HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Reklámkonferencia: Tényleg, megéri kreatívnak lenni?

2009.09.22. 17:46 romanb

"HA FELBICIKLIZÜNK EGY HEGYRE, AKKOR JÓ LEÜLNI, MEGINNI EGY SÖRT ÉS MÁSOKKAL MEGÜNNEPELNI, HOGY FELMENTÜNK." 

Érdekes és inspiráló felvetéssel indult a Reklámkongresszus egyik legizgalmasabb beszélgetésének ígérkező szekció, "Kreatív befektetés – megtérülő kreativitás" címmel, amelynek moderátora a Kreatív Csoport tartalomfejlesztési igazgatója, egyben a Kreatív Magazin főszerkesztője, Szigeti Péter volt. A terem zsúfolásig megtelt. A fotósok a színpad elé sorakoztak. 

Elsőként a színpadon ülő személyek beszámolnak azon kampányaikról, amelyek jelentős sikerrel futottak az elmúlt évben, sőt, amelyek reklámszakmai körökben is komoly elismerő kritikákat eredményeztek. A kongresszusi teremben ülők tátott szájjal hallgatták az ötletgazdag hirdetésekről szóló beszámolókat. A közönség soraiban foglal helyet Michael Conrad, a Német Köztársaságból érkezett propagandaszakértő is, ez is megmutatja, hogy a magyar reklámelit igenis képes nemzetközi szaktekintélyeknek újat, inspirálót mutatni.

Sok szó esett a Burger King éttermi hálózatnak készült hirdetéssorozatról, amelyet Dara Zsolt, a Fusion Befektetési Zrt. (Burger King) vezérigazgató-helyettese fogadott el. A közönség betekintést nyert a kulisszák mögé. A szakember elmondta, hogy szerettek volna kitűnni, márpedig a gazdasági világválság idején nehéz ezt megtenni, különösen akkor, ha épp azt helyezik a kommunikáció fókuszába, hogy az általuk kínált ételkülönlegességek olcsók. Amikor ellátogattak a reklámügynökség, a Laboratory hivatalába, akkor viszont egy olyan megoldást mutatott be Tordai Péter kreatívigazgató, amely új megvilágításba helyezte azt, amit korábban a kreativitásról és a hirdetésekről gondoltak. Az ügynökség nem használta a rendelkezésre bocsátott vizuális alapanyagokat, hanem mással állt elő. Ernővel.

Ezt követően a Magyar Posta marketingvezetője, Bognár Bertalan beszélt a cégnek készített "I love my boss" (Szeretem a főnökömet") reklámhadjárat sikereiről. 

Kirsch Zsuzsa, a Magyar Köztársaság Miniszterelnöki Hivatalának kommunikációs igazgatója az esélyegyenlőségi hadjáratról beszélt.

Dara Zsolt, a Fusion Befektetési Zrt. (Burger King) vezérigazgató-helyettese elmondta, vállalatuknak nem annyira fontos, hogy rekámszakmai versenyeken díjazzák a reklámhadjáratukat, nekik az a fontos, hogy több vendég érkezzen az általuk üzemeltetett étteremhálózatba. Tordai Péter, a Laboratory kreatívigazatója elmondta, nekik fontos a díj, de elsősorban az, hogy olyan stratégiai megoldásokkal álljanak elő, amellyel a megrendelő hosszú távon képes építeni a megbízó termékét, szolgáltatását.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr651399886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása