HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Fertőzz Gmail-lel!

2011.07.28. 16:20 csudaygé

Elsőre kamunak tűnt, mert az egyszeri Gmail felhasználó abból indul ki, hogy nyilván mindenki ezt használja, hiszen ez a világ legjobb levelező szolgáltatása, minek kellene kampányt indítani, hogy a felhasználók átálljanak? 

Pedig dehogy, a legfrissebb általam talált adatok alapján még az USA-ban sem piacvezető a Google levelezője, világszinten pedig még annyira sem erős.

A Gmail csapata, a Google+ beindítása utáni nagy ráncfelvarrást követően kampányt indított, hogy a szolgáltatást népszerűsítse.

Egy félig vicces oldalon személyre szabott levelet küldhetsz 'gmailidegen' ismerőseidnek, amiben kedvesen/csodálkozva/ingerülten felhívod a figyelmüket arra, hogy 'van másik!'. A levélhez vagy a kényszeredett gyári videót vagy egy saját magad által készített webkamerás változatot illeszthetsz be, aztán küldheted is.

A Google-nek feltehetőleg nem is önmagában a Gmail felhasználók számának növelése az érdekes, hanem az, hogy a Gmail a kapu, amin keresztül az út vezet a többi szolgáltatásának, elsősorban a Google+-nak a népszerűsítéséhez.

A Google+ról már szinte mindent leírtak, amit lehet, mi is megkérdeztünk online kommunikációs szakembereket, hogy mit szólnak hozzá (bár a márkákat a Google eddig szándékosan próbálja meg távol tartani a rendszertől), nekem személy szerint viszont még semmi újat nem hozott, azon kívül, hogy kisebb-nagyobb hullámokban bővülnek az ismerősi köreim, mást nem nagyon tapasztalok.

Vajon ezzel a kampánnyal mire megy majd a Google?

Szólj hozzá!

Címkék: google kampány gmail webmail szolgáltatás google

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr253107451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása