HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Kolduló gerillák

2008.12.03. 00:12 romanb

A Sensation nevű rendezvényszervező cég csinált egy gerillaakciót két konferenciánkon (Pr Nap, In-store konferencia). 

James Bond, egy ördög és egy angyal kéregetett a résztvevőktől, nyakukban kartontáblán ilyen szövegekkel: "Aston Martinra gyűjtök, kérem segítsen". Akik szóba elegyedtek a WAX előtt az utcán tébláboló furcsa fiatalokkal, egy kártyát kaptak, amin az állt: „Ne dőljön be a bevett fogásoknak”. Ezzel az ügynökség a sablonos eseményekre akarta felhívni a szakmai nyilvánosság figyelmét.

Ugyan totál érdemtelenül emeljük a nyilvános térbe ezt a sekélyes megmozdulást, de egy dolog miatt muszáj. 

Egyszer és mindenkorra tanulja már meg mindenki, hogy szerencsétlen, nyomorúságos helyzetben tengődő embereken nem viccelődünk nyilvánosan. Különösen súlyosbítja a helyzetet, ha olyanok teszik ezt, akiknek valamiért úgy alakult a sorsuk, hogy lehetőségük van tömegekhez beszélni reklámok vagy ahhoz hasonló dolgok révén, netán valamilyen médium került valahogy a kezükbe.  

Rohadtul nem volt vicces a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének 2004-ben megrendezett reklámbálja, amikor a rendezvényszervező cég azt találta ki, hogy a Marriottban megrendezett bulira becsempészik az utca hangulatát és szotyiárus, rikkancs és a koldusi léttől nem olyan távol álló statiszta kéregető vegzálta a szmokingban feszengő reklámelitet.

Veszedelemesen cinikus ötlet a Story TV Nagy Lehetőség című hajléktalan valóság-showja is. Erről már sokan elmondták nagy okosságot, úgyhogy én ezt most kihagyom, de azt azért muszáj leszögezni, hogy a Nagy Lehetőség a Bazi Nagy Roma Lagzi óta a legprimitívebb televíziós produkció.

Amit a Sensation csinált a Kreatívos rendezvényeken, az ennél lényegesen ártatlanabb, de csak azért, mert mindössze a néhány száz résztvevő előtt bohóckodtak táblával a nyakukban a szegény beöltöztetett főiskolás fiatalok.

És akkor abba inkább bele sem megyek, hogy mennyire innovatív dolog két rendezvényen eljátszani ugyanarra a nyögvenyelős poénra felültetet álgerillaakciót, azt állítva, hogy a többiek sablonosan gondolkodnak, mi bezzeg. 

A Sensation egyébként nem először próbálkozik a szakmai rendezvények meghackelésével. Tavaly egy ennél lényegesen ötletesebb húzással hosztesz áltüntetést rendeztek a BTL nap konferencián.

FONTOS! Nem az a baj, hogy a Kreatívos eseményre jöttek vicceskedni, gerillázni, csinálták korábban mások is, jól, jobban. Azt lehet a továbbiakban is. Sőt köszönjük, hogy minket választottak!

4 komment

Címkék: kritika rendezvény gerilla

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr4800786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2008.12.04. 16:20:46

Ezt a FONTOS! kezdetű részt mintha valaki más írta volna :). El kéne dönteni, hogy odamondogatás vagy köszönet.

romanb 2008.12.04. 18:34:51

chimie:
odamondogatás.
Azt azért írtam oda, hogy nehogy azt gondolják már, hogy azzal van baj, hogy hackelni akarják a kreatívos rendezvényeket, azt lehet. A buta, ízléstelen vicceskedéssel van a baj.

zaq 2008.12.05. 16:45:45

hát én ezeket nem tudom, de a kisördögbe szívesen belebújnék. ;]
süti beállítások módosítása