HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Tudomány elektronikus zenei stílusban

2010.03.10. 11:36 lausekesther

Gondolom, nem újkeletű probléma a tudósoknak, hogyan lehetne a szemüveges és unalmas könyv- és kémcsőmoly imidzsüket meg úgy egyáltalán a száraz és egy átlagember számára érthetetlen szenvedélyüket valahogy közelebb vinni az emberekhez. Erre volt próbálkozás a néhány éve a magyar mozikban is vetített Mi a csudát tudunk a világról? című dokumentumfilm, és most itt egy újabb. 

A Symphony of Science John Boswell, a zene és a tudomány szerelmesének a projektje, és egész jó. Élvezetes zene és kifejezetten ötletes megoldás, ahogy a tudósok beszéde dallá formálódik. A projekt weboldalán vannak még hasonló, korábbi videók is. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr831828144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ecsedy Áron 2010.03.10. 13:23:47

Ööööö. A 'mi a csudát tudunk a világról' egy szcientológiai promóciós anyag és a dokumentumfilm eszköz kiváló csomagolása ellenére 'rossz tudomány'. Sajnos ugyanezzel az eszközzel el lehet adni bármit ami látszólag nem mond ellen nyilvánvaló tényeknek, mint 'népszerű tudományos dokumentumfilmet'. Sajnos ez az ára annak ha Discovery Channel jelleggel szórakoztató tudományt gyártanak és nincs szakmai felügyelet.

Ez a kis videoklip aranyos, de tartalmilag csak egy "közmondás" gyűjtemény (az idézett sorok nagyrésze szállóigévé vált azóta amióta elhangzottak).

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2010.03.11. 15:09:52

Ezt az újat még nem hallottam, de a régiek is nagyon tetszettek.Köszi!

@Ecsedy Áron: Lehet pont azért kerültek bele a számba. ;)
süti beállítások módosítása