HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

A jövőbe repít a Hyundai

2011.04.08. 12:27 lausekesther

Nagy rajongója vagyok a 3D-s mappingnek (vagyis az épületekre vetített, azok architektúrájához igazodó videóknak), és meg vagyok róla győződve, hogy a reklámeszközöknek ez az egyik legnagyobb ajándék, amit mostanában a technika adott. Négy napja sincs, hogy írtunk a Fanta dubaji plázás mappingjéről, máris egy újabb gyöngyszemre leltünk. Sőt: remélem, nem túlzok, ha azt mondom, minden idők eddigi legjobb reklámos mappingjére.

A Hyundai Accent augmented reality installációnak is nevezett megoldásában még az különleges, hogy egy másik, már sokak által használt köztéri megoldást vegyít a mappinggel: az autót és a sofőrt ugyanis a maga valóságában tényleg felteszi a tűzfalra. A Mini sok olyat csinált már, hogy felragasztotta a falra a kocsit (itt meg itt, és volt itthon egy Henkel Loctite pillanatragasztó épületháló 2006-ban, amire egy Mini Coopert "ragasztottak), de volt ilyen már a Mercedestől is, sőt a Toyota IQ kötélen lógó táncosokkal és felfüggesztett autóval csinált már show-reklámot is egy épület falán. És volt már olyan is, hogy autómárka csinált projection mappinget: méghozzá a BMW Szingapúrban, kábé egy éve. De a két megoldás vegyítése új és nagyon menő.

Mint a videó werkfilmjéből is kiderül, a produkciót több mint 120 ember közreműködésével a maláj fővárosban, Kuala Lumpurban több mint négy hónapig készítették, hat HD-projektort és tíz HD-kamerát használtak. Hogy ki készítette, azt egyelőre nem sikerült tutira kideríteni, a kommentek közt felmerül, hogy az Innocean Worldwide, a Hyundai reklámügynöksége és a szöuli EPPN produkciós cég készítette, de erre a szakmai oldalakon nem találtunk megerősítést. 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr162809247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Novi bácsi 2011.04.08. 15:09:11

Nem rossz, nem rossz, csak éppen kurvára nem 3D mapping... Egy sík felületre - amin itt éppen egy "3d-s" tárgy, értsd valódi autó van - vetített filmnek ehhez semmi köze. Az ötlet és a megvalósítás nem rossz, de azért ne keverjük már a szezont a fazonnal...

lausekesther 2011.04.08. 15:34:27

@Novi bácsi: Igen, a YouTube-videó alatt is többen ezt kommentálták, de szerintem ha egy 2d-s felületen vagy egy 3d-s tárgy, és a vetítés igenis figyelembe veszi azt a tárgyat (mert arra ugye nem az vetítődik, mint a környezetére), akkor ez már belefér a 3d-be. Bár tényleg határeset.

Novi bácsi 2011.04.08. 15:37:32

Na jó, ma nagyon megengedő hangulatban vagyok - egyezzünk ki döntetlenben :)
Azért a Fantás cucc veri ezt - azon nincs vita, hogy tényleg 3D :)
Szép hétvégét mindenkinek!
süti beállítások módosítása