HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Cannes 2009 - Steven van Zandt vissza akarja hozni az igazi rock & roll-t, az isten mentsen meg tőle

2009.06.25. 02:04 batorfya

Egyszerre két közösség van nagy veszélyben, amennyiben Steven van Zandt valóra váltja álmait, és visszahozza nekünk „az igazi rock & roll-t”: a zenerajongóké és a reklámszeretőké.

Az ex-Soprano’s színészt (Silvio Dante-t alakította a sorozatban), kiadótulajdonost, rockzenészt, rádiós kíntornást és kulturális polihisztort Tim Mellors, a Grey Worldwide globális kreatívigazgatója kérdezte a pályafutásáról, zenészi karrierjéről, reklámzene-ambícióiról, bla-bla. Bár Little Steven mondókájából nem értettünk sokat a maga alá dörmögő beszédformája miatt, azt viszont kivettük, hogy szerinte legutoljára zene a hetvenes években volt, a mostani trendekkel ő „nem ért egyet” és hogy a zenetörténet lineárisan fejlődik („a fiúbandákat követték a lánybandák” - ilyen egyszerű ez), egyfajta darwinista céltudatossággal, ami során az erős gitárzene életben marad, az elektronikus mellékvágány meg elpusztul. Saját kiadójával, a Wicked Cool Records-szal pedig ilyeneket futtat, mint a Cocktail Slippers nevű norvég luvnyaformáció, akiket bátran ajánlott reklámzenének is. Bojkottálni fogjuk a Grey reklámokat. A klip elején bohóckodó hajlékonynak öltözött figura, na az ő maga. 

Van azonban nagyobb baj is ennél. Az, hogy a szerkesztőségben ismerek olyan embert, aki a kiadó másik üdvöskéjét, a The Len Price 3-t egészen biztosan mérföldkőnek tartaná. Holott ezeket a zenéket már a jóízlés és a dögunalom elleni jogos generációs lázadás elsöpörte az útból. Érthetetlen.

Aztán a kiadó repertoárját tovább szürkíti a The Urges nevű dublini retroll banda, akiknek a régi szép időket idéző klipje már önmagában is vérciki. Érdemtelenül kapnak ugyan ekkora publicitást ezek a fiúk és lányok, de elrettentő példaként szolgáljanak mindenki számára.

És ahogy így megyünk tovább a kiadó szerteágazó diszkográfiáján, úgy jutunk el a The Chevelles üditően újszerű, még soha nem hallot témákat és akkordokat felvillantó remek kompozíciójához, a Get it On-hoz! Egyre biztosabb vagyok benne, hogy az otthoniak közül van egy, egyetlenegy ember, akinek nagyon tetszik ez a zene.

 

4 komment

Címkék: grey cannes 2009 vanzandt mellors

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr841206895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

--Behrooz-- · http://caffedream.blogspot.com/ 2009.06.25. 09:20:56

Fú, ezek nem lesznek a kedvenceim.... :D

Nazarin 2009.06.25. 11:06:35

Nincs ezekkel semmi baj; nem kiemelkedő zenék, de annyira nem is rosszak.

Fhmen 2009.06.25. 12:16:05

úgy látszik nem hallgatsz magyar rádiót (én sem).
ott még mindig a life is life borzalom megy.
ha ilyenek lennének még be is kapcsolnám néha.

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2009.06.25. 13:57:31

Ja, szerintem is kicsit elkapott a gépszíj :) Elefelejtetted, melyik országban élünk, napont n+1 ezeknél sokkal szarabb zenét hallgattatnak meg velünk. Legalábbis azzal, aki hagyja magát...
süti beállítások módosítása