HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Cannes 2009 - elkezdődött

2009.06.20. 23:00 lausekesther

Na jó, még nem az 56. Cannes Lions Reklámfesztivál, az majd csak holnap reggel, de mi, azaz a Kreatív kis tudósítócsapata, megérkeztünk.


 

Becsekkoltunk, felvettük a welcome-csomagot egy állati jó táskával, egy nagyon menő aranykoronás oroszlános pólóval, egy aligvárommivanbenne könyvvel - ami The fall of pr & the rise of advertising címmel Stefan Engeseth, a Detective Marketing könyv és blog szerzője, hatalmas dumás, tanácsadó és gondolkodó (és amiért külön figyelmet érdemel: közgáz-tanulmányok után profi táncosként dolgozott) visszavágása Al Ries nagy vihart kavaró 2002-es pr-es bibliájára, a The fall of advertising & the rise of pr-re - meg partymeghívókkal (részletesebben a csomag kincseiről hamarosan kollégámtól). Tanulva a tavalyi tudósítók tapasztalatataiból, mindent megtettünk, hogy Press A kategóriába kerüljünk, és mindenhova bemehessünk. Az előbbi sikerült, az utóbbit majd meglátjuk.

Az idei fesztivál mottója az Ignite your creativity, azaz a Lobbantsd be a kreativitásod, így aztán gyufafejek vesznek körül az egész fesztiválközpontban.

A súlyos és példamutatóan informatív fesztiválkatalógus beköszöntőjében a fesztivál főembere, Phil Thomas figyelmeztet rá, hogy a válság miatt most kevesebb lesz a party meg a látványos fogyasztás (?), és tudjuk, a nevezés is jóval kevesebb volt a szokásosnál. A részvételi díj idén 2.600 euró, ami szinte már diszkontnak számít a tavalyi 3.300-hoz képest, de úgy látszik, ez sem győzte meg a válságtól sújtott, összetört reklámosokat, a résztvevők száma is egyharmaddal visszaesett a tavalyi 9500-hoz képest: most hatezren regisztráltak. De azért bizonyára nem fogunk unatkozni.

2 komment

Címkék: cannes 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr371197844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Critmiss 2009.06.21. 17:25:27

Hatezer ember?! Nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire durván nagy fesztivál.

lausekesther 2009.06.21. 17:57:18

@ pedig az. Az egész városban szinte csak nyakbanlogó "delegate", "staff", "press" meg ilyesmi badge-ekkel mászkáló embereket látni. És most még kevesen is vannak :)
süti beállítások módosítása