HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Művészek tolmácsolják a Skype-os üzeneteket

2010.02.24. 14:32 lausekesther

Bár vannak, akik a Skype-ot már lejárt lemeznek tartják, azért még mindig jól megy neki, legalábbis a nemzetközi hívások piacán a világ legnagyobb forgalmú telefontársasága. Megtévesztő az is, hogy az Ebay, ami 2005-ben 3,1 milliárd dollárért vette meg, most 2 milliárdért próbál megszabadulni tőle, és hogy a Google is visszalépett a vásárlástól. Az viszont tény és való, hogy hiába kínál egy csomó fizetős szolgáltatást, mindenki csak és kizárólag az ingyeneset – a számítógépeken keresztüli telefonálgatást – használja. És nem azért, mert a többi olyan eszméletlenül drága lenne, hanem mert nem igazán tudnak róla. Például arról, hogy mobiltelefont is lehet a Skype-ról hívni. Erre találta ki a Skype a legújabb, Skype Outside című kreatív kampányát. 

A cég a világ öt különböző pontján öt helyi művésznek (egy ausztrál fény-árnyék művésznek, egy maszkos japán csapatnak, egy spanyol bűvészmutatványosnak, egy török fafaragó művésznek és egy amerikai avantgarde művésznek) adott egy mobiltelefont, és arra buzdítja a felhasználókat, hívják fel a nekik szimpatikusat, mondják el az üzenetüket, amit a művész aztán a maga eszközeivel művészi formára fordít – például fényjátékra, faszoborra vagy valami meghökkentő városi gerillaakcióra. A különleges üzenet létrejöttét videóra veszik, felcímkézik, kitől kinek szól, melyik országba, majd a Skype weboldalán és a YouTube-on teszik közzé. Az ötlet kreatív és érdekes, kérdés csak az, hogy eléri-e ezzel a Skype a célját, és valóban meg tud-e mozgatni tömegeket ezzel a komplex megoldással.

A weboldalon mindegyik művésznek saját trailere van, és lehet szemezgetni az üzenetvideóik közül, alant csak egy-egy példa:

Egy az ausztrál Kelly Rian árnyék-művésztől: 

Egy a japán álarcos Tokyokamentől: 

Egy pedig a török fafaragó művésztől, Paul Sivelltől: 

16 komment

Címkék: skype

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr281786715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IAMX · http://ampelmannchen.tumblr.com 2010.02.24. 17:37:58

Az ötlet hasonló, mint amit itthon csinált a Pannon SMS Bandival, nekem az is bejött. BME-n például ez: www.youtube.com/watch?v=TIu_aO9vRHM terjedt hatezerrel

Borzasztó Károly 2010.02.24. 17:43:29

Tenyleg kevesen tudnak a fizetos szolgaltatasokrol, pedig sokan hasznaljak.
Valakit ki kellene rugni :-)

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.02.24. 18:31:10

Én szinte minden szolgáltatását használom, és egy áldás. Drukkolok nekik.

konyvelomo 2010.02.24. 18:41:16

Azért tegyük hozzá, hogy a Skype - ha nem az ingyenes belső hálózatát használod - voip szolgáltatóként egyáltalán nem olcsó. Ha valaki olcsó interneten keresztüli telefonálást keres (akár hagyományos/valós telefonszámokra végződtetve), akkor érdemes körülnézni a Betamax családnál (kiindulásnak: backsla.sh/betamax)

Magnat 2010.02.24. 18:41:25

Lehet, h nem eszméletlenül drága, de nem is a legolcsóbb. Mind sms-re, mind vonalas és mobilhívásra is van olcsóbb alternatíva.

freddyD 2010.02.24. 18:42:14

Én kaptam egyszer fél eurós ingyenösszeget és kipróbáltam. Hívtam lakástelefont, mobilt és meglepően jó minőségben mindkét oldalon.

Mindez sokkal olcsóbban, mintha mobilomról vagy hálózati telefonról hívtam volna.
Két probléma van csak

1.Az egyenleg feltöltése magyarnak kissé körülményes
2.Kicsit macerás, hogy minden számot nemzetközi hívószámként kell kezelni, de mondjuk ez ha sokat használjuk, biztos gyorsan megtanulható

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.02.24. 20:10:28

A török fafaragó kutyája pedig borzalmas depresszióba zuhant. Szinte lesüt az arcáról, hogy a gazdi egész nap telefonálgat, aztán meg sötétedésig megfarag mindent, amibe belemegy a vésője.
(Persze hivatalos faragó embertől azért szebbet várnék! :-) )

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.02.24. 21:09:18

@Könyvelő Mo: elôfizetéssel (egész európa 5€) nulla a percdíj, ha elég sokat telefonálsz, akkor ennél nincs olcsóbb.
(esetemben külföldrôl telefonálok haza rendszeresen, illetve magyar behívószámra érkezô hívásokat továbbítok helyi vezetékesre, így külföldön el tudnak érni magyar hívással, úgy hogy én sem fizetek)

Colette 2010.02.24. 21:48:36

Amiről Könyvelő Mo mesél, azt használom én is. Az enyémnél 10 euró az előfizetés 120 napra, így heti kb. 5 óra ingyen beszélgetési lehetőséget kapok rengeteg külföldi és magyar vonalasra az előfizetés időtartama alatt, illetve a díjat mobilra lebeszélhetem, pl. magyar mobilra 12 Ft-os percdíjjal.
A hangminőség az elfogadható és a tökéletes között mindenféle volt már.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2010.02.24. 22:26:05

Nálunk is betamaxozunk többen is a családban. Megfelelő adapter segítségével hagyományos telefonkészülékkel használjuk.

konyvelomo 2010.02.25. 00:53:54

@szomorutojas: Ami a Skype-nál nulla az kb. a Betamaxnál is az. A drága az a Skype-nál, ha nem azt az európai országot hívod, ami az "egész Európa" csomagban van. A Betamax leánycégei pedig pont erre alkalmazkodnak tökéletesen - kiválaszthatod a számodra legkedvezőbb percdíjakat azokba az országokba, amelyeket valóban hívsz. Hiába nulla forint fél Európa Skype-nál/Betamaxnál, ha nincs ott kit hívni...

lausekesther 2010.02.25. 10:22:16

@Redaz: nem értelek. mire gondolsz?

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.02.26. 19:42:51

@Könyvelő Mo: viszont ha nincs kit hívni, akkor jó a roamingos mobil is ;)
süti beállítások módosítása