HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Marlboro Man visszatért

2009.07.21. 13:13 lausekesther

Már csak a blogunk home-made dizájnjának főszereplője miatt sem hagyhatjuk szó nélkül a Richter új termékének reklámfilmjét, hiszen itt van ő újra, a férfiak férfija, a "ma már betiltott vadnyugati hős archetípusa" - ahogy a Richter nevén nem nevezve megnevezi Marlboro Mant! Újra itt van ő, a reklámhősök ikonikus alakja, akinek egy szót sem kell szólnia, máris tudjuk miről van szó, mit akar nekünk eladni. Vagy mégse?

Ebben a filmben hősünknek ugyanis esze ágában sincs rágyújtani, vagyis valamit eltaposott ugyan, de aztán nem a jól megszokott piros dobozt, hanem valami fura gyógyszerszerűséget vesz ki laza mozdulattal inge zsebéből. C vitaminos étrendkiegészítő dohányosok számára - ez az. És akkor most minden Marlboro Man rajongó rohanni fog a gyógyszertárba? Azért mert csökkenti a dohányzás ártalmait? Meg egyáltalán milyen ártalmakat csökkent? Sőt: segíti a semlegesítését. Meg támogatja a szervezet egészséges működését. 

Hogy Zsombor kollegánk kérdéseit soroljam: Szebb lesz a bőröm? Tisztább a tüdőm? Feljebb megyek a negyedikre? Később kapok tüdőrákot? Vagy nem kapok? Vagy elmulasztja, ha már van? Mit csinál a dolog? Az nem ígéret, hogy C vitamin meg szójalecitin.

Persze tény és való, hogy nincs könnyű dolguk a készítőknek, amikor a dohányra és gyógyhatású termékekre (is) vonatkozó reklámtörvény ilyen szigorú, és szinte semmit nem mondhatnak ki.

7 komment

Címkék: marlboro man

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr81258778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koronix · http://otletlada.blog.hu/ 2009.07.21. 14:03:53

ah, egy világ omlott össze bennem. erre rá kell gyújtanom. :D

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2009.07.21. 16:08:48

egyszerű. többet költök szójalecitinre és kevesebbet cigire. csodaszer

e1bandi · http://acskapocs.blog.hu 2009.07.21. 16:12:08

Nekem ez tetszett! Igazából ez egy Marlboro reklám, bújtatva, végre (újra) ilyet is látni :) biztos sokat dolgoztak rajta a Philip Morris-osok... nem kell számolgatni a C-vitamin hatását :D

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.07.21. 16:46:36

persze a csikket még utalásilag sem a szemetesbe dobja, hanem jól eltapossa bé a fődbe. grat

apajelölt · http://apaleszek.blog.hu/ 2009.07.21. 16:46:56

Zsombor kolléga kérdéseitvisszhangozom:
Ettől jobb lesz a dohányosoknak?
Persze hogy nem.

Frankó · http://franko.blog.hu 2009.07.21. 17:47:37

Lehet, hogy a rencsen nincs dohányzásra kijelölt hely!
És legalább nem whiskyvel veszi be... :D

balazsman 2009.07.21. 20:28:55

értelmetlensége mellett is ötletes a szpot, viszont itthon csak kevesen fogják érteni a poént, mert a Marlboro Man nem volt annyit hirdetve

aki meg vitaminnal akarja ellensúlyozni a dohányzása okozta károkat, az megérdemli
süti beállítások módosítása