HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Kuponok mobilon

2008.09.23. 20:04 molnark

50 éves férfi, havi nettó jövedelme 200 ezer forint alatt van, Trabantját Suzukira tervezi cserélni, naponta iszik sört, interneten szokott fogadásokat kötni, hetente használ tusfürdőt – ez voltam én a székemre ragasztott cetli szerint a konferencia direkt marketing 2.0 szekciójában. No, nem szerepjátékba csöppentem, csupán egy kis bemutatót kaptunk arról, hogy mennyire nehéz megtalálni direkt ajánlattal azokat, akiket szeretnének elérni. A képzeletbeli cég egy pikánsnak ígérkező thaiföldi utazást próbált eladni, de bennem nem találtak volna partnerre a jövedelmem miatt, és mert nem lapozgatok erotikus lapokat (a ritka tusfürdőzés azt hiszem nem zárt volna ki…) A teremben végül vagy öten maradtak állva, szimbolizálva a célcsoportot.

Ez a kis játék a Magyar Postát képviselő Bognár Bertalan előadását tarkította és jót is tett a közönségnek, mert már legalább egy órája szakadatlanul figyelt az ebéd utáni szieszta helyett. Az előadásban aztán ismertette, hogy a Posta Direkt milyen jól szűrhető életmód adatbázis, hiszen az 1500 szűrővel a 400 ezer fős mintából az autókereskedő is megtalálja a számára releváns 14 ezer személyt és a bank is azt a párezer főt, aki vélhetően besétál hitelért. Bognár Bertalan szerint a magyar piac szűkölködik a megfelelő információs adatbázisban, de mint hangsúlyozta, ezzel nem a saját rendszerét kívánja előtérbe tolni, sokkal inkább a kommunikációs szakma figyelmét próbálja felhívni erre a lehetőségre. A előadó szerint a szakma tudatosításával lehetne lendíteni a dm elfogadottságán.

Ez a szekció egyébként az Amerikát és Ázsiát is megjárt Orbán Péter (Garrison Group) beszédével kezdődött, aki bemutatott egy mobiltelefonokon futó kuponrendszert. A telefonra kifejlesztett platform egy adminisztrációval kezdődik, a mobilos megadja a személyes adatait, majd különböző témakörök között rákereshet a kedvezményre. Például ha olasz ízekre vágyik, akkor az étel kategóriában kiválasztja a pizzát és kiderül, hogy melyik helyen nyílik alkalma beváltani a kupont. Igaz, ez a kifejezés már egyáltalán nem fedi az igazat, mert szó sincs papírdarabokról, hanem a kedvezményre jogosító vonalkód megjelenik a telefon kijelzőjén, amit az elfogadóhelyen leolvasnak.

Ez a rendszer Amerikában működik, Magyarországon pedig még egyelőre várni kell, mert – ahogy Viniczai András szekcióvezető fogalmazott – a hazai kereskedelmi hálózat infrasrtuktúrája még nem adott, hiszen Manyi néninél a boltban még nincs lézeres leolvasó. A heti tusfürdős zuhanyzást direkt mára, a konferencia gálavacsorája elé időzítettem, úgyhogy befejezem.

2 komment

Címkék: reklámkonferencia

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr50678114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kismalac 2008.09.23. 20:28:15

Csak a pontosság kedvéért:a kódot kézzel is be lehet pötyögni...pont az a lényeg h a mai magyar infrastruktúrán is gond nélkül szépen elketyeg.

DNYL 2008.11.16. 22:25:28

Ez tök szupi, de sokkal érdekesebbnek tűnik ez az új Kupon portál, ami közösségi oldal is egyben.
PlázaKuponok.com
plazakuponok.com
Ezt is nézzétek meg. Végre valami hasznos!
süti beállítások módosítása