HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Abortuszpirulás hír a kommunikációs szakmának

2009.03.26. 10:47 szivlapat

A Kreatív hozzájut az MTI médiás csomagjához, amiben sokszor szerepelnek a kommunikációs szakma érdeklődésére számot tartó hírek. Néha a hírcsokrunkba olyan anyagok is bekerülnek, aminek az égvilágon nincs köze a médiához, hacsak nem az, hogy egy hírügynökségtől vették át, vagy egy lapból ollózták ki.

Íme egy nekünk - és így az olvasóinknak - szánt MTI-s hír:

Tudomány-állatvilág-Kína
Abortuszpirulákkal csökkentik a versenyegerek számát Kínában


    Peking, 2009. március 25., szerda (MTI/AP) - Kína nyugati részében abortuszpirulákat helyeztek ki a versenyegerek lyukai mellé természetvédelmi szakemberek, hogy csökkentsék a rágcsálók elszaporodását, mely már veszélyezteti a sivatagi vidék törékeny ökoszisztémáját - tette közzé az állami Új Kína hírügynökség szerdán.

    A hírügynökségi közlemény szerint az apró pirulák, melyek eleségre hasonlítanak, alig hatnak más állatokra, de megelőzik a versenyegerek megtermékenyülését, sőt a már terhes nőstények vetélését idézik elő.
    2003-ban az illetékes hivatal szakemberei több száz ülőágat tettek ki baglyok és sasok számára azzal az elképzeléssel, hogy a madarak csökkentik a szaporodó rágcsálók számát. A terv azonban nem vált be, a probléma maradt - mondták.
    A hírügynökség szerint a versenyegerek túl sokat használnak fel a terület szűkös füvéből lyukaik elkészítéséhez, és földalatti ásásuk közben megrongálják a növények gyökereit is. A sivatagosodás növekvő gond Kínában, jelenleg az ország területének harmada sivatag.
    A jelentés arról nem szól, milyen hatóanyagot tartalmazott a múlt év májusában, a Gurbantunggut sivatagban kihelyezett fogamzásgátló, azt azonban elmondták, hogy összesen 200 kilogrammot használtak fel belőle 49 ezer hektáron.
    Azóta a versenyegerek száma enyhén csökkenő tendenciát mutat: száz csapdából 12 helyett már csak 11-ben találnak rágcsálót.
    A fogamzásgátlók alkalmazását a kártevők ellen sok állatvédő humánus eljárásnak tartja, ehhez a módszerhez folyamodtak például Minnesotában galambokkal szemben, valamint Los Angelesben a mókusok ellen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr311026571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása