HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Mozdulatlan múzeumtúra

2011.02.01. 17:14 szivlapat

A világ legmenőbb múzeumaiban barangolhatunk a Google Art Project segítségével. Metropolitan, Uffizi, Rijksmuseum, Tate, hogy csak párat említsek abból a 17 múzeumból, melynek anyagait a Google feldolgozta, és elérhetővé tette a neten. Az 1061 tételből álló digitális képtár darabjainak legapróbb részleteire is ráközelíthetünk, és a kedvenceinkből kialakított saját képtárunkat természetesen Facebook-on is megoszthatjuk.

Sok infót csatoltak minden egyes képhez, de ami külön érdekes, hogy például a kortárs alkotóknál olyan videókat találunk, ahol a művészek beszélnek saját képeikről, bemutatják a legutóbbi kiállításukat, és hasonló finomságok. Az oldal bővülni fog, és valószínűleg akkor válik majd tökéletessé, amikor a boulevard&brezsnyev galéria is böngészhető lesz az Art Project-ben.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr392631250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kela-bá 2011.02.01. 18:41:30

CSODÁLATOS DOLOG EZ, DE SZERINTEM SZEMÉLYES MÚZEUM LÁTOGATÁS AZ IGAZI. NEMRÉG JÁRTAM KESZTHELYEN :CSODÁLATOS A HINTÓ A VADÁSZ ÉS A MODELVASÚT KIÁLLITÁS A KASTÉLYMÚZEUMBAN. AZT LÁTNI KELL !

DeMarco 2011.02.01. 18:42:18

Fantasztikusan jó ötlet. Sajnos nincs mindenkinek pénze, hogy barangoljon a világban és ilyen csodás műtárgyakat, festményeket megnézzen.

De így mégis benézhet a világ legjobb képtáraiba, múzeumaiba.

Ahogy olvastam, rögtön rákattintottam és órákig néztem, böngésztem csak a legelső múzeum anyagát.
El is mentettem a kedvencek közé.

Még azokra a képtárakra/múzeumokra is kíváncsi vagyok, ahol jártam már, pl. Uffizi, Tate.

Csak ajánlani tudom mindenkinek!

DeMarco 2011.02.01. 18:43:17

@kela-bá: Azért Keszthelynél kicsit messzebb vannak ezek a helyek... :)

kela-bá 2011.02.01. 18:51:21

@DeMarco: Igazadvan kedves DeMarco de el juhatunk e mindenhova ? Persze nekem is tetszenek a csodálatos látnivalók a világról képeken , videókon. Igy kerek a világ. De legfontosabb az egészség, és ahhoz a több mozgás is kell, ezért tanácsos olykor és minnél gyakrabban elhagyni a képernyőket... További szép estét.

ladislaus 2011.02.01. 19:42:51

@DeMarco: innen... de mondjuk New Yorkoból nézve Keszthely messzebb van a Metropolitan...

Amúgy jó ez de nem pótolja a személyes látogatást.
süti beállítások módosítása