HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Nekem végem

2008.06.18. 16:54 romanb




Ahogy az előző bejegyzésből is kiderült, az éhhalál és a végkimerülés elűzött Cannesból, átmenetileg a osztrák fővárosban találtam menedéket és villámgyors internet-kapcsolatot. Sajnos ez utóbbi talán jobban hiányzott, mint az étel. Ezt is csak azért írom le, hogy még szerencsétlenebbnek tűnjek/tűnjön a Kreatív Cannes-i különítménye.

Egyébként szép hosszú és tartalomgazdag bejegyzést terveztem ide búcsúzásképpen, de tegnap este olyan hosszan álldogáltunk a tengerparti homokra szerkesztett pallókon, a táncoló külföldiek között, hogy este nem, reggelre meg már meghalt az internet ismét. Erősen multimédiás bejegyzés helyett csak annyit akarok még elszövegelni, hogy korábban azt mondtam itt a Leo Burnett-nek, hogy miért nem nevezett többféle munkát, filmet, Mobiltornát a SMS Bandi és a Secret Jewel sokszori benevezése helyett. Tegnap este a pallón állt Tordai Péter, a Leo Burnett vezető kreatívigazgatója is, akinek feltettem ezt a kérdést.



Azt mondta, hálózaton belül van egy háromhavonta ismétlődő belső minősítő verseny és egyedül a nevezett munkák érték el azt a pontszámot, ami felett lehet érdemes Cannesba nevezni. Beszéltünk többek között arról is, mennyibe kerültek nevezések, a belépők, a szállás a Leo-nak. Sokba. Tordai azt is elmondta, hogy ez az egész reklámversenyesdi (főleg Cannes) már többször megkérdőjeleződött, hiszen – persze nyilván nagy-nagy túlzással, de - kijönne belőle egy kisebb kreatív team éves működtetése. Kérdéses az is, mennyire lehet ezeket az eredményeket ügyfélszerzésre használni.

Végül persze abban maradtunk, hogy kellenek ezek a versenyek, ha másért nem, akkora a cannes-i szervezőcég nyereséges működtetése miatt. Az Emap szakkiadó és rendezvényszervező cég 2004-ben vette meg a fesztivál rendezési jogát és minden ehhez kapcsolód jogot, a Hotel Anna Livia portása szerint több mint 50 millió fontért, ezt alátámasztja a cég honlapja is.

Ezzel búcsúzom, minden olvasónak személyesen szeretném megköszönni az eddigi figyelmet. Zsombornak pedig sok erőt, nagyobb sávszélességet, napsütést, tengert, kirándulásokat, dorbélozolásokat kívonok, jó napot!



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr58699695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása