HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Alternatív üdítőital lett a szocialista pártból

2009.04.28. 18:50 zsombor

Vagy különösen rútul berúgtak az MSZP grafikai stúdiójában, vagy valóban egy egészen váratlan állomáshoz érkezett az elmúlt hónapok elszabadult káosza a szocialista pártban. Míg az SZDSZ rezignált haikukat nyomtatott az óriásplakátjaira, addig a szocik élénk színű, retrósra vett bannerekkel és az "Újult erővel" szlogennel köszöntik a válságkezelő kormányt.

A piros-kék-lila fontkavalkád tőlük akár jó húzás is lehetett volna egy másik helyzetben: a mindent betemető vöröst az elmúlt hónapok sűrű kongresszusain kicsit tényleg túl mélyen égették bele a magyar nép kollektív retinájába, miközben ha akarom, ez a kommunista plakátkultúrára rájátszó képi világ kifejezetten önironikus. (Meg egyáltalán: végre egy dizájner a pártnál, akiktől említsen valaki egyetlen plakátot fejből. Hazugsággyár nem ér.) De hogy most pontosan mit akarnak mondani és miért így, egyelőre rejtély. Valószínűleg semmit, legfeljebb azt, hogy "izé, nem mi voltunk", illetve "nézd, ott egy repülő elefánt".

Mindegy, a magunk részéről támogatjuk az egészséges vizuális versengést a pártok között, és várjuk a menő pszichedelikus liberális plakátokat, ha lejönnek erről a mostani köldöknézős kétszázezer szavazós tripről (és lesz még kampány, amiben részt vesznek), a matyómintás cuccokat a Fidesztől, meg a virágos-hippis megfejtéseket az LMP-től.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr101092129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noda10 2009.04.28. 22:55:32

Azt nem értem egyedül, hogy elvileg az Mszp gyurcsánnyal az élen meghátrált, mondván nem tudják kezelni a válságot és jöjjön létre egy FÜGGETLEN kormány. Az mindenki számára nyilvánvaló, hoyg a kormány független, de ha már ezt kommunikálják, akkor ne vegyék már hülyére az embereket azzal, hogy utána önmagukat mint a válság kezelőit emlegetik. Ezt is csak itthon lehet megcsinálni...

Noda10 2009.04.28. 22:56:48

bocsánat. a kormány természetesen nem független

Komment Elek 2009.04.29. 11:37:15

Csak nekem sugallja ez a plakát, hogy a szocik legalizálnák a füvet?
IGEN IGEN!

zsákdölór 2009.04.29. 16:57:02

szerintem ez a dizájn nagyon rendben van, komolyan, pedig nem is vagyok szoci :)

grimbusz 2009.05.04. 16:18:43

Figyelembe véve a többi EU-s plakát színvonalát, messze ez a legtűrhetőbb.

dr. Wilbur Swain 2009.05.27. 10:58:35

nagy kaland, rájöttek, hogy itthon még menő a retro-fíling
már csak az hiányzik, hogy Tisza cipőben kampányoljanak...
süti beállítások módosítása