HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Senkiháziak kezében vannak a frekvenciák?

2009.11.19. 10:42 szivlapat

 

20:40 Neo eddig (online már megy): U2,Tankcsapda, Lenny Kravitz, Pál Utcai Fiúk, Kanye West, alighanem volt egy Beanfield is, meg számomra megkülönböztethetetlen magyar alterbandák.

Kreatív Online // A Sláger Rádió utolsó percei by KreativMag

„Az az igazság, hogy borzasztó nehéz, mert nagyon nem tud senki semmit mondani” – jellemezte a helyzetet az utolsó percekben a Sláger egyik műsorvezetőnője. Pontosan igaza volt, mégis erőltették, hogy az utolsó munkatársig mindenki mondjon valamit, a legvégén a szerelővel és a rendszergazdával. A sok elköszönés akár fennkölt is lehetett volna, ha mondjuk összerakják előre vagy nem ezt hagyják a legutolsó percekre, de így csak esetlen köldökbámulásnak hatott.

23:46 nekem nagyon komoly erőfeszítésembe kerül bármelyik megszűnő rádiót két percnél tovább hallgatni. a danubiuson már délben is hüppögött a vágó piros, most meg egyfolytában sír olyan frekvencián, hogy azért önmagában el kéne venni a frekvenciát. a slágeren pedig lejátsszák az összes szívlapátos tippet, de az előbb barbara brill vicces volt.

Persze hülye dolog úgy búcsúzni, hogy még mindig nem tudják, akkor most bedózerolnak-e egy másik budapesti rádiót a földbe a túlélés kedvéért, aztán majd néhány helyi frekvencián sugárzó kis rádiót is jövőre, vagy tényleg vége a dalnak. A végén mindenesetre Heal Edina vezérigazgató olvasott fel egy harcias nyilatkozatot az ármányról, ami történt, és a harcról, ami nem áll meg (fent meghallgatható, 2:10-től).

(A Sláger-stream sajnos szaggatott, úgyhogy szándékaink ellenére nem a teljes utolsó öt perc, hanem egy bestof szerepel odafent. A vezérigazgatói elköszönés egy részét mmferkoo youtube-os feltöltéséből importáltuk köszönettel.)


Kreatív Online // A Danubius rádió utolsó percei by KreativMag

A Danubius ennél sokkal rezignáltabban menetelt a halálba, persze úgy könnyű nyugodtnak lenni, hogy a fél rádió átszerződött a Classhoz, és csak máshova kell bemenni holnaptól ugyanazt csinálni. Nem volt egyértelmű, de a commentről kiderül, hogy emellett valóban be is voltak rúgva, az utolsó percek pedig itt azzal teltek, hogy Rákóczi Ferencet kizavarták egy mobillal a kirakatstúdió túloldalán szobrozó rajongókhoz, egy percig megpróbálták eltalálni, melyik vonalon lehet a hívás, majd másfél percig teljesen érthetetlenül üvöltöttek bele a hallgatók. A legvégén valaki annyit mondott éppen, hogy „Jó volt a részesének lenni”, aztán jött a csend.

23:59 Heal Edina az utolsó szó jogán szól!

00:05 Neo első neked írom a dalt, nem hiszem el

Kreatív Online // A Neo első percei by KreativMag

Az egész átállás legszórakoztatóbb része az volt, hogy a Neo online közvetítésében hallani lehetett, hogy a stúdióban már negyedszer indítják el a startra bekészített Himnuszt, mire sikerült átkapcsolni az adást a Slágerről, és valóban adásba került az új rádió. A Neo utána Rádiócafés reklámhanggal üdvözölte a hallgatókat, majd LGT-t rakott, a Class viszont megpróbálkozott egy különösnek szánt, de inkább csak zavarbaejtő 30-as évekbeli rádiódallal, amit nagyon tökösen másfél perc után átkevertek a Mennyország Touristra.

00:07 a sláger elköszönés kibaszott súlyos volt, Heal Edina azt álmodja, ő Nagy Imre

00:08 az elsőszám versenyt meg elvesztette a Neo, nem merték letolni azt az LGT-t, amit akartak, a Class meg rájukbaszott egy Tankcsapdát

00:11 neked írom a dalt - LGT
let me entertain you - Robbie Williams
...

nem rossz, na mi lesz a harmadik?

00:15 na de mivel ment tovább a sláger a neten? na mivel?

i will survive

Utána viszont mintha megpróbálták volna az első húsz percben felvillantani az összes stílust, amit a következő hét évben érinteni kívánnak, de ettől nem sokszínű lett az adás, csak olyan, mintha randomra rakták volna egy elsőéves műegyetemista winampját.

A Neónak jobban sikerült valamilyen ív mentén definiálna az arculatot, még azzal együtt is, hogy itt volt először AC/DC, nem pedig azon a Classon, amelynek zenei igazgatója a rádió induló sajtótájékoztatóján szándéknyilatkozatként mutogatta az acdc-s zokniját.

00:42 crystal a classon.

jóéjt.

A reggel pedig egyelőre mindkét rádiónál érezhetően útkereséssel telt: a Classon összezártak két ex-danubiusost néhány érthetetlenül álmatag számmal, akik magukkal hozták a perceknél tovább nehezen tolerálható tartalmatlan füligvigyort az előző munkahelyükről. A Neón eközben Lovász László és Ganxsta Zolee igyekezett egymásra hangolódni, ami egyelőre egészen szórakoztatónak tűnt, a Junkies Rock’n’rollból ötös  című, kifejezetten kínos számánál viszont muszáj volt kikapcsolnunk, és visszaállni mp3-ra.

(A beszúrt kommentek a Kreatív felajzott éjszakai levelezéséből származnak.)

remek zene- és műsorkritika az újakról a Quarton
+ a Class FM-en reggel elmondták, hogy azért nem megy a honlap, mert bedőlt reggel 80E látogatónál (hm-hm)

49 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr781536200

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nehéz a boldogságtól búcsút venni 2009.11.19. 12:30:57

Van itt bőven hörgés, és szerintem lesz is amíg a pártok döntenek olyan kérdésekről is, mint a rádiófrekvenciák kiosztása. Mi is megmondtuk a magunkét, de szerintem nem szabad sokat foglalkozni ezzel. Ebben országban nincs akarat és szándék, hogy ez me...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schobert Pákó 2009.11.19. 11:27:45

Na akkor ennek örömére, hallgassunk inkább egy kis Csajkovszkij-t :))

www.youtube.com/watch?v=jRV7pyIdPIY

zsombor 2009.11.19. 11:58:52

@bulgakov: ne menekülj a nihilbe, nem megoldás

SLacc 2009.11.19. 12:05:39

Hallgattam reggel a Neo-t, tetszett, hogy végre más számokat is hallok. A műsorvezetők meg majd belejönnek, de nem volt rossz. A hang viszont tragikus volt. Nálam legalábbis. Nehezen lehetett érteni, mit mondanak. A változatosság fontos.
Amúgy tényleg nincs már szabad frekvencia? Nem mintha hiányozna a 2 előző rádió, a módszer viszont nem tetszett, ahogy ezeket kinyírták.

Mike36 2009.11.19. 12:14:41

azért nem kell mindent készpénznek venni, amit a commenten a világba fosnak

zsombor 2009.11.19. 12:15:27

@Mike36: azóta már az MTI is megírta, hivatalosan be voltak rúgva.

Caravallo · http://nimfoman.blog.hu 2009.11.19. 12:17:00

Örülök, hogy végre eltűnt a Danubius meg a Sláger. Időszerű volt. Mostantól legalább hazai zenekarok számait is hallgathatjuk, nem csak a sok amerikai szart.

min 2009.11.19. 12:23:02

Hááát ez a Ganxsta gyerek eléggé gyengusz. Érteni sem lehet amit mond. Na mindegy. Nem szerettem az előző kettőt sem de évtizedes profizmus után katasztrófálisnak hatott a hebegő- habogó hírolvasó és a poéntalan Ganxstáék .

szalagfék 2009.11.19. 12:26:40

Reggel óta a melóhelyen a két új megy felváltva, eddig szinte csak olyan számokat nyomtak, amit a másik két kommersz adó soha. És ez jó. Elég volt évekig minden nap republikot, abbát, meg queent hallgatni, és tőlük is csak 1-2 agyonhasznált számot. Az öntömjénezésről és a sok reklámról nem is beszélve (különösen a slágernél).
A két új adó, úgy tűnik direkt a pofájába röhög a megszűnteknek és csakazértis NORMÁLIS zenéket játszik. Teccikérteni? Lehet így is...

__ 2009.11.19. 12:34:00

Jaj, Tóth Betty újra az éterben!!! Letelt a gyes, basszus. Már a Radiocafén is nagyon gyenge volt, nem kéne ezt most már az egész országnak is hallgatnia.
A zene viszont zsírkirály. Csak nehogy ugyanaz legyen mint a Petőfin meg a Cafén, hogy ugyanazok forognak, mert a jó zenét is hamar meg lehet unni.

Amati 2009.11.19. 12:38:57

így van, jók a zenék

Sákif za morro? 2009.11.19. 12:43:28

Neked írom a dalt... Na, ezért egy alapos verés járt volna. A nagyszerű LGT egyik legszarabb, legidegesítőbb, legelcsépeltebb száma. Mintha a Danúbiusz ment volna. Nem hiszem el hogy a tizenvalahány lemezről nem találtak másik nótát.

LewisFM 2009.11.19. 12:45:39

Zenében jobb lesz, de műsorban?

De zenét inkább CD-ről (+mp3, stb.) hallgatok, azt élvezni is lehet.

A magam részéről a 2 új rádiót bojkottálni fogom,s szerintem nem vagyok egyedül.

Ugyanis ma reggel belehallgattam mindkettőbe, de borzalmasak voltak, hiányzott a tartalom felépítése, kész káosz volt az egész.

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.11.19. 12:47:43

@min: igen, nekem is első dolgom volt reggel, hogy meghallgassam, mi került a Bumeráng helyére. valami kamikáze nevű ostobaság ment. Szegények már azon röhögtek, hogy nem merik beolvasni az sms-eket, aztán kitaláltak kamu sms-eket, hogy "sziasztok fiúk, isten hozott titeket ezen a frekvencián és sok sikert"...naaaagyon rosszak voltak. Na, ezek után se gitározik a Gengszter Zoli bandájába a Bochkor.

Gonoszkistörpe 2009.11.19. 12:53:40

@szalagfék: Majd megunod ezt is ha ezredszer hallgatod!

Marco Aurelio 2009.11.19. 12:54:01

A Neo eddig karakteresebbnek tűnik az igényes pop/ pop-rock mentén, mint a Class a se nem elvont - se nem sláger vonalon.

Én eddig rájuk szavaznék. Különösen, hogy leadták az Extreme-től az (if you don't like what you see here) "Get the Fu(n)ck Out"-ot...

:)

ShagBeckur 2009.11.19. 12:57:23

Na, elkezdődött már a politikai agymosás? Egész nap beszélgetős politikai műsorok? Drágabolgárúr átszerződött már a klubrádiótól?:D

Csillámdementorné 2009.11.19. 13:04:20

Hivatalosan berúgva! XD XD XD XD
háháháháhá
Az hogy kell?

norbi2k 2009.11.19. 13:07:44

ma többször is belehallgattam a Neo-ba, de hiába mások a zenék ha ugyanugy 5-10 éves slágereket nyomnak, 2009es zenét még nem is hallottam ma... vagy ez a rádio a sláger helyét tölti be, a klassz meg a danubius? mondjuk a danubius se a jo slágerekről volt hires....

borovi 2009.11.19. 13:08:28

@szalagfék: Nekem is tetszik mindkét új. A megszűnteket nagyon ritkán hallgattam, mert engem is irritáltak az agyonkoptatott zenék és a bunkó műsorvezetők (főleg az ún. "istenek"-től kaptam hányingert). Majd kialakulnak a dolgok. Van rá 12 évük. (Vagy mennyi.)

zsombor 2009.11.19. 13:08:33

@smv: öö, az MR2 is országos

Jegkoko 2009.11.19. 13:18:51

Nagyon gáz ez az uj rádió adó a sláger helyén, dehát erre lehetett számítani.

__ 2009.11.19. 13:21:15

@ShagBeckur:
Nem kell ide Bolgár úr, okosabban is lehet...
A reggeli hírblokkban sikerült elhelyezni egy kis külföldi sajtószemlét (Frankfurter A. Z.), miszerint mennyire rasszisták a magyarok, és erre még rá is erősített az a fránya olaszliszkai ítélet.
Lovász Laci a reggeli műsorban megkérdezte ártatlanul, hogy a templom falán lévő nagy fogast, hova lehetne átpakolni.

Hegyirablo 2009.11.19. 13:26:22

Jól hallom, hogy a Neo station-voice-a Stohl András?

É2I 2009.11.19. 13:29:27

@Panni CsP:
Pont akkor kapcsoltam be a rádiót, amikor ez be lett olvasva. Meg valami "naggyon jók vagytok".
Elfogott a hányinger.
Majd laza mozdulattal áttekertem máshova.
A sanszot megadtam nekik, nem tudtak vele élni ;P

@DrágaPanka:

Hát úgy, hogy a főnök nem a szondát viszi be, hanem a pálinkát :D

Marco Aurelio 2009.11.19. 13:46:19

@__:
ez viszont nagyon gáz. Kár lenne, ha - bár a zenéik jók - ez jellemezné a műsorukat.

BakterHouse 2009.11.19. 13:50:48

tökjó, ez kb olyan, mint mcdonalds és burger king összehasonlításokat olvasgatni... :D

lutria 2009.11.19. 13:59:03

Azért kicsit túlzás hogy a Neo reggeli műsorában nem győzik hangoztatni milyen sok,rengeteg stb.telefont és SMS-t kapnak-még jó hogy nem teszik hozzá hogy a rajongóiktól.Egy pár órája működő rádió,aminek a frekvenciáján a csalódott hallgatók a megszokott műsort szeretnék hallani...hát persze!

Girhes Joe 2009.11.19. 14:26:49

@lutria:
A ClassFM kívánságműsora ennyiben őszinte volt, minden szám után benyomták hogy kívánságműsor, de csak minden negyedik-ötödik volt valóban kívánság (azaz ahol be is játszották a hallgatót). Tehát nem próbálták eltitkolni, látszott, hogy még kevesen kérnek. Kíváncsi vagyok mit lépnének ha valaki betelefonál és Kárpátiát kér :D

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.11.19. 15:07:18

@zsombor: "hivatalosan be voltak rúgva"

Magyaroroszágon az értelmiség (és úgy általában a polgárok) előtt két út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan. nincs ezzel semmi baj. az egész ország egy nagy koalamackó.

josef_k 2009.11.19. 15:14:44

Ganxstáék szórakoztatóak voltak??? Végül is ízlések és pofonok...
Szerintem nagyon gáz volt: nem tudták, hogy mit akarnak, vagy ha igen, nem nagyon látszott. Azért akár tetszik, akár nem, szerintem ez a rádiós műsorvezetés egy szakma.
Én végigkínlódtam a Sláger helyén menő műsort, de - egyelőre - nagyon gyenge volt. Talán később majd jobb lesz, de ez kevés.

dr. Wilbur Swain 2009.11.19. 15:26:40

tök mindegy, mi megy a rádiókban, csak az a lényeg, hogy borosbocskorvogát soha az életben többé ne halljak

aristocat 2009.11.19. 15:38:25

@Hegyirablo: nem.
olvasd el a cikket még egyszer
"A Neo utána Rádiócafés reklámhanggal üdvözölte a hallgatókat"

szeme közé, laposan! 2009.11.19. 16:15:13

@dr. Wilbur Swain: azt amúgy is csak a Slágeren tudtad megtenni. De akkor miért kapcsoltál oda? Nekem nem feküdt a RadioCafé, nem is hallgattam egyszer sem...

elég.volt 2009.11.19. 16:19:48

Azért nem kéne úgy tenni kedves Heal Edina, mintha nem tudtatok volna semmit arról, hogy lejár a frekvencia használati joga... Csak azt hittétek, hogy titeket nem hallgattathat el senki. Pedig de. Szerencsére. A zenék hiányozni fognak, de az emberek, hát nagyon NEM.

Mellesleg a két új rádió hallgathatatlan. Rettenet.

2009.11.19. 16:43:02

Műsorvezetők;nem szabadna erőlködni, utánozni stb.
Remélem belejönnek...
A zene eddig jó.

Marco Aurelio 2009.11.19. 17:02:05

Bazsó és Winkler királyok.

crow 2009.11.19. 17:08:36

ami ma reggel volt az szánalmas..
elég gyorsan elkapcsoltam mert utánzás volt és ez egy majomszokás..
egyébbként megnézem minek az 55% fogják leadni.,.. ez egy borítékos dolog volt.. vastag borítékkal.. kivűlről hivatalos..
Ebben az oszágban mindent meg lehet tenni..
Én szeretném a mtv1 sávját .., ha megnyerem a lottó őtőst már megyek is és megveszem.. bagóért..
kérném ez uton a ORTT-t hogy politikusaink mutogatása esetén tegyék ki a 18 karikát mert riasztó és gyermekeimet már a reggeli müsor későbbi fejlődésben gátolja és visszafejlődésre készteti.

Savger Inc. (törölt) 2009.11.19. 17:10:33

Teljesen felesleges ez a rádió!
Számomra!
Nem fogom hallgatni.
Ennyi!

2009.11.19. 17:22:12

Sose értettem, hogy miért olyan nagyon jófejstílus az, hogy a műsorvezetők hosszan röhögnek.(nagyon sokszor szánalmasan gyenge 'poénokon')
Már a NEO-n is ezt hallom.
Lehet, hogy a hiba bennem van?
Szóval , ha ez a stílus átszivárog, nekem nem kell.

Girhes Joe 2009.11.19. 17:40:47

@méhészborz:
Talán az a meggondolás lehet mögötte, hogy ha a t. hallgató sok-sok röhögést hall, akkor előbb-utóbb akkor is ráragad a jókedv, ha amúgy tartalmilag nem különösebben vicces, amit mondanak. Én se szeretem ezt a fajta röhögtetést, de a Borosbocskor népszerűsége azt mutatja, hogy sokan szeretik. Pedig az igazán nagy humoristák fapofával mondják a legjobb viccet is, és épp attól csattan még nagyobbat, hogy úgy tűnik, mintha komolyan is venné, amit mond.
süti beállítások módosítása