HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Cannes 2010 - Magyar nevek a filmes díjazottak között

2010.06.28. 08:08 lausekesther

Úgy tűnik, nem a magyarokkal van baj, hanem Magyarországgal. Míg ugyanis az itthonról nevezett 29 munka közül végül egyetlen sem nyert díjat, sőt még csak shortlistre sem került az idei cannes-i reklámfesztiválon, addig a kerekes száz filmes oroszlán között kettő olyan is van, amit magyar szakember készített.

Film kategóriában bronzot kapott - ami 3191 filmes nevezésből egyáltalán nem rossz eredmény - a brüsszeli Duval Guillaume Telenetnek készített, digitális tévét népszerűsító Extras című szpotja, aminek egyik art directora Jedlicska Márton, a Miami Ad School hallgatója, a miamiADvice blog szerzője, aki jelenleg a New York-i Saatchi & Saatchinál "gyakornokoskodik" (a Duvalnak korábban dolgozott). Jedlicskának nem ez az első díja idén, már a New York-i Andy Awardson is kapott aranyat egy okostelefon-alkalmazásért, és az ADC Awardson is, ott pedig a Nissan Cube Hostelért. 

Jedlicska még a Duvalos korszakából nevezett a cyber kategóriában is (vagyis nem ő, hanem az ügynökség, de ennek is ő volt az art directora), ez a Vandaag.be hírportál volt, amit a Facebook-kal kapcsoltak össze. Ez a munka sajnos azonban shortlistre sem jutott.

A másik, filmes kategóriában bronz, a készítés technikáit díjazó film craft kategóriában pedig arany oroszlánt érő film a Microsoft XBox Halo 3 ODST számítógépes játékának, a T.A.G. San Francisco által készített szpot, aminek egyik producere Répássy Eszter, produkciós supervisora pedig Szepesi Melinda, ráadásul a szpotban magyar színészek magyarul üvöltöznek. 

Répássy Eszter egyébként már a Johnnie Walker 2007-es Striding Man szpotjának is producere volt, akkor a brit BBH (Bartle Bogle Hegarty) ügynökségnek segített, a speciális effektekért pedig Szilágyi Péter volt felelős. 

Az ügynökség legújabb, hat és fél perces Johnnie Walker szpotja, Robert Carlyle főszereplésével idén egyébként arany oroszlánt ért. 

1 komment

Címkék: cannes 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr342113564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2010.06.28. 14:18:37

igen. idehaza a reklámügynökségek és a cégek egymást hibáztatják az igénytelenség miatt - nem csoda, ha elmentek...
süti beállítások módosítása