HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Az emberfarm, ahol élünk #1: bárt nyitott magának a HPS

2009.03.10. 09:12 zsombor

Már rég elmúlt a reklámszakma boldog aranykora, amikor a lehetetlenül túlméretezett ügynökségi irodákban minden csupa Playstation, süppedős plüss-szőnyeg és pénz nélkül működő kólaautomata volt – a jól fizető állásokból, a város legtisztább kokaincsíkjaiból és a csocsóasztalokból mostanra csak a csocsó maradt.

A szakmát utolsó véréig szolgáló szolgálati blogunk ezért örömmel számol be minden egyedi kezdeményezésről, amely jobbá, szebbé vagy kreatívabbá teszi a szorgos ügynökségi dolgozók munkakörnyezetét. Elsőnek álljon itt a HPS székházában frissen felavatott meetingelő- és relaxbisztró.

A HPS vezetői múlt héten nyitották meg dolgozóik és partnereik számára a HPS Café-t, amely mindamellett, hogy stílusos partyhelyszín, kulturált környezetet biztosít a napi étkezésekhez és a reggeli/ebéd utáni/délutáni/esti kávé elfogyasztásához is.

Mindemellett sokszor kényelmesebb, ha egy megbeszélést nem egy tárgyalóban, formális keretek között kell lebonyolítani, hanem jobban esik lezuhanni egy kanapéra vagy összekuporodni egy bárpult köré, hogy tovább gondolkodjunk, vagy megbeszéljük egy projekt folytatását…

A kávézó így remélhetőleg egy szociális gócpont lesz a HPS embereinek, ahol ötletelnek, ügyfeleznek, lazítanak, esznek és buliznak stb. stb.

Lehet projektorral Wii-zni a tárgyalóban? Házhoz jön a gourmet-szakács ebédet főzni? Dől ki a Cuba Libre a minibárból? Írd meg, nektek mitől jobb!

18 komment

Címkék: ügynökségek emberfarm

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr40983584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oshii604 2009.03.10. 11:09:08

... azisigaz! :) Nice!

CséZsu 2009.03.11. 14:55:28

Klasszikus, ősrégi "kitchen-club" továbbfejlesztett változata. Tetszik! Nem rossz marketingfogásnak sem, bár nehezen tudnám besorolni kategórába. Ügyes! Kár, hogy nem vagyok ügyfelük :D.

Panka2 2009.03.11. 17:09:31

A Laboratory is lopott a UPC-vel?
Az Indexen és számos portálon tegnap jelent meg a cikk arról, hogy vizsgálódást kezdeményeztek a UPC-nél, minek következtében "megszüntették a UPC közép-európai regionális központját, és nyugdíjba ment a regionális vezető. Távozott a cég magyarországi vezérigazgatója is; a pletykák szerint egyikük sem önszántából döntött így. " (Index)

A pletykáknak úgy tűnik van valóságalapjuk.
Valószínűleg a vizsgálódáskor a UPC céges
kapcsolatai is nagyító alá kerülnek majd. Így a UPC kreatívokat készítő Laboratory-val kapcsolatban felmerülhet a kérdés: vajon az ügynökség marketingigazgatója is összejátszott-e a távozó UPC vezérrel ( Kovács Nimród véletlenül épp a tendert nyert Laboratory ügyvezetőjének szomszédja Telkiben). Ráadásul a UPC
kiugróan sokat költött kommunikációra a Laboratory ügyfeleként a piacon elfoglalt pozíciójához és méretéhez képest, de ez a mennyiségű kommunikáció nem hozott arányos bevételemelkedést ( a piac struktúrája miatt aligha hozhatott)
Ebben az esetben szégyen, hogy a magyar reklámpiacon ilyen szintű kárt
okozó és a szabad versenyt semmibe vevő összejátszás megtörténhet.

Oshii604 2009.03.11. 17:38:00

@Panka2: ...és ezt azért ide írtad, mert túl kevés volt a post ehhez a cikkhez?! :P Or what...?

Mediadroid 2009.03.11. 17:49:57

@Panka2: erősen off és rémhírterjesztős a hangvételed, kedves Panka.
Ne pánikolj, nem ez lenne az első "ilyen szintű...összejátszás". A károkozást meg végképpen nem értem... maximum pazarlásról beszélhetünk, az meg minden cég (meg a tulajdonosok) magánügye.

A feltételezett 'sika', amiért repül az UPC vezérkar pedig a kommunikációs költés sokszorosa...

Ne bántsd a Labort, végre egy ügynökség, ami valamilyen, meg érdekes... (és ezt minden érdek vagy kötődés nélkül mondom)

Mediadroid 2009.03.11. 17:53:42

Az én irodámban csak én vagyok meg a gép... de akár pizsamában is dolgozhatok. Viva el SOHO! (small office home office)

romanb 2009.03.11. 18:13:41

Kedves Panka2!
Off vagy és egyetlen állításod sem igaz.

Panka2 2009.03.12. 11:51:35

A két vezér vagy exvezér szomszédsága pl.fizikai tény...

Mediadroid 2009.03.12. 13:35:02

@Panka2: és akkor mi van?
Mert szomszédok:
1. attól még nem kell korrumpálni egymást
2. ha "visszaosztanak" attól sem megy tönkre a cég (csak a szar melótól)
3. Ha neked valamire szükséged van, segítségre szorulsz, kiben bízol meg? Rokon, barát, ismerős, szakember, vadidegen vagy aki a legtöbb pénzt ajánlja neked? Szerintem ez az üzleti életben is így van. Ha van 2 egyformán jó ügynökség és az egyik vezetőjét még ismerem is, nyilvánvaló a döntés. Főleg ha nincs is ha, csak egy jó ügynökség van :-)
Chill, Panka! Vannak itt nagyobb bajok is.

Panka2 2009.03.12. 14:14:29

Nem a barátságról van szó, inkább arról, hogy azért az nem a legjobb, ha valaki azért nyer tenderen mert visszafizet.

acropilot 2009.03.13. 09:04:48

UPC után ez is fontos lehet:

Az amerikai ifijátékos valószínűleg csak a kapu elé akarta ívelni a 80 yardos pontrúgást, lepattanás nélküli gól lett belőle.

A világon sok olyan labdarúgó van, aki játéktudása mellett fantasztikus szabadrúgásairól is ismert, elég csakt Ronaldót, a két brazilt Roberto Carlost és Juninhót, vagy éppen az olasz Del Pierót említeni.

Az Egyesült Államok egyik ifjúsági bajnokságában azonban a hétvégén olyan gól született, amelyet a sztárok is megirigyelnének. A támadó szabálytalansága – és reklamálás miatti kiállítása után – a hazai csapat végezhetett el szabadrúgást a saját térfeléről.

pollner · http://soreo.biz 2009.03.13. 10:07:46

"Panka", illetve "Panka2" átfogó gerillakampány folytat az UPC ellen. "Hozzászólását" számos blogban láttam - közte a sajátomban is:(

Panka2 2009.03.13. 11:47:54

@Pécsi Ferenc (pollner): jóllátod, és elnézést mindenkitől igy utólag is. De ha nem beszélnek róla, akkor szóba kell hozni, mert nem vagyok az a homokba dugom a fejem fajta...Akinek van füle hallja meg, és akinek nem inge..

zsombor 2009.03.13. 12:07:41

@Panka2
egyetlen nyomozati eszközök nélkül ellenőrizhető állításod volt, és az tényszerűen nem igaz.

a többi viszont a levegőben lógó vád, aminek alátámasztására nem írsz semmit. abból kiindulva, hogy szomszédok (mint ahogy nem), azt írod, felmerülHET, hogy azokkal a szerződésekkel is bibi van, aztán máris tényszerűen összejátszásról beszélsz. minden elérhetőségünk nyilvános, ha úgy érzed, meg szeretnél osztani velünk valamit, tedd meg, de így nehéz mit kezdeni azzal, amit csinálsz.

egygrafikus 2009.03.13. 15:06:07

Azért az szomorú, hogy a falon festett könyvespolc van...

Panka2 2009.03.13. 15:13:04

@zsombor: a szomszédságot milyen alapon vonod kétségbe?

amugy csak annyi új adalék a témához: a UPC épp BTL tendert írt ki. Vajon mégsem olyan elégedettek így az igazgató távozása után?

Mediadroid 2009.03.13. 16:21:29

@egygrafikus: Végre valaki megint a lényeggel foglalkozik. Nekem is feltűnt, de fogjuk a helyhiányra :-)

GMági 2009.03.22. 15:53:51

Csini, meg minden. Csak ügyfélként nem szívesen fizetném meg. Pl. ilyesmik miatt gondolom, hogy a kicsi, és az alacsonyabb költségeik miatt olcsóbb ügynökségek lesznek a válságosdi "nyertesei". Már amennyire a sok kemény munka relatíve kevés pénzért nyeremény...
süti beállítások módosítása