HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Golden Drum, első nap: langymeleg, magyarok, tenger

2008.10.06. 19:19 zsombor

Az első nap alapján nem véletlen, hogy egy csomóan csak a Golden Drum második felére járnak le: az időjáráshoz illően kicsit langyosan indul be a móka. Az egy puccos tengerparti szálloda két felső emeletén tartott fesztivált elsőre könnyű lenne összetéveszteni mondjuk egy orvoskonferenciával: néhány kóbor hosztesz, tízes skálán négyes szinten felajzott nézők a vetítéseken és az előadásokon, az angol szótól összerezzenő hotelszemélyzet - ezekkel találkoztunk eddig. Egymondatos szakmai összegzések, eddig megtalált magyarok és képek a folytatásban.

Félálomban elkaptuk az interaktív zsűri elnökét, aki hiányolta a magyarokat (itt érintett a Kirowski a shortlisten, de rajtuk kívül csak egy nevezés volt, mondjuk a 23 románnal és 12 osztrákkal szemben), délután pedig a mind a négy magyar nevezést kiszóró média kategória fődöntnökét (ezt holnap az ugyanitt zsűritag Horváth Lajos/Laboratory tapasztalataival megfejelve közöljük a Kreatív Online-on.)

Ami az előadásokat illeti, Csuday kolléga szerint a Media Meeting első napján a Mediaedge:cia előadása "gyakorlatilag egy céges prezentáció volt, ennek ellenére érdekes", az Apple és PC reklámok lélektanáról pedig még írunk bővebben. Bátorfy kolléga az Ad campaigns kategória délutáni élő prezentációin várta, hogy jöjjön a két magyar érintett, nem jöttek, az álom viszont majdnem.

Apropó, magyarok: ma Horváth Lajos mellett összefutottunk a Cannes-ba saját yachttal betolató produkciósokkal, az Argus és a GYÁR legénységével is, ők a héten itt is külön partira készülnek. Józan számítás szerint a prezentációk miatt kell, hogy itt legyenek a Young & Rubicamtől és a Leo Burnettől; mellettük a fesztivállexikon a D'Arcytól, a DDB-től, a Greytől, a JWT-től és az Ogilvytől sorol még fel delegáltakat, őket egyelőre udvariasan, hang alapján keressük, hogy kikérjük a véleményüket a dolgokról.

Eddig Horváth Lajosét kértük ki, aki eddig először és utoljára 1995-ben járt az akkor másodszor megrendezett Drumon – azóta nem tért vissza mostanáig, amíg fel nem kérték a zsűribe, mert szerinte más fesztiválokon többet lehet okulni. 13 éve, mint mondta, még egy tengerparti hangárban tartották a bulit, ami szerencsésebb helyszín lehetett a mostani süppedős hotelnél: a kelet-európainak indult Golden Drum most már tiszta erőből próbál nem kelet-európainak tűnni, amit egyelőre még szoknunk kell.

Szólj hozzá!

Címkék: tudósítás golden drum

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr95699942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása