HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Cannes 2009 - Utolsó éjszakák a pálmafák alatt

2009.06.29. 22:55 lausekesther

Fergeteges partikról sajnos, terveink, ígéretünk és makacs elszántságunk, kitartó ébrenlétünk és éhezésünk ellenére sem tudtunk beszámolni - a jó hangulatú, hajnalig húzódó nyitógála és afterparty óta -, ez azonban nem csak a mi hibánk, és nem csak azért van, mert elsőfesztiválozók voltunk. Azért is van, mert tényleg alig voltak bulik, tényleg alig lehetett bejutni, és tényleg alig volt magyar, akihez csatlakozhattunk volna - ezeket mind másoktól is így hallottuk. De azért nézzük azt az "alig"-ot, ami nem is olyan rossz. Avagy: milyen a cannes-i éjszaka?

Ha úgy vesszük: hajók, homok, tenger, pálmafák, kellemes nyári esti meleg, néha egy kis kellemes szellő, lüktető zene és színes fények, egy pohár bor, egy olasz vacsora - minden megvolt, ami egy fényes estéhez kell a francia Riviérián. Néhány szakmailag is érdekes beszélgetés - minden, ami egy reklámfesztiválhoz kell. Lázas keresgélés után sem leltük fel Szabó Esztert a Greytől, nem találkoztunk a friss online médiaügynökség, az Emission képviselőivel sem (Brindza Gábor a delegációs listán szerepelt, Barnóth Zoltán ügyvezetőt pedig úgy tudjuk, a Microsoft hívta meg), Lukács Csaba kapcsolattartónk (RMB) sem jelentkezett újra (osztrák kollégája valamiért ugyanakkor folyamatosan a sajtószobában ült), viszont sikerült összefutnunk azokkal, akikről úgy hírlett, hogy itt lesznek.

Nagy Ildikóékkal (a Crew Team produkciós cégtől, akik például a Blikk Közöd? filmsorozatát csinálták) egy hajón borozgattunk, Spielmann Gáborékkal (aki az egyetlen idei magyar shortlistes egyik készítője) pedig olasznál vacsoráztunk. Mindegyikük inkább magánkiránduláson járt Cannes-ban, amit összekötöttek a szakmai ismerősökkel való találkozással, de táncba ők se vittek.

A csütörtöki osztrák-német-svájci buliba, a dombtetőn álló cannes-i várba talán be tudtunk volna jutni, de későn érkeztünk, a Majestic Beach-en rendezett Shots buliba már sehogy sem ment - több úton próbálkoztunk.




 

Ugyanitt délután a DDB-nek volt valami szösszenete, a Microsoft Advertising pedig a Grand Hotel beachen rendezte be a főhadiszállását, ide hívott meg minket is néhány külföldi újságíróval vacsorára. Csütörtök este 11-kor állítólag már nulla élet volt a Martinez előtt. "Nem is értem" - írta egy Cannes-t már sokszor megjárt kolléga. Ez volt Cannes idén. Visszafogottabb, szerényebb. De elsőre óriási.

Szólj hozzá!

Címkék: buli cannes 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr841216612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása