HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Popsztárok és fegyveres csajok a BKF születésnapján

2009.05.15. 17:22 romanb

Nyolcadik születésnapját ünnepelte a Budapesti Kommunikációs Főiskola lufieregetős, fűben ülős, vizipipás kertipartival, tüzijátékkal. Videós riport az ünneplő, iparági utánpótlásgyárból.

Május elején ünnepelte a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) a nyolcadik születésnapját. A program koradélután kezdődött és a hivatalos kiírás szerint este tízig tartott, és vegyesen volt hivatalosnak hangzó (pl. KMOP 4.2.1/B-2008-0014 azonosítószámú projekt beszámoló; TDK Plakátpályázat eredményhirdetése) és a lazább (Lufi felengedés, Kéry György skótdudás zenéjével; Popsztár Akadémia bemutatója egy meglepetés sztárvendéggel) esemény is. Videóriporterünk találkozott popsztár-jelölt hallgatókkal és military szettbe öltözött lányokkal. Miért a BKF? Miért reklám, kommunikáció, újságírás? Van válság? Nincs válság.

 

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr171123567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

haveavoice · http://www.haveavoice.blog.hu 2009.05.17. 23:56:33

izé. nemigen találom a szavakat erre. lehet inkább jobb is,

Transylvanianmixedgrill 2009.05.18. 12:57:44

Magyarország, gyere bátran!

Tehetség=azt hiszem, hogy tehetséges vagyok, de ha nem is, apám akkor is fizeti a sulit, utána meg benyom egy médiás munkahelyre. Ha meg ő nem, akkor a velem hasonszőrű érdekhaverok.

sanyix 2009.05.18. 13:09:17

na bazmeg már megint egy full haszontalan bullshit suckmát tanító intézmény?

jewel79bp 2009.05.18. 13:29:09

szerintem nem csak ebben az intézményben tanulnak ilyen fiatalok, ez majdnem az összes felsőoktatási helyre jellemző hozzáállás, sajnos.

CsigaBige 2009.05.18. 13:38:44

Emberek...nem veszi észre senki, hogy hogy meg van vagdosva a videó? Aki ezt készítete pontosan erre akarta kiélezni az egészet...Szánalmasnak tartom...Például az úr, aki beszél arról, hogy szerinte az a jó, hogy nem terheli le a diákot...feltételezem,hogy egy fontos információ lett volna a következő mondatban, miszerint valami mással kompenzálják a leterhelés hiányát. Ja, és a prűdséget sem feltétlenül szeretem... Nekem senki ne mondja, hogy fiatalon csak öltönyös-nyakkendős állófogadáson, konferenciákon vettek részt...Ne vicceljünk, és ne irigykedjünk...Amúgy is a média világa sem az a karótnyelt műfaj, nem értem mit várnak a diákjaiktól. nem beszélve arról, hogy látszik, hogy ezek a gyerekek is csak bolondoznak, ami nem is baj, hisz nem órán vannak, hanem a nekik rendezett "fesztiválon". És nem az RTL híradónak nyilatkoznak, hanem egy olyan "riporternek" aki ( a videóból is kitűnik) nem is közli az alanyokkal, hogy ki ő, mi ő , hol fog lemenni az anyag.
Még egy dolog...én azt nem tudom elviselni, ha megpróbálnak manipulálni...undorító, hogy a videó úgy van beállítva, hogy ha lement, 2-3 reklám követi azonnal...

broáf 2009.05.18. 13:43:54

egy főiskolán a 18 évesek buliznak? vigyorognak? hülyeséget beszélnek? úristen!!! köszönöm a kisfilm készítőinek, hogy tájékoztatott erről az újdonságról...

Töppedt gomba 2009.05.18. 13:50:55

Mondjuk az úrnak a teljes beszédét én is szívesen meghallgattam volna, nem túl fair így összevágni. Ami engem meglepett inkább az az, hogy egyáltalán nincs fogalmuk arról mivel fognak lényegében foglalkozni. "Majd a médiában valahol elhelyezkedem" "majd újságíró leszek". Könyörgöm, nincs ennyi tv, rádió, újság az országban, ami felszívnál az évente ezres szintekben kidobott kommunikációs főiskolát végzett hallgatókat.

CsigaBige 2009.05.18. 14:00:00

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Nem is azzal van problémám, hogy meg van vágva (elnézést kérek, ha félreérthető voltam), hanem azzal, hogy úgy lett megvágva, hogy azt a mondanivalót adja át, amit a videó készítője közölni szeretne. Magyarul manipulálni próbálja a közönségét...

Redzs 2009.05.18. 14:53:28

Az elején szereplő beképzelt buta sznob fiatalokon kívül szerintem nincs semmi gáz a videóban. Az hogy első vagy másodéveként hülyeségeket beszélnek, hát istenem.. Majd amikor kikerülnek a munkaerőpiacra, úgyis megjön a magukhoz való eszük.. Tapasztalat :)

v.putin 2009.05.18. 15:08:15

Szégellem azt az időt,amit ott töltöttem még az őskorban.Gusztustalan elitképző,minden értelmes tudomány oktatása nélkül.Csak "diplomát" ad használható tudást,intelligenciát mellőzik.Magáért beszél a video.Ezekből lesznek a kenyérpusztitó senkiháziak,fel-feltünnek majd a jövendő kormányokban itt is ott is.

elhincha1885 (törölt) 2009.05.18. 15:10:29

Manipulatív? Igen. Aki oda jár, járt az tudja, hogy az tudja h a suli f...szopó sznob kurvákkal és ficsúrokkkal van tele. Van persze néhány a szakma iránt valóban érdeklődő, magát képezni kívánó, elhivatott ember is, de az összkép borzalmas. Vicces hogy olyan társadalmi rétegből származó fiatalok fognak majd a média, pr,marketing, reklámiparban tevékenykedni, akiknek a gondolkodása, értékrendje köszönőviszonyban sincs a célcsoportéval.

Sofokles · http://sofokles.blog.hu 2009.05.18. 15:40:17

Én is ott végeztem tavaly nyáron. És igen az tény, hogy a merítés igen vegyes, mondjuk úgy, nagy százalékban elkeserítő. De hiba lenne az iskolától várni elsősorban, hogy mi lesz belőled, hiszen ez csak rajtad múlik. Ha megragadod a kínálkozó lehetőségeket (mert vannak), ha elmész gyakornokoskodni ingyen a leendő szakmádban, ha önállóan képzed magad, akkor lesz belőled valami. Ha végignézek a saját évfolyamomon, vannak olyan emberek, akikből nem lett egyelőre semmi, van olyan, akinek csak a papír kellett, mert majd dolgozik apa cégében, és van olyan, aki nulláról felküzdötte magát relatíve nagyon jó állásokba, vagy szerzett olyan jó tapasztalatokat és kapcsolatokat még az iskolaévek alatt, amivel ma simán előnyben van a munkaerőpiacon. Szóval akinek van esze és szorgalma, az jól jár a BKF-fel (vagy akármi mással). Nem a sulin múlik, hanem rajtad.

Critmiss 2009.05.18. 15:57:12

Szerintem viccesek, tök aranyosak voltak.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.05.18. 16:02:10

ebbe a szarba csak reklámok vannak? a második elején kikapcsoltam.köszi.

ladislaus 2009.05.18. 16:05:44

@elhincha1885: Osztom véleményed!

Nekem egy nagyon kedves ismerosom (udv Rita :) ) jár oda és még jopár olyan aki ott végzett, de van affinitasa, lovese arro amit tanult es meg is allja a helyet a munkaeropiacon!
Es mondom ugy hogy abszolut ellene vagyok ennek a mediafelhajtasosdinak. Csak tenyleg akit odatesz apa-anya es a picsaja ala ragasztanak egy verdát... es hu de qrva tehetseges. Na fel is rugnam. Na jo ha meg no akkor nem. Max hidegviz az arcara :D

Art Mooney 2009.05.18. 16:07:29

@CsigaBige: ha mar itt tartunk, kivancsi vagyok, mi a velemenyed az index-videokrol?

ladislaus 2009.05.18. 16:10:58

@Art Mooney: index ahogy van egy kalap barna kupac! en felkepelnek par szerkesztot az teny!

CsigaBige 2009.05.18. 16:17:41

@Art Mooney:
Háááát....nagyjából semmi...nagyon ritka amúgy, ha videót nézek meg ezeken az oldalakon, ez kivételes eset volt. De sejtem,hogy hasonló módszer alapján készülnek, ahogy mai kis világunkban lassan mindenhol...(Hozzáteszem azért idegesített fel ez nagyon, mert vágtak már be ugyanígy undorító módon a tv2 esti Híradójába...azóta nagyívben kerülök mindenkit, akinek kamera/mikrofon van a kezében)

zsombor 2009.05.18. 17:06:55

@CsigaBige: OFF: a Kreatívról van a videó, ami egy reklámszakmai híroldal, így a lejátszónkban van sok tévészpot, amik kampányokról szóló cikkek illusztrációi. bocs, ha Ariel indult az anyag után, figyelni fogunk arra, hogy ne tegye, csak még betörés alatt van a lejátszó.

nick: 2009.05.18. 20:38:47

sztem tök jó, hogy a reklámszakmát nézték ki maguknak

...úgyis mindig keresnek pár szórólapozót a metróaluljárókba - néhányuk bekerülhet, ha eleget teper, sőt, vki talán épp közülük lesz szendvicsember Kőbánya-Kispesten :-P :-D

haveavoice · http://www.haveavoice.blog.hu 2009.05.18. 21:02:03

@Salesman:
nemnem. pont ezaz. én most végzek. nem a BKF-en, de ugyanolyan fos az összkép. van kábé még egy max két ember, akiből kinézem, hogy talán valami értelmeset fog kezdeni magával az életben. a többiek egyik fele kihullik, a másik fele meg valahogy elhelyezkedik valami cég marketing részlegén és majd gyártatja az ügynökségekkel a kurvaviccesnek szánt fost.
a tv-ben leszek riporter-szerkesztő médiásokról meg tényleg, inkább nem is beszélek.

anagel 2009.05.18. 22:54:54

Tudjátok ebben az egészben nem is az a szánalmas, ami benne van, hanem ahogy készült. nem akarom védeni a bkfet, tisztában vagyunk vele, hogy rengeteg pénzes ember jár oda, aki csak a napot lopja, de ezzel a videóval pont azt sikerült elérni, hogy azokat is hülyének nézzék, akik esetleg akartak is valaha valamit csinálni a reklám- és médiavilágban. persze h a tehetség fog dönteni, de sajnos az önéletrajzot előbb látják. a kreatív sunyi módon beolvadva a tömegbe, mindenféle jelzés nélkül kamerázott, a válaszadók pedig azt hitték, sima házi bkfes vicces videó készül belőle. arról nem is beszélve, hogy már azért is lejárató kampány, mert nem biztos, hogy akkor kellene embereket a jövőképükről kérdezgetni, amikor isznak... az egész anyag, a címével együtt irányított és manipulált. köszönöm azok nevében, akik eddig tettek is valamit a bkfen, hogy lehúzhatjuk a diplománkat a vécén...

ladislaus 2009.05.19. 21:13:55

ezek komolyak most tényleg??? ennyi suttyót! De leülnék ezekkel elmélkedni hogy van e válság vagy nincs... BAROM!

hdome · http://haaszdomotor.tumblr.com 2009.05.20. 01:03:36

A BKF-en végeztem, tavaly. Való igaz, hogy akad egy-két-sok olyan emberke, aki a papírért megy, de ahogy Szofi is említette, ha érdekel és teszel érte, lesz belőled valaki. Ha nem érdekel és nem teszel semmit, csak egy papírt kapsz, mert megkapod. Mindenki a maga ura, és jó esetben tud dönteni, hogy melyik utat választja. Nem hiszem, hogy ennyire le kéne értékelni a BKF-et, hiszen alapnak jó volt, de úgyis tapasztalatból tanul a legtöbbet az ember.

(4 közhely is volt az irományomban, pedig igen rövid volt. Legközelebb ígérem megdöntöm!)

bubble 2009.05.20. 01:21:57

Csak kérdezném szerényen és halkan, hogy amikor ilyeneket írtok, hogy "beképzelt buta sznob fiatalok", "bohócképző", meg "full haszontalan bullshit suckmát tanító intézmény", mégis mire alapoztok? Egy születésnapi (tehát baromira nem hivatalos) rendezvényen készült bulizó (tehát nem feltétlenül józan) társasággal amatőr és sunyi módon (se bemutatkozás, se cégmegjelölés, csak arcba a kamera " 'oszt mongyad") készített, össze-vissza vágott anyagra? Mert ha tényleg, semmivel nem vagytok jobbak azoknál, akikről azt hiszitek, hogy tudtok véleményt mondani. :D Beszélgettetek már egy bkf-essel is? Voltatok bent egy darab órán is, hogy eldöntsétek, mi "full haszontalan bullshit" és mi nem?
Honnan van bennetek ennyi indulat?!
Ne mondjátok már, hogy ti mindig öltönyben és tudományos előadásokat megszégyenítő beszédstílussal éltek, ha félrészegen egy "fesztiválon" az orrotok alá dugnak egy kamerát.
Ítélkezni baromi könnyű. Kajáljatok be minden szemetet nyugodtan - "s lőn", a film elérte célját, olyan szépen manipulálva lettetek, hogy észre se vettétek.
Őszinte gratulációm a külsőségek alapján fröcsögő "jólszituáltaknak"!
Maradok tisztelettel.

kotkotkot 2009.05.20. 12:38:02

Üdv mindenkinek, és abszolút egyetértés Szofinak is. Ez az iskola annak jó, aki él az előnyeivel és nem csak (az egyébként szép számú) lyukasórákban sörözik és hülyéskedik az udvaron. Igen, emellett a suli mellett akad szabadidő arra, hogy az ember bedolgozza magát valahová. Én a sulinak köszönhetően több gyakorlati helyen megfordultam, másodikos korom óta gyakornokoskodtam, másfél évet ingyen dolgoztam és láss csodát: van jó melóm, kapcsolatrendszerem. Mindez pedig a magam erejéből.

Vannak ám államisok is, ha nem is sokan. És a videó tényleg torzít, nem éri meg elsőre elítélni ezt a sulit. Rossz emberanyag bőven van a felsőoktatási rendszerben, mindenhol.

Papaja ( twitter: koocos) 2009.05.20. 12:40:36

Énis államis voltam, és tanulni akartam, 5 éve még egy olyan szakmát, amit nem lehetett minden bokorban. Köszönhetően a sok szabadidőnek bedolgoztam magam. De mindenki a saját szerencséjének a kovácsa...

Tény hogy nincs sok óra és nem voltunk annyira leterhelve, de megnézem a pl Eltén végzett barátaimat, akik 5 év után kilépnek a napfényre és se gyakorlat, se tapasztalat se kapcsolat nincs a kezükben. nem irigylem őket..

sensimilla 2009.05.21. 09:30:41

+1 Szofinak, Papajának.

Én is ott végeztem. Tény, hogy sokan odamennek venni egy büfé+ruhatár szakos diplomát. És vannak, akik odamennek tanulni. A BKF minden segítséget és lehetőséget megad annak, aki tanulni akar, elég komoly tanárok vannak, sokakra fel lehet nézni. Én is szinte végig solgoztam suli mellett, mert nem terhel agyon, belefér egy évet ingyen dolgozni. Technikailag adott minden, ha rádiózni akarsz, ott egy tök jó stúdió, ha egy riporthoz kell egy diktafon vagy kamera kölcsön, akkor adnak. Ha vágni akarsz, van rendes gép, van szoftver, megmutatják hogy kell. Persze, hogy nem összehasonlítható egy BKF-es lexikális tudása egy magyar szakos bölcsésszel, vagy egy szociológussal, közgazdással.
De kijön a suliból, és képes felemelni egy telefont, vagy összerakni egy ppt-t, kiállni, és elmondani. Tudja hogy néz ki egy médiamix, és képes briefelni egy grafikust.
Szerveztek már rendezvényt (pl békáef napot:)), írtak már sajtóközlemény (legalább fiktívet), és beszéltek már katedrán 100 ember előtt. Aki valóban AKAR gyakorolni egy szakmát, annak remek hely a BKF.
Nem hiszem, hogy egy ELTE kommunikációról ügyesebb, emberek jönnének ki, max többet tudnak Hoefstedéről, és szószerint idéznek Kotlert.
És még annyit, hogy az értelmesebbje nincs ott a BKF napon, mert dolgozik. Én pl egyszer tudtam elmenni a 4 év alatt.

Bocs a terjengősségért, "Mentségemül szolgáljon, hogy itt a harctéren nem volt idõm röviden írnom." :)))
süti beállítások módosítása