HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Cápára írta át Robert Capa nevét az éber állami olvasószerkesztő

2009.05.06. 14:20 molnark

A magyar hosszú írásjeleknek nem kedvez az internet kora, de barki el tudja olvasni ha ekezetek nelkul ir valaki geppel, ees nem kell a reegi taavirati stiilus, hogy tudjuk melyik hosszuu magaanhangzo melyik betue.

Mégis vicces ellenpéldára bukkantunk a csodálatos Közbeszerzési Értesítő május 4-ei kiadásában, amely a Magyar Nemzeti Múzeum "meghatározott egyedi Róbert Cápa fényképek (vintázs kópiák)" beszerzéséről tájékoztat.

A magyar származású fotográfus nevét csak a tartalomjegyzékben írták el – feltehetően ezt egy különösen szemfüles ember állítja össze, mert a részletes hirdetményben és az online értesítőben már helyesen, ékezetek nélkül szerepel a név.

A wikipédiás kutakodásból kiderült, hogy az éber olvasószerkesztő nem jár tmessze az igazságtól: a Friedmann Endre Ernőként született fotóst magyar barátai Cápának becézték, innen ered a felvett Robert Capa név. (Kollégánk szerint pedig csak Róbert Gida mintájára írták át a nevét.)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr681105851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jacques Ucca (törölt) 2009.05.06. 15:13:10

Cápa vagy paparazzi, ugyanaz nem.?! :-)

Komment Elek 2009.05.06. 15:35:30

buzgosag parosult a butasaggal

dub spencer 2009.05.12. 14:48:24

ostoba munkahelyen
ostoba alkalmazott
ostoba hibája


funny hehe
süti beállítások módosítása