 1 csillagos értékelést kapta. Hát nem is csodálom. Tényleg siralmas a minőség. Ami meg a mondanivalót illeti: ilyen reklámok mentek már Kaliforniában a Prop 8 idején is, és már akkor is kinyílt tőlük a bicska a zsebemben.

Ja és még valami: nagyon úgy tűnik, hogy az amerikai fiatalok (ált- és középsulis generáció) elsöprő mértékben támogatja a melegházasságot (ha nem így lenne, valszeg a videó is jobb értékelést kapott volna). Ezek pedig pár év múlva szavazópolgárok lesznek... szóval ja, a videónak valamilyen szempontból igaza van, vihar közeleg. Remélem el is söpri majd ezt a fajta öncélú kitolást a melegekkel szemben.

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2009.04.24. 03:47:07

A buzisag maganugy, mindenki csinalja, ahogy jolesik es SENKI NE KENYSZERITSEN MASOKAT hogy nezzek vagy reszt vegyenek benne.

Ami miatt elitelem a nyilvanossagat (sok egyeb szexualis/vallasi/eletmodbeli ujdonsaggal egyutt): az a csaladmodell felbomlasa, az apa-anya-gyerekek tipusu osszetarto, egymast tamogato es generaciokon at tulelo hagyomanyok eltunese. Ezert vagyok ellene, hogy a hazasodassal gyakorlatilag kivanatosnak mondjak ki a csalad intezmenyenek a szetvereset (amelyre az Alkotmany is epul).

vorikiraly 2009.04.24. 04:45:41

Nem elég csak "simán" buzinak lenni,de kell egy nagy adag primitívség-és ostobaság ahhoz hogy hogy "TE" a szüfrazseteket,és a buziságod 1 napon meg említsed.
egyébként a házasság a faj fent tartásáról szól...kíváncsi lennék te,a pasiddal hogyan...JAJ!!!inkább nem...Csak azt mond meg,20 év múlva ki keresi meg a a ti nyugdíjatokat...Mert nekünk,rendes embereknek igenis VAN utódunk.
mocskos ingyen élő banda.Mit szólnátok a gyermektelenségi adóhoz?úgy 90%

tyberius 2009.04.24. 06:36:55

Hmm jobban belegondolva igazatok van, nem a sok válás miatt bomlik fel a családmodell, meg nem azért nevelkedik egy csomó gyerek állami gondozásban, nevelőotthonokban, mert a heterók sem mindig képesek a gyerekek emberi körülmények között történő felnevelésére. Nem hát, a buzik tehetnek mindenről. Nem csoda, hogy tiltják a gyermektelenek házasságát, hiszen milyen dolog az már, hogy két ember házas, oszt mégsincs gyereke. Törvény van arról is ugye, hogy ha valakiről kiderül, h meddő, annak rögtön el kell válnia, hogy ne abuzálhassa a házasság szent gyerekgyártó intézményét. Kotont meg antibébi tablettát is úgy kell becsempészni az országba, mert ezek is mind potenciális gyerekgyilkosok, rég betiltották őket.

Legközelebb ha hazamegyek, felelősségre vonom nagyapámat, mégis hogy képzelte, hogy nagymamám halála után újranősült, és azóta sincs újabb kölyke. Ha nem tud felmutatni legalább egy zabigyereket, szívlapáttal csapom agyon...

Aztán persze ha magatokba néznétek kicsit, kedves homofób polgártársaim, és esetleg belátnátok, hogy mégsem a hagyományos családmodellt (Magyarországon ez: átlag 1,6 gyerek, 50% esély a válásra) akarjátok annyira védeni, hanem azzal van bajotok, hogy a buziknak sok évszázados szívás után mostanába egy kicsit jobb is lehetne élni (és hát Magyarországon vagyunk, isten ments, hogy a másik embert élni hagyjuk), akkor lehet, mégis életben hagyom az öreget.

pistii 2009.04.24. 06:46:35

Kinek mi a szexuális aberráció. Engem pl. nem zavar, hogy házasodhatnak a melegek. Miért gond ez? Sokan mondják hogy a csapból is buzipropaganda folyik. Miért, más nem folyik?:) A sok k...va celeb érdekesebb, aki lefekszik fűvel-fával a pénzéért? Ez normális? Sok primitív azt hiszi, hogy emiatt lesz valaki meleg, mert beszélünk róla. Mindez neveltetés és iskolázottság kérdése.

Borenbukk 2009.04.24. 07:42:51

@vorikiraly: Lattam mar nalad jobb reklamot is a heteroknak. Te nagyon hulye! Szerinted a homokosok miatt oregszik a tarsadalom? Es kell-e szegyelnem magam, hogy nekem sincs utodom, bar hetero vagyok, vagy ez csak a homokosokra vonatkozik?

Ja. Aki szerint a hetero hazassag termeszetes, az azonnal mondjon le a szavazati jogarol, mert a logikai kepessegei egy csecsemo szintjen allnak. Mi termeszetes van barmifele hazassagban?

hunter84 2009.04.24. 07:58:03

Azért én megnéznék egy népszavazást a melegek házasságáról. Bizton állíthatom, hogy nem ellene szavazna a lakosság nagyobbik része.

És igen, utálom a buzikat, mert nem csak szarásra használják a seggüket!

hunter84 2009.04.24. 07:58:38

@hunter84: nem nélkül. Szóval ellene szavazna...

Borenbukk 2009.04.24. 08:05:55

@hunter84: Egyszeru, de oszinte allaspont.
Psszt! Hetero parok is muvelnek ilyesmit. Meg aztan a leszbikusokrol alkotott velemenyedre is kivancsi lennek. :)

Sir Galahad 2009.04.24. 08:07:36

Érdekes az a fajta liberalizmus, amelyik megengedi a melegeknek, hogy házasodjanak, de nem engedi meg a konzervatívoknak, hogy erről negatív véleményük legyen. Olyanról, hogy szólásszabadság, hallottatok már?

2009.04.24. 08:11:52

Tesséh mondani, ha nem vagyok homofil, akkor én homofób vagyok?

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.24. 08:14:25

@Sir Galahad: A negatív vélemény az, hogy "Nekem nem tetszik, ha melegek házasodhatnak, mert ... ööööö .... hát, észérvet nem tudok felhozni, hogy mi a bajom vele, eccerűen nem tetszik, na!". Az, hogy "Bazmeg, eljön az Armageddon, ha a buznyákok is házasodhatnak!", na, az nem ellenVÉLEMÉNY.

Borenbukk 2009.04.24. 08:17:17

@Sir Galahad: Valoban erdekes. Kerek szolj, ha talalkoznal ezzel a liberalizmussal!

Magyarazatul: Ha holnap a Tanyer Alaku Fold Tarsasaga videouzenetben fordul a vilaghoz, rengeteg hasonlo reakcio lat majd napvilagot. Es nem, nem a velemenyukhoz valo jogukat fogjak ketsegbe vonni, hanem az epelmejuseguket.

Dr.Bio74 2009.04.24. 08:18:04

Azt hittem ők is élőlények, emberek. Csak ők a saját nemükhöz vonzódnak. Ha találnak egy másikat aki visszavonzódik, hát lesz belőlük egy pár, hosszabb-rövidebb távon. Amúgy érzelmeik, érzéseik, életük gyakorlatilag ugyanaz, mint a miénk. A magukat produkáló, felvonuláson ugrabugráló, vagy pszichésen is orvosi esetek, lehetnek szintén melegek, de hülye önmutogató, pszichológiai esetek a heteróknál is vannak szép számban.
Akkor amikor alig mernek az emberek gyereket vállalni, hülyeség a melegeket a gyermektelenség miatt baszogatni, bár szerintem amúgy is, mert a két dolog csak biológiailag függ valamennyire össze, de azon kívül kissé komplexebb a világ.
Másrészről a fóbiásoknak:
- igen nem bírom, ha két fickó összeborul, de én így vagyok programozva, ez van, de mégsem utálom őket.
- ha nem az borít ki titeket, hogy két azonos nemű, akkor az hogy két különnemű közül az egyik:
Hogy néz ki, hogy él, hogy öltözködik, hogy beszél, mit beszél stb.

mort7 2009.04.24. 08:19:55

nem természetes? menj el csak simán kutyát sétáltatni...meglátod, azok nem törődnek ilyen apró különbségekkel :)
Nem nevel gyereket - Örökbefogadás? meleg családi szeretet vs intézet?

propaganda? ugyan. elmondták, jön a vihar. időjárásjelentés.

Sir Galahad 2009.04.24. 08:21:29

Krueger, nem tudom, mi más volna, mint annak a kifejezése, hogy ők ezt ellenzik, azaz mint ellenvélemény. Hozzáteszem, amit leírtam, azt nem kifejezetten a reklámfilmről írtam, inkább annak a vitának kapcsán, ami itt kibontakozott a kérdésről.

Sir Galahad 2009.04.24. 08:26:26

Borenbukk, rossz a példád. Az, hogy a Föld milyen alakú, nem vélemény kérdése, az egy tudományosan igazolható tény. A melegházasság intézményéről ellenben lehet véleményük az embereknek pro és kontra.

Borenbukk 2009.04.24. 08:28:12

@Sir Galahad: Tudod, nem az a baj, ha valaki azt mondja, hogy ot undoritja a homoszexualitas. En sem lelkesednek az elmenyert, hogy pl. megtekinthetek egy utcan csokolozo ferfi part. Ellenben ha a sajat undorat az ember megprobalja valami felsobb erdekbe(nemzet, emberiseg, az Ur) csomagolva eladni, az kibszottul budos.

bigél 2009.04.24. 08:29:28

@Borenbukk: igen, itt a pont, erről van szó.

Major Paine · http://www.nekemnincs.hu 2009.04.24. 08:30:22

Nem értitek szerintem. Nem a házasságal van baj, per se. Hanem azzal, hogy a házasság szimbólum: egy férfi és egy nő között "szentesíti" a kapcsolatot. Nem férfi és férfi (vagy nő és nő) között.
De ne álljunk meg itt: ha házasodhatnak, akkor gyereket is örökbe fogadhatnak majd?
Szerintem ez undorító, habár be kell vallani, hogy tökéletesen tükrözi a mai társadalom degeneráltságát. A túl nagy "elfogadás" (liberalizmus) valóban szart hoz majd...
Szerintem a buzik ne házasodhassanak, ne fogadhassanak örökbe gyereket és ne tüntessenek a "jogaiért". A "másságukat" tartsák meg maguknak, kussoljanak és hagyják a jónépet élni... Igen, én egy homofób, konzervatív vagyok.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.24. 08:30:41

@Sir Galahad: Oké, én a filmről írtam. De a fenti két idézet tartalma között marha nagy különbség van. Az első egy elfogadható magánvélemény. A második pedig - divatos szóval - hangulatkeltés, hisz minden jelenlegi és jövőbeli bajunk forrásául a melegeket jelölte meg. A filmecske pedig bazmeg nélkül az utóbbit tette.

Sir Galahad 2009.04.24. 08:34:29

Szerintem meg ehhez pont úgy joguk van, mint a melegeknek azt mondani, hogy amit ők csinálnak, az természetes, az is egy hasonló hivatkozás. Egyébként mondtad, hogy szóljak, ha találkoznék azzal a liberalizmussal, amiről pár hozzászólással előbb foglalkoztam... akkor szólok, hogy találkoztam, itt, ezen a fórumon (még mielőtt félreértenéd, nem rád gondoltam, de olvass visszább).

bigél 2009.04.24. 08:34:41

@Major Paine: mert nem hagyják a jónépet élni? hol? kik?
miben zavarja a te életedet, ha a melegek is házasodhatnak?
és a gyerekekkel mi baj lesz ha melegek nevelik? ja, hogy a hozzád hasonlók nem hagyják majd békén, mert ni már, "buzik kölyke"?

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.24. 08:34:50

@Major Paine: Az emberi történelem folyamán hányszor hangzottak már el ilyen szavak. "Há' ezeknek nehogymá joguk legyen bármihez is".
Egyébként fogadjunk, hogy két búzamókus jobb embert nevelne egy fogadott gyerekből, mint azok a heterók, akik inkább falhoz vágják a saját vérükből származó csecsemőt, mert ordít az istenadta.

Dr.Bio74 2009.04.24. 08:38:04

@Major Paine:

Örökbefogadás:
Nehéz a válasz, mert hát:

-Egy hetero mindig szereti a gyereket, nála mindig boldog kiegyensúlyozott a purdé.
-Egy hetero mindig hetero gyereket nevel, biztosítva a nyudíjját.
-Egy örökbefogadás pedig úgy megy, hogy hocci-nesze, és nem nézik meg még WC csészéd pereme alatti részt is.
- A melegek társadalmunk legkártékonyabb részei, nem adnak semmit sem a kultúrához, tudományokhoz stb. -hez, mit adhatnának a gyereknek, melegséget?

Valóban ez a társadalom erre még nem készült fel, mert képes lenne a melegek által felnevelt értelmes, kedves, beilleszkedett hetero embert is kiközösíteni a nevelőszülők miatt.

bigél 2009.04.24. 08:38:50

@Eddie Krueger: ó hát igen. pont akartam is írni, hogy amit ma hagyományosnak, megszokottnak, azaz "normálisnak" tekintünk, az is újdonság, "más" volt valamikor. pl. kereszténység, női egyenjogúság (egy időben azt is kétségbevonták, hogy a nőknek lenne lelke).

El_Nino 2009.04.24. 08:41:11

Drága Barátaim!

Mindjárt kezdeném a legfontosabbal, hogy végig se kelljen olvasni a kommentet csak egyből lehessen szidni az első mondat alapján: meleg vagyok.
Szeretném leszögezni, hogy semmi bajom nincs és tolerálom a hetero házasságot :)
A meleg házasságról lehet polémiázni, jó vagy rossz, én pl. nem fogok a barátommal oltárhoz rohanni, remélem ezzel mindenhomofób bartáom szívéről egy nagy kő esett le.

Két kis észrevétel:
A másság -legyen az bármilyen jellegű- elfogadása, tükrözi egy társadalom fejlettségi szintjét, szóval ne lepődjünk meg a magyarországi viszonyokon (teszem hozzá nem is ott élek).
Ismét csak a fejlettebb társadalmakban már rájöttek, hogy a mássággal nem együtt kell élni hanem mellette, esetleg ez segít a kevésbé toleráns barátainknak megvilágítani a kérdést.

Kedves Vorikirály!
A Te posztod ihletett írásra, melyben a "haszontalanságunkat" bizonyítod.
Egy apró kérdés: Amikor a kisfiadnak mondjuk asztmás rohama van, és tudod, hogy segítség nélkül megfullad, beérkeztek remegve és kétségbeesve a korházba és látod, hogy gyermeked légzése már le is állt. Ott állok Veled szemben mint orvos, kinek az esküje alapján kötelességem segíteni mindenkin, nemi, faji, vallási, szexuális hovatartozásra való tekintet nélkül, akkor is a képembe üvöltenéd, hogy mocskos haszontalan buzi?

És miért van az, hogy egy deréktól lefelé lebénult embert a társadalom jobban elfogad, támogat, segít, mint egy meleget? Hiszen ugye a Királyunk véleménye alapján az alapkérdés, hogy tudjuk e reprodukálni magunkat....

Köszönöm, hogy végig olvastátok és kívánok MINDENKINEK egy nagyon szép napsütéses, békés hétvégét!

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.24. 08:41:48

@Sir Galahad: Mivel a genetikailag homoszexuálisokat (nem a divatbuzikra gondolok tehát) a természet formálta olyanra, amilyenek, így az mindenképpen értelmes magyarázat, hogy "természetes". Nekik, ugyanúgy, mint a heteróknak, 'szükségük' van arra, hogy hivatalos formába önthessék a kapcsolatukat. Ehhez képest az, hogy "ne csinálhassák, mert akkor villámlás lesz, meg mennydörgés", az elég fos érv.

Major Paine · http://www.nekemnincs.hu 2009.04.24. 08:46:24

Krueger, Bigél:

Mi is örökbe fogadtunk gyereket, a feleségem lelépett, most egyedül nevelem. Megpróbálok mindenben jó példát mutatni. Azt azonban ne feledd, hogy a gyerekek későbbi viselkedési normáit, szokásait nagyban meghatározza az amit a családjában lát, hall, tapasztal. Míg jóllehet magam is falhoz állítanám azokat akik saját gyereküknek ártanak, nem hiszem, hogy homokosoknak meg lehetne engedni, hogy örökbe fogadjanak gyerekeket. A Béla-Józsi [sic] szülői páros nyújtotta minta *nem lehet* egészséges.
Másrészről: Valószínűnek tartom, hogy az új (de)generáció megjelenésével az olyan őskövületek, mint én elhalkulnak és kivesznek (ez az élet rendje). De amíg itt vagyok addig van véleményem, és azt hangoztatni is fogom. Mint fentebb írtam, a házasság egy férfi és egy nő között szentesít kapcsolatot, a buzik ebbe nem illenek bele. Továbbá: szerintem is oda jutunk majd, hogy a buzik (a társadalom liberális gondolkodása miatt) "elnyomják" majd a nem buzikat: pereket indítanak becsületsértésért (mert modjuk lebuziztam), meg ilyesmi (erre mondtam, hogy az olyanokat mint én nem hagyják majd élni, mert a köcsögöknek nem elég ha nem bántod őket, ők azt akarják, hogy szeresd őket). Ezt nem szeretném látni, ezért megteszek mindent annak érdekében, hogy ezen liberális tendencia ellen harcoljak (ésszel, nem fegyverrel mindaddig amíg arra nem kényszerítenek).
Számomra az ami végbemegy a mi társadalmunkban nem elfogadható (itt nem csak a buzikra gondolok) és amit tudok megteszek ellene.

Sütemény1975 2009.04.24. 08:46:35

@tyberius:

sőt, reméljük, hogy addigra egyre több meleg lesz és a sok-sok buzi előbb utóbb kihal, mert nem lesz képes szaporodni.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.24. 08:47:01

@Bio74: Hát, végül is, ha ők tényleg azt hiszik, hogy zivatar lesz, akkor érv. Amit vagy elfogad a 'másik' oldal, vagy nem.

El_Nino 2009.04.24. 08:49:08

Ohh valamit elfelejtettem....

Nagyon impozáns kis reklám, de......

Kicsit azért zavar, hogy fekete úriember is ott kardoskodik, mintha elfelejtette volna, hogy nem is olyan rég azért még Ők is az alapvető emberi jogokért harcoltak....na de hát a világ már csak ilyen, szeressük egymást úgy ahogy vagyunk.

bigél 2009.04.24. 08:49:24

@El_Nino: köszönjük, reméljük az lesz. :)

"Ismét csak a fejlettebb társadalmakban már rájöttek, hogy a mássággal nem együtt kell élni hanem mellette, esetleg ez segít a kevésbé toleráns barátainknak megvilágítani a kérdést."

ez egy nagyon fontos mondat, nincs is mit hozzátenni. ezt kellene mindenkinek észben tartania.

Sütemény1975 2009.04.24. 08:49:29

@El_Nino:

na látod, ti melegek, itt tévedtek kurva nagyot!
a kutyát nem érdekli milyen a szexuális beállítottságotok. ti meg mindenáron a képünkbe nyomjátok, hogy ti melegek vagytok. kit érdekel? én elkezdem neked magyarárázni a szexuális életemet? nem.
te sem publikáld a tiedet. a szexuális élet mindenkinek a magánügye.

Major Paine · http://www.nekemnincs.hu 2009.04.24. 08:52:36

@Bio74: Látom keveset tudsz az örökbefogadásról. Megnézik, nem csaka WC ülőke alját, de még a (gondosan szelektált) szemeted is....

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.24. 08:55:12

@Major Paine: Szigorúan véve az, hogy "buzi", az a kategória, mint a "nigger". Gúnynév, amit nem saját magukra találtak ki, és nem kicsit pejoratív. De ezt hagyjuk.
A házasság nem isteni találmány, aminek a mibenlétét csak Isten változtathatja meg, így csak annyit kell tenni, hogy a továbbiakban így határozzuk meg, mondjuk: "A házasság két, egymást szerető ember szövetsége, bla-bla-bla-bla". Abban biztos vagyok, hogy azonos neműek egyházi esküvőt nem tarthatnak majd így sem, de nem is arra vágynak (szerintem).
A gyerekek neveléséről pedig igazából nem tudunk vitát nyitni, mert azt csak az idő döntheti(-hetné) el, hogy kinek van igaza. Neked valós veszélynek tűnik az "elbuzisodás", szerintem meg vaklárma. De az szerintem semmiképpen nem megoldás, hogy alapvető emberi jogokat tagadunk meg valakitől, aki csak annyiban különbözik tőled és tőlem, hogy a kukira bukik, nem a puncira.

Dr.Bio74 2009.04.24. 08:55:42

@Major Paine:

No, ez már érv, az eleje, a vége meg fekete félelem.

A neveléshez sok sikert, és főleg sok boldogságot, a nehézségek mellett.

bigél 2009.04.24. 08:57:02

@Major Paine: igen, társadalmi normák, azaz nem "velünk született" normák, hanem a társadalom adott formájára jellemző. ami változik persze. említettem már én is a női egyenjogúság példáját, többen írták a feketék jogait, mint példát. a feketéket pl. állatnak tekintették jó ideig, de legalábbis mindenképp alacsonyabbrendűnek, mint mi, fehérek. még most is vannak, akik így gondolkodank, de azért már nagyot fordult a világ.
itt amikor az "egészséges" apai-anyai példáról beszélsz, itt is csak arról van szó, hogy amit a többség elfogad, amit ma "normálisnak" tart. a gyereknek nem a szülő szexuális irányultságától lesz rossz (szülői kvalitásokat más határozza meg), hanem attól, hogy kiközösítik a rövidlátók, akik nem a képességeit, tulajdonságait nézik, hanem azt, hogy kik a szülei.
egyébként pedig ma már nő-férfi viszonylatban sem mindig a hagyományos szerepek érvényesülnek, sokszínűbbé vált a világ. ahhoz mit szólsz, ha pl. nem a nő, hanem a férfi megy el gyesre?

Dr.Bio74 2009.04.24. 08:58:34

@Major Paine:

Tényleg keveset, de "sajnos" már megérintett a szele, mint utolsó lehetőség.


Tényleg honnan jönnek ezek a szavak, hogy meleg, meg buzi?

El_Nino 2009.04.24. 09:00:25

@Sütemény1975: Nagyon örülök, hogy ezt írtad és tényleg minden más ember nevében is köszönöm kommentedet, mellyel rávilágítottál, hogy valóban csak a szexuélis életünk különbözik, ami pedig mindenkinek a privátszférája.
Kívánom, hogy minden ember tudjon úgy gondolkodni mint Te!
Szép Napot kívánok Neked!

Dr.Bio74 2009.04.24. 09:02:29

@bigél:

Szerintem, nem az elfogadottságról beszélt, hanem a motiváció erejéről, a gyerek által elfogadott domináns emberek (szülők) által elsődlegesen sugallt életformáról. Ezen már el lehet gondolkodni, bár számos helyen támadható.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.24. 09:06:30

Egyébként a házasság imo egy vallási koncepció, és a vallásba tényleg fér bele az azonos neműek házassága. Én a bejegyzett élettársi kapcsolat mellett vagyok. És az örökbefogadás ellen. Ugyanis, amíg nem egyértelmű, hogy a homoszexualitás tanult vagy öröklött, addig nem szabad kitenni gyerekeket annak a veszélynek, hogy rossz viselkedésmintát tanul meg - remélem senki sem esik abba a csapdába, hogy a homoszexualitást pozitívan értékeli.

És még valami ;)
www.youtube.com/watch?v=_qf0puHJ-KM

bigél 2009.04.24. 09:08:29

@Bio74: igen, de egy adott életforma, mint minta, amiatt lehet problémás, hogy a környezeted nem fogadja el, mert kilógsz.
ha pedig életforma alatt azt érted, hogy az elbuzisodástól (azaz életforma=azonos neművel való kapcsolat) való félelem, arra csak azt tudom mondani, hogy a meleg gyerekek sem lettek heterók, holott heteró szülők nevelték.
vannak szülői elcseszések a gyereknevelésben, de ezek függetlenek a szexuális orientációtól. a szülőtől, mint adott embertől, a maga összes jó és rossz tulajdonságával, függ. szerintem.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.24. 09:09:26

@Bio74: Például azzal remekül támadható, hogy ha a homoszexualitás nem genetikai dolog, akkor hogyan keletkeztek a homoszexuálisok?

bigél 2009.04.24. 09:11:10

@Bockó: szerintem nem kell sehogy értékelni. számomra semleges.

kitől tanulta egy meleg gyerek a homoszexualitást? ha tegyük fel tényleg tanult, akkor azt heterószülőktől leste el. mégis hogyan? holott látta a "jó példát" maga előtt.

Major Paine · http://www.nekemnincs.hu 2009.04.24. 09:12:16

Kedves kommetelők (már sok nevet kéne ide írni):
nem félelem beszél belőlem. csak a sötéttől félek, attól sem mindig. :)
Ami a házasság isteni eredetét illeti - nem tudom. Az ember már sokmindent intézményesített ami egykor jónak indult... mindegy. Szóval: ha egy őskövület (mint én) beleszólhat, akkor a homok nem fognak házasodni, mert nekem az mást jelent: nekem azt jelenti, hogy egy férfi és egy nő lép szövetségre egymással (de mint mondtam, ez egy konzervatív vélemény). A buzi valóban pejoratív, olyan "nigger"-szerű.
valamit azonban szeretném, ha nem tévesztenétek szem elől: nem én vagyok az egyetlen őskövület, de én abból a ritka fajtából vagyok aki hagy másokat élni amíg engem élni hagynak. A buzikról alkotott véleményem pedig az én véleményem, nem fogom megváltoztatni, mert az elmúlt 20 évben csak erősödött.
Igaza van annak aki azt mondja, hogy ha a buzik megtartanák a szexualitásukat maguknak akkor semmi baj nem lenne, ne tolják bele az arcomba az otromba nyomorukat (tudtátok,hogy a genetikailag "más" emberek csupán a homokosok kb 3%-át teszik ki, a többiek valamilyen szocializációs probléma miatt lettek homók, azaz divatbuzik?). A buzik ma olyanok, mint a 60as években a hippik: ez a lázadás jele. Remélem úgy ki is vesznek majd, mint a hippik.
Most mennem kell. Ezért hadd zárjam egy klasszikus idézettel:
"Hiába mondjuk, hogy milyen jók voltak a régi idők, és, hogy a mostani roszabb, mint a régi. Ami letűnt már nem hozhatjuk vissza." (Cunetomo, Hagakure)

Dr.Bio74 2009.04.24. 09:14:24

@Eddie Krueger és bigél:

Én mondtam, hogy támadható. Valójában még a gyakorlati próba sem hozhat egyértelmű eredményt, mert ahogy Bigél írta, a környezet (külső) szintén óriási hatással van a gyerekre a belsővel szemben (együtt), persze más-más életkorban más-más súlyozottsággal, és momentumokkal.

load error 2009.04.24. 09:15:10

Alighanem erre a cikkre hivatkozik mindenki:

index.hu/kulfold/2009/02/19/a_britek_nem_engedtek_be_egy_homofob_predikatort/

Egy kis kontextus. Fred Phelps prédikátor nem szimplán homofób. Fred Phelps az akinek minden természeti katasztrófáról, terrorcselekményről az jut eszébe, hogy ez Isten büntetése. Fred Phelps, az aki Irakban elesett katonák temetéseit, és az abszurd minden szintjén túllépő táblákkal gyalázza a halottat, Isten büntetéséről, a buzik gyűlöletéről, meg Amerika sötét végzetéről.
Meg tudom érteni, hogy Angliában nem látják szívesen.

Néhány videó:
www.youtube.com/watch?v=4SOQesc3q_U&feature=related
www.youtube.com/watch?v=Jd0dtyr3ifw&feature=related
www.youtube.com/watch?v=maeNk2itmMk
www.youtube.com/watch?v=_EnYk1vcwhs&feature=channel_page

És minden jel szerint komolyan gondolja.

bigél 2009.04.24. 09:24:01

@Major Paine:
"tudtátok,hogy a genetikailag "más" emberek csupán a homokosok kb 3%-át teszik ki, a többiek valamilyen szocializációs probléma miatt lettek homók, azaz divatbuzik?" - milyen tájékozott vagy. honnan az adat? tudományos kutatások eredménye?
én elég sok meleget ismerek, egyik sem divatból az. lehet, hogy én ismerem a 3%-ot, a többi 97-et pedig Ti?
amúgy meg régebben is voltak melegek, de mivel világszinten azért nőtt az elfogadottságuk, többen merik vállalni. tehát nem arról van szó, hogy divatból egy csomó full heteró buzi lett, hanem inkább arról, hogy jobban merik vállalni magukat azok, akik eddig rejtőzködtek, mert ,megverték őket, lecsukták őket stb. stb.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.24. 09:26:44

@bigél: Persze, személyes kapcsolatokban semleges - társadalmi, népességpolitikai szempontból azonban nem.

És igen, nagyon jó érv, hogy a hetero párok által nevelt gyerekek közül került ki a jelenlegi melegek többsége, azonban nem ismert, hogy meleg párok esetében mekkora lenne az arány, és valószínűleg nem is deríthető ki - a gyerekek szempontjából - humánus eszközökkel.

load error 2009.04.24. 09:28:28

Miért van olyan érzésem, hogy a melegekkel szembeni újra és újra előjövő kifogásoknak semmi alapja sincs?
Mintha a homofóbok egy másik világban élnének.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.24. 09:32:22

@load error: Gondoltál már arra, hogy nem lehet gyerekük? Vagy a gyerek számodra nem képvisel értéket?

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.24. 09:32:29

@Major Paine: Azért hátha még elolvasod :-)

Szóval, azt vágom, hogy nem tetszene a melegházasság. Szíved joga. De, - hogy mondjam? - neked nem kellene egy pasasnak örök hűséget fogadni :-) Vannak viszont olyanok, akiknek ez ugyanolyan jól esne, mint más, ebből a szempontból szerencsésebb, heterónak született embereknek. Miért tagadjunk meg egy csoporttól valamit, aminek a megadása senkinek sem fáj igazából, és semmiféle hátrány nem ér senkit.

Továbbá a melegházasság megtagadása nem csak azokat bünteti, akik a szőrös seggükre lila tangát húzva riszálják magukat. Sőt, valószínűleg őket büntetné a legkevésbé. Az igazán fájó azoknak lenne, akik nem hangoztatják a másságukat, azzal együtt próbálnának beilleszkedni egy társadalomba, és próbálnának boldogok lenni. Csak éppen nem házasodhatnak össze szívük választottjával. Ami azér' genyóság, szerintem.

bigél 2009.04.24. 09:35:07

@Bockó: népességpolitika? hát azzal egy darabig nem lesz probléma a Földön, azt hiszem. igen, tudom, hogy mi magyarok fogyunk, de azért nem vagyunk elszigetelve a világ többi részétől, annak részei vagyunk, így globális szinten inkább ellentétes probléma érvényesül. másrészt a nálunk tapasztalható népességfogyás nem a melegeknek köszönhető. heterópárok vállalnak kevesebb gyereket.
másrészt számoljunk kicsit: arányaiban véve jóval kevesebb meleg van, mint heteró. a melegeken belül sem akar mindenki gyereket örökbe fogadni, ugyanúgy, ahogy a heteróknál sem mindenki, még akkor sem, ha nem lehet gyerekük. így elég kicsi veszélyét látom a melegek által nevelt gyerekek tömeges elterjedésének.
plusz: ott van egy csomó szerencsétlen kölök az árvaházakban, aki senkinek sem kell, mert már nagyobb, mert cigány, mert ... nekik ez így jobb vajon? társadalmilag pl.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.24. 09:36:32

Talán hallottátok már a következő viccet:

Székely bácsi vízumért folyamodik az USA-ba. Megkérdik tőle, miért.

-Hát, Caucescu alatt tilos volt a buzulás. Most már szabad. Nem várom meg, míg kötelező lesz ;)

SnakeHB 2009.04.24. 09:36:46

@nadivereb:
Én spec normális vagyok, és mégis örülök a gravitációnak, mert nélküle talán élet sem lenne a Földön, sőt a Föld sem lenne.

Érv kell? Tessék, van több is:
Mindenki olyan szekszuális beállítottságú, amilyen neki tetszik, ha azt csendben otthon csinálja. Gondolkoztam már azon, hogy kéne szervezni, egy belvároslezárós, pucérkodós, orrba-szájba gruppenezős heterofelvonulást, akkor talán néhányan rádöbbennének, hogy hol van az ízlésesség és a jómodor határa.
A homók meg majd akkor házasodjanak, ha az egyik teherbe ejti a másikat, az pedig ki is hordja a gyereket.
Ha a homó család normális minta, akkor szerintem toleráljuk pl. a pedofíliát is, mert az sem választott, hanem belürlől jövő irányultság, szegény pára nem tehet róla. És megvetjük, elzárjuk őket, ahelyett, hogy próbálnánk megérteni.
Én nem szeretném egyik "viselkedésmintát" sem a gyerekem elé tárni, amíg fejlődik a személyisége.
Lassan ott tarunk, hogy a fehér, munkaképes, dolgozó, családos, hetero többség kerül hátrányba azzal, hogy az összes különboző kisebbséget tolerálja, és alkalmazkodjon hozzá, ha meg esetleg nem ért egyet, akkor húzzon a picsába az idejétmúlt szar gondolkodásával együtt.
Nem tudom, de én a demokráciáról azt tanultam, hogy a többség akarata érvényesül benne, a kisebbség meg szépen alkalmazkodik...
Ja, és toleráljátok, legyetek szívesek, mert nem én tehetek róla, hogy a szemét szüleim egy ilyen mocskos értékrendet neveltek belém.

Heatherette 2009.04.24. 09:38:17

én úgy gondolom, h nem kell szeretni a buzikat. ez az egész nem arról szól, hogy bárkit szeretni kéne, hanem egyszerűen csak élni hagyni, és azonos jogokat biztosítani. és szép, szép, h most végre megszavazták a reg. élettársi kapcsolatot, de a probléma nem itt van. engem olyan kis apróságok zavarnak, h miért számít magamutogatásnak, REKLÁMOZÁSNAK, ha megfogom a párom kezét az utcán? áh, dehogy teszek ilyet, nem lehet, de miért nem? mert azt mondják, gusztustalan. mármint nem a kézfogás, hanem a látvány kapcsán szegény hetero pajtásaimnak rémképek ugranak be,h vajon mi mit csinálhatunk az ágyban. ezért gusztustalan a kézfogás, meg én. gyűlölöm, h folyamatosan azt kell sasolnom, h ki néz, vagy vannak-e a közelben emberek. és akkor az éjszaka sötétjében, a kihalt úton, ha nincs senki, akkor megfogom a kezét. és akkor még azt mondják, hogy én reklámozom a buziságot mindezzel. mert nyilván, ha vki huzamosabb ideig figyel bennünket, akkor azért a testbeszédből levágni a szitut. és ilyenkor nem ő a szar, hanem én, mert én csinálom. mit is?
ez itt a fő gond, h ennyit sem lehet. az a baj, Mo-n annyira utál mindenki mindenkit: utálják az orvosokat, az ügyvédeket, a politikusokat, a bolti eladókat, a buszsofőröket... igazából mindenki mindenkit, hogy nem hiszem,h vha lesz egy olyan világ itt, ahol nem jár beszólás, leköpés meg agyonverés azért, mert megfogod vkinek a kezét az utcán. mert ugye erről szól a tolerancia, h nem tetszik, de nem szólsz közbe.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.24. 09:40:57

@SnakeHB: Vazze, már megint a pedofília. Elmagyarázzam a kurva nagy lényegi különbséget, vagy rájössz magadtól is??????

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.24. 09:42:12

@bigél: Nem, valószínűleg az árvaházi gyerekek és a társadalom is jobban járnának, ha legalább melegek örökbe fogadnák őket, még akkor is, ha végül maguk is meleggé válnának

Persze, az ösztöneim még mindig tiltakoznak az egész ellen, de ez valóban a kisebb rossz. A gyerek szempontjából pedig a nagyobb jó.

bigél 2009.04.24. 09:42:31

@Bockó: lehet gyerekük. miért ne lehetne? nagyon sok melegnek van gyereke. jó, nyilván nem a párjától, de akkor is az egyikük sajátja.

gyereke sok heteró párnak sem lehet egyébként. vagy lehet, de nem akarnak. akkor ők értéktelenebbek?

bigél 2009.04.24. 09:43:44

@SnakeHB:
"a fehér, munkaképes, dolgozó, családos, hetero többség kerül hátrányba" - hol kerültél hátrányba a melegek miatt?

Retexis 2009.04.24. 09:46:16

Másfélmillát kicsengettek egy reklámügynökségnek, ahoil tudvalevőleg mindenki buzi. Nem homofóbok ezek, hanem támogatók.

fHold 2009.04.24. 09:51:56

Na, ne mán!
Hogy a buzik házasoggyanak? Hogy Józsi bátyám hozzámehessen Karcsihoz akivel évek óta együtt élnek? Minek? Eddig is rendesen segítették a családot segítsék eztán is! Hogy szeretnének olyan jogokkal rendelkezni mint egy házastárs? Hogy ha valamelyik életveszélybe kerül akkor a másik intézkedhessen az orvosnál? Minek? Ha Józsi életveszélybe kerül majd intézkedünk mink. Ha eljött az idő le kell zárni azt a lélegeztetőt és passz. Nehogy mán Karcsi örököljön utána!! Mit képzel egy buzi idegen! Hogy gyerekük is legyen? Oszt milyen gyereket akarnak? Rendes hetero párok kidobott gyerekét? Minek az nekik? Hogy mocskos buzit neveljenek belőle? Inkább rohadjon az a kölök az intézetben és kapjon példás nevelést. Ott majd megtanul alkalmazkodni! Viselkedni!
Buziházasság?
Nem ellenzem.
(Hogy nem működik a vessző - mint írásjel - vagy hülyéskedem - döntse el mindenki. És nézzen magába: miért nem, ha már úgy is léteznek ezek a kapcsolatok?)

Ratius 2009.04.24. 10:15:12

Társadalmi értékrendre, morálra, hagyományra hivatkozni ma Magyarországon meglehetősen röhelyes. A tradicionális értékvilág, vele együtt a házasság klasszikus formái a megsemmisülés határán állnak. Persze, lehet védelmezni ezeket a hagyományokat, például a buziktól, de minek?
Tudomásul kellene vennünk, hogy egy forgószél sebességével változó világba születtünk, amelyben korántsem a melegek házassága jelenti a legnagyobb kihívást.
Mellesleg megjegyzem, a házasság, a család intézménye koronként változó, nagyon sok variációt felmutató struktúra, amelyben a többnejűségre, többférjűségre, vagy akár az azonos neműek, elismert kapcsolatára is létezik történelmi példa.
Nagyjából a mi nemzedékünk az utolsó, amelyik még úgy-ahogy képviseli a XIX. századi viktoriánus, polgári értékrendet. A holnap kultúrája pedig a szemünk előtt születik. És ez az új kultúra - én úgy látom - sokkal több emberséget hordoz, mint a miénk, sokkal inkább figyelembe veszi az egyén választását, azaz szabadságát, sokkal kevésbé eröltet rá társadalmi elvárásokat az emberre, mint a kihalóban lévő értékvilág. A melegek házasságától függetlenül, de azzal együtt is, nekem sokkal barátságosabbnak tűnik, mint az, amit itt sok ,,őskövület" képpvisel.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.24. 10:22:22

@Ratius: None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free.

Johann Wolfgang von Goethe

Cheers.

Borenbukk 2009.04.24. 10:31:21

@Bockó: Milyen igaz, es mennyire nem ad semmi tampontot azzal kapcsolatban, ki az aki csak tevesen hiszi.

OFF
Ha mar nem nemetul irtad, irhattad volna magyarul.
ON

Gyökérke 2009.04.24. 10:31:24

Hivatásos beszólóművész!
Nem volt szó a szexualitásról, akkor miért kell felhozni? Szeretitek erre kiélezni a dolgokat. Pedig nem a szexualitás hirdetése a cél. Hanem az együtt élés, az hogy megjelenjenek együtt az utcán.. És hidd el hogy nem fognak előtted „seggbe kukizni”... Innentől kezdve nem értem hogy miért zavar!
Amúgy meg nem házasodhatnak.

Sütemény1975
"a liberalizálódott oktatási intézményben (amit az én adóforintjaimból pénzelnek) azt tanítják a kislányomnak, hogy ez teljesen normális."
A melegek adójából meg a ti segélyeiteket fizetik. Ezt hívjuk KÖZnek. Ez az, amiről a magyarnak fingja sincs, soha nem is lesz. Pl rongálnak az emberek, de azt nem fogják fel ésszel, hogy utána az az ő/szüleik pénzéből lesz helyre hozva. A helyett, hogy valami újat tudnának azokból a pénzekből létre hozni.

Vorikirály!
Magánnyugdíjpénztár nem véletlenül van.. Nagymamáink elmentek teszem azt 50 éves koruk körül, nekünk meg kitolják 65 éves korig.. Milyen nyugdíjunk lesz? A munkából a temetőbe megyünk egyből…Nyugdíj… :)

Ez a seggbe izélés téma…miért, heterók nem szoktak? Az nem undorító?
A házasság az utódnemzés célja? Lehet valamikor ez így működött, de ma már..

Zavar ha az utcán csókolóznak? Engem is szokott, amikor a heteró párok már-már szexuális aktusba kezdenek az orrom előtt. Mégsem teszem szóvá. Jelen van, el kell fogadni.

Major Paine!
A homofóbok nem hagyják élni a melegeket. Félreértések ne legyenek. Hallottál már olyanról, hogy melegek megvertek heterókat?

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.24. 10:46:19

@Gyökérke: Ööööö, az utolsó mondathoz: én láttam is... Az más kérdés, hogy nem vertÉK, csak vertE, és speciel a heteró meg is érdemelte; ha nem a meleg veri meg, akkor én :-D

Gyökérke 2009.04.24. 11:43:27

Kivételek ugye mindig vannak. De jóval elenyészőbb eset.
Ha lehetne házasodni, akkor is a többség nem házasodna össze. Mert félne hogy valaki emiatt megveri. Hogy az ismerősei kiröhögik. Senki sem tekintené azt a házasságot a heteró emberekével egyenértékűvé.
Részemről odáig jutottam el, hogy az élettársit engedélyezzék. Többre nem vágyom. De annyit megérdemelhetnénk mi is, hogy az államtól ugyan olyan támogatásokat kapjak mint a párok. És nem mint egyedülálló kelljen érvényesülnöm.
Hogy ha valamelyikünk kórházba kerül, a másik bemehessen hozzá. Hogy ha meghal, örökölhessünk. Mert ugye lehet hogy én is fizettem a lakás hitelét, a párom nevén van a lakás mégis, ő meghal…és én ott maradok fedél nélkül, pedig én is fizettem, ahogy ő. És nem csak a ház vész (lehet rossz példa volt). De megfosztanak így a közös emlékektől is. Emléktárgyaktól akár.
Nem akarok szexelni az utcán. Csak megfogni a kezét, néha átölelni, megcsókolni, megpuszilni. Mindezt semmi képp sem annyiszor, hogy azért meg kelljen kövezni.
És úgy, hogy közben ne kössenek belém, ne akarjanak megverni, megerőszakolni azért, hogy majd ők megmutassák milyen az igazi férfi..és onnantól tuti csak a pasik kellenek majd…
Persze. Mert egy megerőszakolásból egyből rohannék egyikük karjába.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.24. 11:53:55

@Gyökérke: A pasik furák amúgyis. Ha egy nő nem akar lefeküdni velük, azt egyből lekurvázzák :-D

De komolyra véve. Én is azon vagyok a leginkább kiakadva, hogy sokaknak miért fáj az, ha valaki más is hasonló jogokat élvezhetne, mint ő, és őt nem is érné semmi hátrány.

bigél 2009.04.24. 12:19:39

@Gyökérke: Biztos vannak, akik nem tekintenék annak, de én a magam részéről igen. Számomra pl. az egyik legharmonikusabb kapcsolat, amit tapasztaltam, két meleg ismerősömé/barátomé. Ők még csak nem is házasok, de a magam részéről az ő kapcsolatukat teljesen egyenértékűnek tekintem a saját házasságommal. (Jó, nyilván jogilag nem ugyanaz, de most itt eleve az emebrek hozzáállásáról volt szó.)

bigél 2009.04.24. 12:21:12

@Eddie Krueger: ezen én is mindig elgondolkozom, hogy miért érzik egyesek a saját jogaik megcsorbításának, ha mások is kapnak jogokat.

bigél 2009.04.24. 12:25:23

@bigél: bár sokszor ezen nincs is mit érteni. legtöbbször teljesen irracionális okok vannak a háttérben, amiken észérvekkel nem vagy csak nagyon nehezen lehet változtatni.

bigél 2009.04.24. 12:27:27

@Gyökérke: úgy veszem ki, hogy nagyon sok rossz tapasztalatod gyűlt már össze. sajnálom.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.24. 13:36:41

@bigél: Talán úgy nem tudják 'különlegesnek' érezni magukat, vagy mittomén.

youknowwho 2009.04.24. 14:00:09

Üdv!

Sosem írkálok kommenteket sehová, mert nem nagyon érdekel a műfaj és egyébként másokat sem érdekel, hogy miket írkálok. De üsse kő, egy marhapörkölt után, és egy befejezendő munka előtt most mégis megnyilvánulok. Mert van kedvem. :)

Miután elolvastam miket írtatok, eszembe jutott valami. Beszélnem kellene valahogyan Jézussal, meg az ő apjával és a Szentlélekkel, mert nagyon kibasztak velem. Ha esetleg mégsincs közük a fogantatásomhoz, akkor meg valami genetikust kellene elcsípnem, mert akkor lehet, hogy anyámék basztak ki velem. Nem izgatnak fel a feszes női hátsók, hosszú combok, ringó mellek. Az esztétikájukat érzékelem, csak nincs kedvem közelebbről is megismerkedni velük. Olvasva hozzászólásaitokat egy dolog vált nyilvánvalóvá számomra. Egy heteró sosem értheti meg, egy meleg pedig sosem lesz képes elmagyarázni. Fantasztikus családban nőttem fel, heteroszexuális emberek között. Nem volt előttem "más" példa, csak az anyám és az apám, akik 30 éve imádják egymást és ma is kézen fogva sétálnak moziba hétvégenként. Sem az orális, sem a fallikus-és még sorolhatnám- szakaszban nem ért semmilyen trauma, mégis kamaszkoromtól kezdve a saját nemem érdekelt.
Próbálkozni én is próbálkoztam, csak nem éreztem semmit. Aztán megértettem és többet nem próbálkoztam. Illetve mégis, csak egy kedves fiatalembernél.
Nem akarok házasságot kötni vele, vele, akivel több mint egy éve élek együtt. Gyereket sem akarunk örökbefogadni, mert hadd lásson az a gyerek nőt is meg férfit is. Csak élünk ketten, és hétvégenként mi is együtt megyünk moziba. Nincs piros tangánk, nem táncolunk kamionon, kordonok közé szorítva, csak szeretjük egymást. És ez tökéletesen elég.

Summa summárum, mégsem beszélek a szenthárommal, és genetikusokat sem ostromolok meg. Ilyen vagyok és jól érzem magam. Nem büszke vagyok, hanem boldog.

Nem jut eszembe semmilyen frappáns befejezés, szóval csak annyit írok: A marhapörkölt finom.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.24. 14:04:10

@bigél: Jóóóók! A www.giantgayrepellentumbrella.com még létezik is :-D

@youknowwho: Hát, akkor éljen a marhapörkölt! :-)

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.04.24. 16:02:07

@youknowwho: "Csak élünk ketten, és hétvégenként mi is együtt megyünk moziba. Nincs piros tangánk, nem táncolunk kamionon, kordonok közé szorítva, csak szeretjük egymást. "

Ha minden meleg pár ilyen lenne, és a felvonulások is úgy zajlanának, hogy normális utcai ruhában, kézenfogva, tollboák, bőrnadrágok, stb nélkül végigsétálnának az utcán, akkor sokkal elfogadottabb lenne a dolog.

Az a baj, hogy a nagy hírveréssel kísért megmozdulásokon ha a többség ilyen is, az a néhány magamutogató viszi el rossz irányba a dolgokat, és azok alapján ítélik meg az egész mozgalmat.

Heatherette 2009.04.24. 16:40:12

"Ha minden meleg pár ilyen lenne, és a felvonulások is úgy zajlanának, hogy normális utcai ruhában, kézenfogva, tollboák, bőrnadrágok, stb nélkül végigsétálnának az utcán, akkor sokkal elfogadottabb lenne a dolog."

ez így igaz. ez a parádé rengeteget ártott a közösségnek, most meg a buziolimpia... mi a tököm ez?!? ennyi erővel tényleg lehetne külön olimpiája a vörös hajúaknak, az ufóhívőknek, a természetgyógyászoknak, akárkinek. egyszerűen nem értem, miért képzelik, hogy az ilyen baromságokkal majd toleranciát nyernek, épp az ellenkezője történik. az a baj, hogy van a melegeknek egy olyan csoportja, akik valóban nem értik, hogy miről szól ez az egész. még megkockáztatom azt is, hogy ezek az igazi divatbuzik. akik egy nap felébredtek, és kitalálták, hogy a buzulás tök jó, és ők mostantól melegek. számukra nincs tétje a dolognak, csak rázzák a seggüket a buszon, dobálják a hajtűket, produkálják magukat, feltűnően viselkednek, irritálnak mindenkit.

fHold 2009.04.26. 08:50:04

Tudjátok, azért furcsa. Mindenkit kiakaszt, hogy mi folyik a Meleg Büszkeség Napján - vagy mi a ..szom - de még senkit sem hallottam, hogy felháborodott volna egy Budapest Parádé miatt. Ott "rendes" heterók nyomatják a kamionon élesben a dolgokat.
Ez mindenki számára természetes?
Ilyenek a heterók? Ilyenek vagyunk?
Vagy a kettős ("sokas") mérce műxik?
Egyébként meg furcsa, hogy egy emberjogi kérdés kapcsán a többségnek az ugrik be, hogy mit csinálnak egymással az ágyban, vagy azon kivül...
Még a végén visszajutunk odáig, hogy nem tekintjük házasságnak azokat a hetero kapcsolatokat sem, ahol esetleg orál is van...:)
Hajrá emberek!
Előre - hátra!

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.04.26. 09:30:35

@fHold: "de még senkit sem hallottam, hogy felháborodott volna egy Budapest Parádé miatt. "

Ezek szerint nem túl gyakran olvasol híreket, igaz? :)

fHold 2009.04.27. 10:03:19

@agyvihar: Lehet, hogy cenzúrázzák a híreket, amit olvasok?:) (Így születnek az összeesküvés elméletek.)
:)

Csicsanoncsi 2009.04.29. 22:27:12

Elhűlve olvastam a különböző kommenteket. Néhány "okos" emberke felszólalásánál majdnem a szívbaj kerülgetett, néhol nem tudtam hogy sírjak, vagy nevessek. A film undorító és a mögötte lévő idea főként. Én fiatalokkal, főleg serdülő korban lévőkkel foglalkozom nap mint nap és sokáig kellett gondolkoznom, míg rájöttem, hogy miért viselkednek ellenségesen egymással minden egyes kis különbség miatt. De azok után hogy a sok kommentet elolvastam bebizonyosodott számomra, hogy a NAGY FELNŐTTEKTŐL tanulják az ilyen viselkedést.
Hagy osszak meg veleták pár gondolato az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatából. "Minden emberi lény szabadnak, egyenlo méltósággal és jogokkal születik. Értelemmel és lelkiismerettel bírván, testvéri szellemben kell egymás iránt viseltetniük."

"A jelen Nyilatkozatban megfogalmazott összes jogok és szabadságjogok fajra, színre, nemre, nyelvre, vallásra, politikai vagy más véleményre, nemzeti vagy társadalmi származásra, vagyonra, születésre vagy más körülményre vonatkozó mindenemű megkülönböztetés nélkül mindenkit megilletnek."

"Nagykorú férfiak és nők fajon, nemzetiségen vagy valláson alapuló korlátozás nélkül jogosultak házasságot kötni és családot alapítani."

És még egy emlékemet meg kell osztanom veletek. Én egy fiatal heteroszexuális nő vagyok. Történt egyszer, hogy az utcán sétáltam egy köeli barátnőmmel és a beszélgetés hevében megfogtam a kezét és úgy mentünk tovább. Ezzel a hölgyel együtt nőttünk fel és észre se vettük, hogy kézen fogva flangáltunk. Egyszer csak egy építkezés mellett a munkások elkezdtek ránk üvölteni és eléggé sértő hangnemben adták tudtunkra, hogy mit gondolnak arról, hogy undorító módon mutogatjuk szerelmünket. Nagon mérges lettem és nem a feltételezés esett rosszul, hanem az emberek viselkedése. De ez az élmény volt az, ami miatt ma a tolerancia és az együttműködés fontosságát tanítom meg a hozzám tartozó fiataloknak.
süti beállítások módosítása