HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Brüno gerillájára gerillázott a csirkeétterem

2009.07.06. 12:06 lausekesther

A Brüno című film - amelyet a magyar mozik ezen a héten kezdenek el vetíteni - ausztráliai bemutatóján a portugál Peri Peri grillcsirkéjéről híres brit étteremhálózat, a Nando’s, ami egyébként – honlapja tanúsága szerint – Dél-Afrikában indult hódító útjára, rendőrségi ügybe torkolló gerillaakcióval állt elő. (Azért vegyük észre a dolog országhatárokon átívelő jellegét is.)

Az étteremlánc ausztrál ügynöksége, a Sphere fél órával azelőtt, hogy a homoszexuális osztrák riportert, Brünot alakító Sacha Baron Cohen (Borat, Ali G) megérkezett filmje bemutatójára Sydneyben, egy ál-Brünot küldött a vetítés helyszínére. A bérelt rózsaszín Hummerből az álsztár mögül hat lengén öltözött modell szállt ki, mindegyik egy-egy vödörrel a kezében, majd körülvették a bejárat előtti pódiumról kiabáló hamis Brünot, és magukra öntötték a vödör tartalmát: a Nando’s étterem Peri Peri öntetét. Az üzenet pedig: „This year’s hottest chicks are covered in Peri Peri.”

Ugyan a biztonsági őrök éppúgy elvitték a gerillázókat, mint ahogy magát az igazi Brünot is, amikor a milánói divathéten botránkoztatta meg a közönséget, de ez nem is ártott a dolognak, hiszen az akciót éppen Brüno ezen saját gerillázása ihlette meg. Az üzenet pedig még időben elhangzott, és jó sok médiamegjelenést generálva komoly pr-t csinált a Nando’s-nak. A Nando's ausztráliai pr-menedzsere szerint tálcán kínálta magát, hogy a váratlan és megbotránkoztató akcióiról híres színésznek valaki már a saját módszereivel üssön vissza, és nem is nagyon érti, hogy másnak ez miért nem jutott eszébe. 

4 komment

Címkék: gerilla filmbemutató étteremlánc brüno nandos

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr491229531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kentetsu 2009.07.06. 13:41:32

Na erre kíváncsi leszek.A Cohen gyerek már a Boratban is odacsapott :D
Ez az ellen gerilla akció,meg ügyes PR volt.Mennyivel többen hallottak róla és mégis kevesebbe került mint egy tv reklám...

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.07.06. 14:28:28

Gratulálok a többszörösen összetett mondatokhoz. Még jó, hogy kommunikációval foglalkoztok..

fumar sharif (törölt) 2009.07.06. 15:13:51

reményeim szerint ezek a többszörösen összetett mondatok a természetes kiválasztódáshoz járulnak hozzá...
süti beállítások módosítása