HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

A szenvedély csodákra képes

2011.12.05. 16:54 csudaygé

Spanyolország történelmében nagy hagyománya van a megosztottságnak. Mi ebből Magyarországról nem sokat tudunk (mint ahogy általában keveset mindarról, ami az ország határain kívül történik, nehogy véletlenül nagyobb összefüggésekben tudjuk értelmezni saját valóságunkat), de azért talán még feldereng a gimis történelemkönyvből a Reconquista 800 éve, ami a keresztény királyságoknak kellett ahhoz, hogy visszafoglalják a félszigetet az móroktól, vagy a véres polgárháború, amiben a hadsereg és a fasiszta Falange leverte az anarchista káoszba süllyedt köztársaságot.

Azóta persze sok minden történt, amiből tanulhatnánk a spanyoloktól...

Talán van egy jó mély árok viszont – mit árok, szakadék –, amiről egyrészt mindenki tud a világon, másrészt, ami olyan, amivel nincs is mit kezdeni, hacsak azt nem, hogy élvezzük. És ez nem más, mint az évente minimum kétszer megrendezett Barça-Real összecsapás.

Aki volt már a Cibeles téren egy Real győzelem után, vagy a Ramblas-n Barcelonaban, amikor a katalánok nyernek, nem tudja nem átérezni azt az irtózatos energiát, ami ilyenkor egy győzelem után a rajongókban felszabadul. Ha valami tehát, akkor a szenvedély közös mindkét csapatban és mindkét rajongótáborban. Erre épített a spanyolországi DDB is, amely az Audi legújabb kampányát készítette.

December 10-én lesz ugyanis a madridi Santiago Bernabéuban a két csapat következő meccse, és erre az Audi (mindkét csapat hivatalos beszállítója) egy különleges kampánnyal készült. A fenti film mellett pár nap múlva a nagyobb spanyolországi napilapokban egyedi tervezésű print hirdetések jelennek meg, amit tévés és online megjelenés is kísér majd, amiben az is kiderül, hogyan készítették a filmet.

2 komment

Címkék: reklám barcelona tévé spanyolország audi print online real madrid el clásico derbi

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr893440494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2011.12.06. 08:12:45

Szép mese. Főleg, ha arra gondolok, hogy a katalánok nem spanyolok.
Free Catalunya!
Történt egyszer, hogy catalunyban járván cöbetűs narancs-sárga[áppád]sávos matricát (->mammammarószágmatrica) akartam venni egy benzinkúton, minden autón volt (-> Freystaat Bayern) jóformán. A benzinkutas úgy nézett rám, mintha nitroglicerint akartam vóna tankolni, úgy lesegett jobbrabalra, mint aki retteg valamitől és magyarázta, hogy nem volt, nincs és soha, soha nem lesz.

A foci az, amikor lábbal rúgdossák azt a kerek izét ilyen hálós kalickákba? Az utolsó gólt, amit láttam, Kű Lajos rúgta a Fradiban.
süti beállítások módosítása