HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Csillogó reklám a halvány Budapestről

2009.10.20. 15:05 romanb

Több mint ötvenezren látták kedd (09.10.20.) délutánig azt a reklámot, amit a Budapest Business Region megrendelésére készített Madarász István filmrendező. Nem rossz szám, ahhoz képest hogy kevesebb mint hat napja került fel a Youtube-ra és a hozzászólások alapján tetszik is a népnek. Nem csoda, mert tényleg szép.

 

Elismerés jár a film készítőinek. Sőt, a megrendelőknek is, akik Budapest és környékén működő ingatlanfejlesztők és összefogtak, hogy külföldi befektetők körében népszerűsítsék ezt a földrajzi területet. Az összefogás mindig ügyes dolog és van ízlésük, meg pénzük is. Persze lehetne morcogni azon, hogy a filmben egy csomó apró csúsztatás van a találmányokról. Aztán nyilván elképesztően sokáig lehet azon nyavajogni nyavalyogni, hogy az egész film mögött nincs semmi kreatívkoncepció és ötlet. Tényleg nincs, de igazából városkoncepció sincs, így nincs mihez illeszkedni. Meg hát az egész film egy nagy kamu. Budapest nem ilyen, ezt mindenki tudja. Azzal viszont nyilván rettenetesen nehéz lenne befektetőket idecsábítani, hogy Budapest koszos, büdös, átjárhatatlan és zömmel morcos, rosszul öltözött szegények lakják. A feltaláló hajlamúak pedig akkor lettek sikeresek, ha elmentek innen. Sőt most például esik az eső, nyirkos hideg van, és ez lesz még fél évig kb. Úgyhogy inkább nézzük ezt a csillogó Budapest-filmet és simogassunk meg egy szobanövényt. 

Miért lett Budapest élhetetlen város? (Komment.hu publicisztikája) 

Sokféle arculat egyesítési kísérletei (Kreatív Online cikk).

 

 

11 komment

Címkék: budapest reklám

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr761463195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2009.10.20. 15:54:09

Budapest koszos város. Ez igaz. És mégis.

Itt volt egy lengyel csoport, és elvittük őket városnézésre, így turista szemével néztük az egészet. Meg kellett állapítanom, hogy Budapest igen is szép város.

CptAbr 2009.10.21. 00:32:23

Nem kell alaptalaunl összevissza dolgokat mondogatni egy ilyen kritikában sem, csak azért mert demagóg és jól hangzik.
Nem igaz, hogy nincs városkoncepció. Vagyis abból a szempontból igaz, hogy maga ez a szó egy baromság. Abban a szektorban ahová ez készült kifejezetten erős koncepciók vannak. Innováció, befektetők vonzása és fejlesztés terén vannak ötletek és elég aktív a város. Arról csak te tehetsz, higy nem tudsz róla.
Get your facts right.

play_off 2009.10.21. 09:43:32

Nekem nem tetszik.
Erős fenntartásaim vannak egyes képsoraival kapcsolatban.
A zenéjével meg pláne!
Ez a rap-be ültetett álnépzene borzalmas.

Grafter · http://grafter.blog.hu 2009.10.21. 14:27:01

Nagyon jó hangulatú a film, csak tényleg az a szomorú, hogy aki itt él Budapesten nagyon jól tudja, hogy a város jelenleg olyan mint egy háborús övezet....

romanb 2009.10.21. 18:25:56

@CptAbr: de hát pont azt mndtam, hogy ez a film arra amire készült, arra jó, és úgy látszik ott van összefogás, az is jó, sőt koncepció is, az még jobb. Budapestnek városmarketing koncepciója nincs, erről pedig a bbr nem tehet.

Alízium · http://minerva-szki.hu/szakkepzesek/ujsagiro-1.php 2009.10.27. 13:19:49

Ez nekem nagyon tetszett. !!
Friss, modern kár, hogy amit be tud mutatni, az mind a múlt adományai

Bitter Brunó · http://www.nextwave.hu/blog 2009.10.27. 18:21:24

A film felénél (rap betét-BMW) van egy ritmusváltás, onnantól szerencsésebb lett volna a kortárs dolgokra rákanyarodni. Mutathatták volna a Nav'nGo navigációs rendszert (navngo.com), a zuiprezit (prezi.com) a tízezres critical mass meneteket, az AITIA-féle Webra alkalmazást (www.webra.hu), a Gepetto studiót (gepetto.hu), Berkes Dóra VILÁGHÍRES fényfestményeit (www.doraberkes.com) vagy akár a Semilab Deloitte Fast 50 listás félvezetős cuccait (www.semilab.hu).

nincsde 2009.11.02. 11:15:41

Szuper a film, az is hülye, akinek ilyenkor a csodálaton kívül más az eszébe jut...

micisapka 2009.11.02. 17:17:18

nyavaLYog egyébként

savmart 2009.11.05. 18:11:00

Nekem is tetszik a film. Csúsztatni meg lehet, de olyan bakit még véletlenül sem lett volna szabad elkövetni, hogy a BMW diesel gondolat alá egy Z4-et mutatunk (a Z8 mellett talán az egyetlen BMW-modell, amelyikbe nem lehet dieselt rendelni). Na mindegy. Azért jó, csak túlcsordult a menőzés. És lehet mondani, hogy Neumann nem laptopot fejlesztett, meg a Fordnál se T-modellt mutatunk, de akkor is.
süti beállítások módosítása