HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Epica 2008 - ez volt

2008.11.24. 17:48 romanb

Középszerű. Nem az idei Epica reklámversnyre nevezték a nemzetközi ügynökségek a legjobb munkáikat. Vagy egyáltalán nem csinált a világ kiemelkedő reklám-munkákat tavaly. Eddig az Epica zsűrizés 4 napja elegendő jóreklám-muníciót adott hónapokra, most alig sikerült 5-ös feletti pontszámot adni. A győzteseket már megmutattam a személyes bestof pedig kategóriánként jön, jön, jön. Nemsokára.

Külföld ott

Kevés idétlenebb dolog van, mint zsűritagként a zsűri döntéseit kritzálni, de sajnos az Epica reklámválogatáson csak a fődíjasok kiválasztását előzi meg hosszabb-rövidebb vita. Fődíjast pedig csak a kategóriagyőztesek közül lehet választani, azt pedig shortlistesek közül. A shortlistet az elért pontszám határozza meg. A pontszám a huszonharminc zsűritag gépi szavazásával generálódik. Vagyis amit egyszer alulpontoz a zsűri, annak befellegzett. Így esett ki csomó jó munka és így került shortlistre és kapott később fődíjat egy egészen középszerű és etikailag is gázos Volkswagen reklám.

Nyomtatott kategóriában egy jópofa, de különösebben jelentősnek nem mondható Marmite reklám nyert, az outdoor-győztes mondjuk szép és okos. Igazán viszont a döntőbe jutott kihívók sem tudtak sokat, a Mercedes, sajtóreklámnak is bekamuzott plakátja egy vizuális közhely, a londoni olcsó utat hirdető print pedig nem több, mint ügyes grafika. 

A győztes munkák és az alkotók a Kreatív Online cikkében.

A sajtóreklám kategóriagyőztesei itt!

A filmes kategóriagyőztesek itt!

Magyrok ott

sem voltak. 33 munkát nevezett be a magyar reklámszakma ebből 32 elhasalt az előzsűrin. Egy, azaz egy reklám született az elmúlt egy évben otthon, amiről a 11 fős francia-német előzsűri azt gondolta érdemes odatolni a nagy zsűri elé. Pontszáma 5.30, ami pont kevés egy bronzhoz. Pedig nem volt erős a mezőny. Majd jövőre, amikor horrorválság lesz. Leépítés, költségcsökkentés, székbe kapaszkodás és pánik.      

Szólj hozzá!

Címkék: reklám magyarok eredmények epica

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr12786301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása