HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Cannes 2010 - Végük a laptopoknak

2010.06.22. 10:05 .:sz-b:.

A Kreatív a cannes-i reklámfesztiválról tudósít, az összes posztért kattintson ide

Ennyi, kész, befellegzett a notebookoknak, legalábbis ez volt az egyik sarkos megállapítása annak az előadásnak, amit az Initiative médiaügynökség két fejese, Sue Moseley globális kutatási igazgató és Eric Bader globális stratégiai igazgató tartott. Az előadásuk egyébként a mobilinternet térhódításáról szólt, és ilyenformán nem volt mentes a közhelyektől, de azért elhangzottak érdekes dolgok azon túl is, hogy egy kutatásuk szerint az emberek egyre inkább internetezésre használják az okostelefonjukat. Az egyik ilyen például, hogy a mobilinternet elterjedtsége minden korosztályban egyenletes eloszlást mutat, és világszinten a vele rendelkezők kétharmada mindennap használja azt, átlagosan 35 percet. A mobil mindig be van kapcsolva, és mindig az emberek keze ügyében van, sőt az emberek 10-15 százaléka még sportesemények, színházi előadások közben is mobilnetezik.

A mobil és a pc más igényeket szolgál ki – a mobilt inkább azonnali információk megszerzésére, időtöltésre, életszervezésre használják az emberek, és ilyenformán egyre inkább átveszi a "második képernyő", sőt még az otthoni internetezős eszköz szerepét is a laptopoktól. A felhasználók egyharmada szívesebben éri el az internetet mobilon, mint pc-n, az innovátorok között ez az arány ötven százalék, amik egy ennyire új dolognál hatalmas számok.

Lássuk az applikációkat, ugye ezek a legjobb dolgok az okostelefonokban: az Initiative felmérése szerint globálisan 13 programot tölt le egy felhasználó, és abból 8-at használ. Svédországban 17-9 az arány, az Iphone-felhasználók körében pedig 25-13. A közösségi kommunikációs szoftverek és a játékok a legtöbbet használt applikációk világszinten, de országonként jelentős eltérések vannak azért: Dél-Koreában például a szervezőprogramok a favoritok, Indiában inkább a szórakoztató és a zenés programok.

A felmérésben rákérdeztek, hogy hajlandóak lennének-e a felhasználók fizetni a programokért. Az olcsó, egy font alatti applikációknál 52 százalék inkább az ingyenesség mellett döntene, akkor is, ha reklám van benne, és 48 százalék hajlandó lenne fizetni a reklámmentességért. Ez még nem annyira meglepő, annál inkább az, hogy 25 font fölötti árnál még mindig lenne 38 százalék, aki inkább fizetne, csak ne legyen reklám a programban. Ez arra utal, hogy a mobil nagyon személyes eszköz, vonta le a következtetést Eric Bader, szóval nem szabad vele szórakozni. Az egyik, ha nem a legjobb megoldás a brandelt applikáció, mondta, de csak akkor, ha maga a program jó és hasznos, vagy legalább szórakoztató.

58 komment · 1 trackback

Címkék: mobil initiative cannes 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr642100323

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 3G connection and mobile internet community 2010.06.22. 11:53:02

The internet era has started long time ago, but now it’s the time of mobile phones. The mobile community has seen a really big movement in the past years and that is mostly thanks to the fast connections we can have on our mobile phones. 3G has b...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sliders 2010.06.22. 10:47:19

"második képernyő", sőt még az otthoni internetezős eszköz szerepét is a laptopoktól. "

Na ez az amit nehéz elhinni. Most komolyan ki az aki például szívesebben netez otthon egy 15 vagy 17 de inkább általánosságban 22-24"-es monitor helyett egy 3.2-2,5"-es kütyün?

Ha így van akkor nagyon félő hogy sok a mazoista. Én próbáltam netezni N97-en. Kényelmetlen és ezerszer gyorsabban tudok információhoz jutni egy asztali gépen vagy laptopon.

De ha valakinek az elsődleges netezés a mobil lesz őt tényleg sajnálom. Illetve a szemeit inkább. Meg sok sikert ahhoz a baromi nagy élményhez amit a 3"-es kijelző biztosít.
Szánalmas ez a mobil erőltetés.

righthook 2010.06.22. 10:48:12

Nem tudom, én is tudk mobilon netezni, de az élmény és a komfort nem hasonlítható össze egy laptoppal. Még a Nokia 5800 képernyőjén is alig férnek el azu infók, állandóan görgetni kell, körülményes a szövegbevitel, stb.

Csomag Olga · http://csomagolas.blog.hu/ 2010.06.22. 10:50:57

A színházban netezők vagy nem önkéntes színházlátogatók, vagy csak a programot akarják megnézni a fizetős papír alapú helyett. Nem akkora ügy.

Az biztos, hogy ha egyszer hozzászoksz a mobilnethez, függő maradsz. Velem ez történt :-)

bunkó · http://bunko.blog.hu 2010.06.22. 10:51:48

Az elavulttá vált laptopokból egyet-kettőt hozzámvághatnának :)

Komolyra fordítva a szót: számos olyan embert ismerek, akiknek habár volna lehetőségük az interneten böngészni, de gyakorlatilag NINCS OLYAN TARTALOM, ami őket érdekelné, ezért az internetezésük az időjárás/moziműsor/hírek/fórumozás körre szűkült. Nekik valóban bőven elegendő a 320 pixeles képernyő.
És ez az érdektelenség nem minden esetben az igénytelenségből fakad, számtalan olyan - amúgy érdekes - terület van, amire anyagi okok miatt soha nem fog senki honlapokat készíteni.

Leonard Zelig 2010.06.22. 10:53:10

A felhasználók 1/3-a, fele ...

Vicces kamublog, illetve fideszes kétharmadmatematika

Csomag Olga · http://csomagolas.blog.hu/ 2010.06.22. 10:53:11

@Sliders: De a laptop nehéz és nincs mindig nálam. A telefonom pedig igen. És sok honlap már külön appet csinál az okostelefonra. Ha én újságot akarok olvasni, akkor nem a honlapra megyek fel, hanem a newspaper appot használom. Úgy nem annyira zavaró a kis képernyő.

roxxtar 2010.06.22. 10:53:50

Azt hiszem itt külön kéne választani a mobilon a böngészős netezést és a különböző alkalmazásokkal való "netezést" (widgetek, rss, stb..) A hagyományos oldalak böngészése telefonon tényleg körülményes bár énis gyakran szoktam, viszont widgetes oldalakat imádok nézegetni. Valószínüleg a cikkben is a telefonra optimalizált oldalakról van szó ami mo.n nem jellemző.. de külföldi oldalak között találunk jópárat.

(Ja és persze arról se feledkezzünk meg, hogy ezeknek a widgetes/optimalizált oldalaknak a nagyrésze valszeg vamamilyen IM v közösségi hálózat lesz :-) Na ezekre tényleg jó a telefon ! )

FGSuperman 2010.06.22. 11:03:22

hülyék:-)

olyan ez amikor valaki dvd-t néz egy netbookon:-)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.06.22. 11:24:02

@roxxtar:
Teljesen mindegy, hogy milyen az oldal. Például ha blog.hu-t olvasok, Opera Mini mobil nézetével teljesen jól olvasható, de mégsem olyan élmény, mint a 17 colos képernyővel. Optimalizált oldalakat is lehet olvasni persze, meg alkalmazásokkal is elérhetőek netes tartalmak, de ezek sem hasonlíthatóak össze az asztali gépes, laptopos böngészéssel. Meg most komolyan, ha otthon vagyok, akkor nem egyszerűbb a normál weboldalakat nézegetni asztali géppel, mint egy kis vacakkal a leegyszerűsítetteket? Persze meg van a szerepe a mobilinternetnek is, előhúzom a zsebemből a telefont, aztán hajrá, de otthon minek.

Dr Kangörény 2010.06.22. 11:25:51

Most akkor ezek szerint a számítógép csak internetezésre való?
Bassza meg, én eddig dolgoztam a notebookomon.

Sátán meg a Jocó 2010.06.22. 11:29:09

Ez Cannes.

Nálunk még megfizethető mobilnet sincsen.

Majd egyszer...

Sicc 2010.06.22. 11:46:37

Próbálj meg dolgozni, nem csak csetelni, meg internetezni!
akkor majd rájössz, hogy mi a különbség egy laptop, meg egy mobil közt!
Ez a cikk úgy hülyeség, ahogy van!

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2010.06.22. 11:51:06

Nem ugyanezek a köcsögök jósolták meg azt is 10 éve, hogy a különálló gépek ideje lejárt, és hamarosan csak hálózaton működő cloud computing gépeket láthatunk mindenhol?

janikahhh (törölt) 2010.06.22. 11:54:01

Talán vége a NETbookoknak, nem? Erről cikkezik mostanság minden tech oldal egyébként. Egy telefon sose fogja kiváltani a laptopokat (notebookokat). Jó lenne tisztában lenni a fogalmakkal.

kencel 2010.06.22. 11:54:23

eleg szanalmas lehet a netezesi szokasa annak aki mobilon teszi, Alapbol az indexen kivul meg van egy csomo oldal amit nezek, msn-en tovabbkuldok, torrenten letoltok, azt felteszem szerveren jatszok, nalam ez a net. Arra hogy megnezzem az idojarast a mozimusort (LOL), nem koltenek egy fillert sem. Nem ertem mi az amit halaszthatatlanul fontos megnezni mobilon? HOgy ki a f*sz jelolt be feszbukon, meg megkapaltam-e a foldemet? jezus. Az atlagjuzernek eleglenne 4 oldal es azzal meg is elegedne elete vegeig, En szemely szerint azon is felhuztam magam amikor azt irtak hogy lejart a pc-k ideje, es a notebook-ok es netbook-ok veszik at a hatalmat. Kerdem egy hasonlo tudassal rendelkezo laptop mennyibe kerul egy pc-hez kepest, Amit pl az en gepem tud azt egy 300ezer forintos laptop tudna kielegiteni, es ebbe nincs benne a 22-es monitor, a szetverheto billentyuzet. es eger:D az olcsosag, es az alkatreszek olcso egy gyors csereje.Ha a laptopba valami tonremegy az egeszet viheted a szervizbe, mig pc-nel csak kicsereled azt az alkatreszt amivel a gond van, Soha nem lesz laptopom, vagy ha igen hasonloan jarok el vele: www.youtube.com/watch?v=FhWtJ2OwZ4A&playnext_from=TL&videos=u_NojF9Dz8k

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.22. 11:54:55

"A felhasználók egyharmada szívesebben éri el az internetet mobilon, mint pc-n"

Ezért a baromságért mennyit fizettek, és kinek?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2010.06.22. 11:58:02

hülyeség az egész... inkább az asztali pc-k fognak kihalni a laptopok javára.
Bár már ezt is megjósolták régen, mégse vált be.

Azért azt is nézni kellene, hogy a netezők több mint fele másra is használja a laptopot/pc-t, nem csak böngészésre. A maradék egy kis része lehet megelégszik a telefonon böngészéssel. De hol van itt a laptop-halál?
Ez olyan brit-tudósos felmérés szerűség... idióták.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2010.06.22. 12:02:41

létrehozni, alkotni, 140 karakternél nagyobb lélegzetű dolgot írni mindenképpen bekapcsolom a notebookot. (régebben a PC-t)

de ha nincs munkám rajta, akkor gyakran csak a mobilon nézek rá a leveleimre, RSS-emre, a facebookra, a fórumaimra, hogy érdemes-e a géphez ülni, a nagyobb mennyiségű tartalmat, képeket, videókat megnézni.

ja, és ezt akár még mielőtt hazaérek, ingázás közben a vonaton, vagy a BKV-n is megtehetem.

a notebook, PC nem fog kihalni, de fel fog jönni mellé a mobilnetezés.

(a telefonom kijelzőjén - igaz kisebb felületen - több képpont van, mint az első PC-mén volt. a színtartományról nem is beszélve)

Darkcomet 2010.06.22. 12:07:27

Valasszuk kette a dolgokat. Ha csak bongeszni, olvasni akarok, akkor mobil. Ha multimedia, letoltes, munka, akkor szamitogep.

Grigorij 2010.06.22. 12:12:05

Ócska Apple reklám!

Jó tudni, hogy az iphone alkalmasabb egy grafikus, építész, mérnök, könyvelő, tördelő stb. kreatív munkáinak a minőségi bemutatására, mint egy notebook...

És persze az is index-specifikum, hogy az itteni munkatársak szerint számítógépet KIZÁRÓLAG az idióta sörözőbeli csetelésre/böngészésre használnak a világ polgárai és arra is KIZÁRÓLAG iphone-t!

Innen tudom, hogy "kihal az XP", "kihal a PC", "kihal a notebook"...

És mindent az Apple valamelyik terméke követ majd...

fg56 2010.06.22. 12:29:04

Hülyeség arról beszélni, hogy a laptopok népszerűségét a kicsi és esetlen mobiltelefonokon való internetezés letudja váltani. A mobil készülékeken zavaró, nehézkes webcímeket, vagy e-maileket írni, a filmes élmény is messze elmarad egy nagyobb képernyőhöz képest, úgyhogy SOHA nem lesz többségben a mobiltelefonos netezés, mint a laptopos, mely szintén hordozható eszköz, így mindenütt használható. Akkor vajon miért nem TV-nek az emberek mobiltelefonról. Hát azért, mert élvezhetelenül kicsi. Értem? KICSI !!!!

farkamatvakarva 2010.06.22. 12:33:05

xar kis képernyőkön semmit nem lehet látni
annak, aki csak a hétvégi múúúúú-cseszki meccs eredményére kiváncsi, annak elég
aki viszont normálisan el akar olvasni egy cikket, pl az említett meccsről, annak nudlik ezek a kis vackok
bnőm telóján is van net, szemem kigúvad, ha bármit is próbálok vele csinálni, ink várok, míg hazaérek, 19-es lcd monitor(bár ez sem nagy), na azt már lehet használni

vjalle76 2010.06.22. 12:41:37

"Most komolyan ki az aki például szívesebben netez otthon egy 15 vagy 17 de inkább általánosságban 22-24"-es monitor helyett egy 3.2-2,5"-es kütyün?"

Az, akit nem a design, hanem az informacio erdekel.

Lord_M_ 2010.06.22. 12:45:30

node emberek... a felmérés az átlag egybites felhasználókat érintette... Jó a mobilnet, menet közben hasznos is tud lenni... de van akinek ennyi a net... akiknek ennyi is elég a gépből... nincs szükséges extra monitorra, klaviatúrára. Nem mindenki játszik a gépen, nem mindenki dolgozik a gépen, nem mindenkinek alapvető eszköz. Illetve pontosítok, nem mindenkinek otthoni munkaeszköz. Annak idején valakinek vágyálma volt, hogy a számítógépet használók ne kiváltságos emberek legyenek, hanem az egyszerű háziasszonyok, emberek akiknek az szó hogy "bit" semmit nem jelent. Akik nem Mega és gigaherzek / byte-ok ban mérik a számítógépet, hanem iwiw-ben, msn-ben, farmos játékban. Akiknek az internet annyi, hogy bármikor és bárhol megnézhesse mikor kezdődik a film amire el akar menni. Hogy tudja hol egyen mielőtt beugrik elintézni valamit a városba. Az ő 1/3-uk valóban megelégszik a kis kijelző minden szolgáltatásával.

Ebből persze levezetni hogy a laptopok, pc-k halálra vannak ítélve, sületlenség. Azok akiknek ez munkaeszköz munkahelyen, otthon, akiknek ez játék azoknak lesz pc-je, vagy laptopja, 15.4 - 17 - 19 -22 colos monitora...

Tehát a cikk, még ha nem is a legkiválóbb, és a forrása is eléggé felületes, nem állította hogy mérnök, fejlesztő, építész, tördelő, jogász ... stb meglesz notebook, pc nélkül, csak annyit, hogy azok, akik amúgy semmire nem használnák a gépet, azoknak egy jelentős része már beéri a 3 col nyújtotta szolgáltatással is...

mert azt vegyük észre, hogy a laptop és pc is túl sok ahhoz hogy az ember megkapálja a kis pixelfarmját... felesleges szolgáltatások sorozata áll és marad kihasználatlanul éveken át... mintha egy Aston Martint csak arra használnál hogy cipőket tárolj benne... noha képes rá... nem erre találták ki... arra jó a cipőszekrény... igaz hogy nincs benne hat utas hifi...

norbi2k 2010.06.22. 13:00:43

@kencel: szerintem meg elég szánalmas ha valaki mindig magával cipeli a laptopját, és el sem tudja képzelni hogy valakinek elég egy mobil eszköz is ahhoz hogy megnézze az emailjeit, vagy éppen infohoz jusson valamiről...

2010.06.22. 13:13:49

mobilon ki akar szöveget szerkeszteni... 4 inchen már lehet azért vmennyire netezni is...

eszkep 2010.06.22. 13:14:35

Ekkora marhaságot rég olvastam... A netbok-oknak esetleg végük lesz, no de ne vessünk már össze egy okostelefont egy laptop-pal, pláne ne asztali PC-vel. Egy laptopnak min 15"-os képernőjhe van, billentyűzete, normális egér dugható rá, DVD-író van benne. Felhazsnálási köre sokkal szélesebb, mint egy okostelefoné.

ladislaus 2010.06.22. 13:17:51

Laptopoknak pont hogy nincs veguk! Netbooknak lehet, hisz egy iphone es kovetoi siman alkalmasak akar tobb funkciora is mint egy netbook.
Jomagam erdekes halmazban vagyok. Van egy 4 eves macbookom es gondolkodtam hogy veszek egy ujat, megyek Kanadaba 2 hetre... Nos ahogy meglatom az uj iphone arait, meg hogy fuggetlen... Nem hiszem hogy kiadnek 2x annyit egy uj macbookert hisz en mire hasznalom? Email, chat, hirek, fenykepek feltoltese, zene, film letoltes... Erre tokeletesen megfelel a 4 eves MB. Minek uj? Arra hogy a hireket elolvassam itt a munkahelyemen van egy gep. Inkabb egy iphone (vagy valami masik okostelefon kinek mi kell) ami zsebben van es ha kell akkor megnezek vmit a neten. Ennyi. Ilyen ertelemben valoban veguk a laptopoknak. De ez egy nagyon vekony keresztmetszet.

dido_ (törölt) 2010.06.22. 13:18:17

Aki csak netezik, és azt is inkább csak mailhez, néhány oldal böngészésére használja, azok közük kerülhetnek ki, akik megelégedhetnek mobillal is. Akik komolyabb szakmai dolgokat töltenének le, grafikai és könyvelő programokat használnak, programoznak, képeket dolgoznak fel, szerkesztenek, egyéb irodai szoftverekkel dolgoznak, táblázatokat, adatbázisokat kezelnek, hivatalos levelezéseket folytatnak, azaz a hétköznapi munkához szükség van/lesz PC-re, notebook-ra még jó sokáig.
Még mezei szövegszerkesztéshez sem elegendő mobil. Azért megnézném, aki szakdolgozatot mobilon keresztül pötyögné be, azt hiszem nagyon hamar könyörögne emberünk egy PC után.

Reálisabbnak tartom, hogy az otthoni asztali PC-k helyett egyre több laptop/notebook lesz, hogy ne legyen helyhez kötve valaki, máshova is magával tudja vinni. Nem véletlen kap egyre több munkahelyen a dolgozó céges laptopot sem. Pl. egy kiküldetésnél se ne legyen gond valami fontosat befejezni.
De még pl. diákoknál lyukas óráknál egyetemi könyvtárba beülve nem csak netezni lehet, hanem a saját gépen a megkezdett egyéb dolgokat folytatni.

A notebook megléte nem zárja ki a mobil internet használatát más esetekben, de akiknek nem csak internetezésre van szükségük, azoknak ez nem valami helyett, hanem egy meglévő PC, notebook mellett jöhet csak szóba. Aki nem dolgozik PC-n azok körében jobban elterjedhet a kizárólagos mobilnet.

Sicc 2010.06.22. 13:18:22

Egy pohátban is ki lehet mosni egy zoknit, de még az isten-guru-megmilliárdos IT cégek vezetőinek házában is ott röhög a 150 kilós mosógép!
Így van ez az informatika világában is. Nem Audival nyírunk füvet, és nem fűkaszával indulunk a Forma1-en.
Mindent a maga helyén! És akkor még működik is.
Az ilyen cikkekért pedig büntetni kellene, de keményen!. ;)

ladislaus 2010.06.22. 13:20:02

@eszkep: Ez attol fugg hogy kinek mire kell. Nekem speciel elegendo hirek olvasasara az iphone, nem kell laptop. Netbook sem. De letolteni zenet mar nem biztos hogy csak onnan tenném, vagy repjegyet venni... de akár azt is.
Szoval attol fugg kinek mi kell. De az hogy mindig mobilneten logjon valaki... nah az mar vicc.

yerico1 2010.06.22. 13:25:27

Biztos, hogy az okostelefonok el fognak tejedni. A kijelzőjük felbontása is közelíteni fogja az 1000*600-t, tehát megfelelő felbontásuk lesz,. Az olyan tartalmakhoz, amikhez azonnal hozzá kell férni (menetrend, időjárás, moziműsor, netbanking, stb.) kiválóan meg fognak felelni. Vagy egy rendszergazdának, ha valahonnan távolról rá kell néznie egy gépre. Lehet rajta leveleket is olvasni.
DE: az asztali gépeket egyelőre biztos nem szorítják ki. Asztali gép alatt értem a desktop és a notebook gépeket is. Ezeken lehet dolgozni, az okostelefonok funkcionalitása a méretük miatt korlátozott. Mindennek megvan a maga szerepe, grafikus munkára nagy képernyő kell, gyorsan kevés információhoz jutni tökéletes az okostelefon. A két szerep nem konkurrens, hanem egymást kiegészíti.

Martian (törölt) 2010.06.22. 13:27:17

@Sicc: Ja igen, én sem gondolok arra, hogy konténert robogóval kellene szállítani... de a maga helyén alkalmazva még jó lehet.

lacam · http://copyblog.blog.hu/2012/02/07/valentin_napi_sms_mester 2010.06.22. 13:30:46

Úgy látom, a kommentelők szerint ennek a posztnak ennyi, kész, befellegzett:))

flimo13 2010.06.22. 13:32:38

Ezt mondja két marketinges, aki nem hogy számítógépen, hanem egész életében nem végzett még munkát. Na nekik tényleg felesleges a laptop.

Páneurópai Harci Kos 2010.06.22. 13:37:41

Az "Initiative médiaügynökség " szerintem téved:)

Lord_M_ 2010.06.22. 13:43:06

@fg56: japánban (pl) néznek rajta tv-t....

Hümüzhümümüz 2010.06.22. 14:03:37

Ennyi baromságot... Netbuzi, kütyübuzi vagyok, de akkor sem állok le komolyabban netezni a telómmal. :S Pedig N97, van rajta qwerty, de négyszer, ötször annyi ideig tart vele valami tartalomhoz jutni, mint laptoppal. E-mail max...

Módosítanám a jóslataikat: okostelefon, mobilnet kiegészítője lehet a laptopnak. Netbook ideje járt le.
Asztali gép meg biztonság miatt kell. Szinkronizálni a cuccokat, ha esetleg laptop eltörne, vagy ellopnák. :S

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.06.22. 14:04:11

@norbi2k:
Érdekes, eddig én azt tapasztaltam, hogy ahol égetően szükség volt valami infóra, még gsm lefedettség is alig volt. Ahol meg 3g van, ott amúgy is pár percre vagyok a nettől.

min 2010.06.22. 14:11:24

@Csomag Olga: Én ha újságot akarok olvasni megveszem az újságosnál...így megelőzöm, hogy a fejem ténylegesen kockára deformálódjon.
Van az előfizetésemhez mobilnet. de max. pár mailt vagy ha sűrgös infó kell utazás közben. Sose használom ki az 1gigát. Legalább amikor jövök-megyek ne azt a kurva képernyőt bámuljam már.
A marketing sokakat megetet...

ügyeske 2010.06.22. 14:13:37

bakker, hogy ez mekkora csusztatás.
NEMHISZEM EL !!
Nekem is van mindkét lehetőségem, de hogy szívesebben mobilon???
Na nemán!!
HÜLYESÉG !!

min 2010.06.22. 14:14:15

@yerico1: éééés ennyi! :-)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.06.22. 14:16:09

@Sliders: @Hümüzhümümüz: Ne az N97-et (vagy bármely más Nokiát) vegyétek alapul :)

Egyszer próbálj ki egy normális Androidos HTC-t, esetleg iPhone-t. Ezeken már tényleg olyan élmény netezni, hogy egyszerűbb dolgokra (e-mailek, Facebook, Twitter üzenetek, hírek elolvasása, stb) tökéletesen megfelel. Reggel kiviszem magammal az erkélyre, és egy kávé-cigi mellett kényelmesen elböngészgetek a telefonon. Persze, ha már írni is akarok, akkor bekapcsolom az asztali gépet, de minden másra tökéletes.

ügyeske 2010.06.22. 14:19:20

@Gery.Greyhound: nekem htc TP2-m van, hasít a neten mint a golyó, de ha választanom kell, akkor marad a Laptop a netre inkább.
Maradi vagyok??

netreader 2010.06.22. 14:23:41

A cikk valóban nem a legszerencsésebben fogalmaz. De van számos élethelyzet, amit eddig desktop és/vagy laptop előtt végzett az ember és "internetezésnek hívta", pedig valójában egy mobilkütyüvel ugyanúgy, ha nem jobban és gyorsabban megoldható.
- Pl. email-re a blackberry remélhetőleg világosan értelmesebb, mint laptopon várni a leveleket
- térképhasználatra/tájékozódásra megint tiszta sor, hogy mobilos google map
- gyors infószerzés: laptop bekapcsolás, elindul, böngésző indul, megban az infó, kikapcsol - ennyi idő alatt a mobilon már ott vagy, ha egyszerű dologról van szó. Pl. moziműsor, sportederdmény.
Erről szól a mobil. Nem a laptopot fogja "kinyírni", hanem bizonyos felhasználói csoportoknak (esetlegesen a munkahelyin túl) nem lesz szüksége mozgatható gépre a mobil mellett. Vagy éppen gazdaságosabb netes telefont venni, mint 1 telefont + 1 laptopot...

min 2010.06.22. 14:24:00

@Gery.Greyhound: Nekem iPhone-om a kollégámnak motorola milestone-ja van. Hááát én reggelikor is szívesebben böngészek egy note- vagy netbookon mint azokon a picsa képernyőkön.

min 2010.06.22. 14:26:55

@netreader: főleg ha jobb helyeken a netbook mellé adnak "okos"telefont is ingyé' nem úgy mint nálunk ezzel a részletfizetős marhasággal.

norbi2k 2010.06.22. 14:52:35

@Zabalint: Saját tapasztalat.. tovább ne is menjünk...

norbi2k 2010.06.22. 14:54:15

Egyébként a cikk talán úgy lett volna helyes ha mobilok helyett táblákat ír.. talán még azoknak van esélye hogy az átlag felhasználónál kiváltsa a PC-t... ahogy a családi számítógép használatot elnézem nálunk, egy tábla elég lenne...

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2010.06.22. 20:49:54

@norbi2k: a tábla azért nem jó, mert nem fér bele a user zsebébe, és nem viszi magával mindenhova.

norbi2k 2010.06.22. 22:50:41

@Hammer: többnyire van nálam táska, egy ipad simán belefér, és nem is nehéz...

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2010.06.23. 09:50:15

@norbi2k: nálad. OK.
de azért mobilja legalább egy nagyságrenddel több embernek van, mint táblája, és a mobilt tuti magával viszi mindenhova a mobiltulajdonosok 90%-a (hasraütés), míg a táblát azért nem cipeli mindenki mindenhová (itt beugrik kb. még egy nagyságrend)

BusyBee 2010.06.23. 11:45:19

A címben szereplő megállapítás - ahogy írja is -sarkos, mert a prezi szerint a mobilinternet elsősorban nem más média kárára növekszik, hanem az egyéb internetes használat - pc, laptop - mellé jön be, pluszban! Többnyire a holtidők kitöltése és egyéb cselekvések melletti (utazás, sport, zenehallgatás stb.) multi-tasking funkciója van. Van némi kezdődő laptop helyettesítő funkciója – pl. otthoni netezésre tévézés mellett – de mondja is, hogy ez inkább egy jövőbeli kilátás lehetőség (de ezt sem mondanám kifejezetten helyettesítőnek, ha magamból indulok ki, mert eddig tévézés közben nem vettem a fáradságot, hogy elővegyem a laptopot, most a telefon meg úgyis ott van a közelben...tehát ez is plusz inkább)

Ha valakit érdekel, itt a Cannes preziből egy film részlet:
www.canneslions.com/lions/videos.cfm?media_id=1047&pg=1#start

A pc és laptop temetése helyett én inkább úgy értelmezem az Initiative prezijének az üzenetét, hogy kommunikációs szakemberekként figyeljünk oda a mobilinternetre kommunikációtervezéskor, mert ez többé már nem egy elhanyagolható dolog, hanem egyre inkább az emberek életének a részévé válik.

norbi2k 2010.06.23. 11:46:29

@Hammer: mondom, semmi bajom a mobilokkal, nálam is mindig van, azon netezem mikor úton vagyok... de talán a cikk hihetőbb lett volna táblákkal mint telefonokkal...

lacam · http://copyblog.blog.hu/2012/02/07/valentin_napi_sms_mester 2010.06.24. 01:17:57

@BusyBee: így azért kicsit más

(a hozzá nem értést meg eladni sarkításnak ...az vajon mi?:)
süti beállítások módosítása