HTML

Partnerünk

Kreatív Online hírek

Friss hozzászólások

Cannes 2010 - Részeg kisbabák és orrszőrkampány

2010.06.23. 11:50 molnark

A Cannes Lions régi adósságát törleszti: eddig nem adhattak Grand Prix-t a társadalmi célú kampányoknak, azonban idén erre van esély, mert az arany oroszlánt kapott TCR-ek közül az egyik megkapja a "Grand Prix for Good" elismerést.

Ha csak a kedd esti díjátadót nézzük, akkor maximálisan megértjük a szervezőket, ugyanis a legnagyobb hatást mindig egy-egy társadalmi célú reklám váltotta ki - a közönségnél éppúgy, mint a Kreatív tudósítóinál.

A rádió kategóriában például nem is osztottak ki Grand Prix-t, mivel a zsűri egyetértett abban, hogy az csakis a kolumbiai Vöröskeresztnek készített bogotai Leo Burnett szpotja lehetne.

A média kategóriában már valóban osztottak ki fődíjat, amit a Leo Burnett sydney-i irodája kapott a Canon Australiának készített integrált kampányért. Az EOS Photochains lényege, hogy a kép egy részlete inspirálja a közösség másik fotósának új képét.

Ebben a kategóriában nagy tetszést aratott a CNN Go Beyond Borders című kampánya, aminek célja az azonos szlogen bevezetése volt. A Heimat Berlin azt találta ki, hogy az egykori Kelet- és Nyugat Berlin határvonalán brandelt ragasztószalagot húztak végig.

Az outdoor kampány két Grand Prix-vel zárult, az egyik a jópofa Diesel kampányé, ami az Anomaly New York nevéhez fűződik, míg a másik fődíjat a Szívlapáton már megénekelt Teletransporter kapta.

Sok kisbabás kampány is nyert, például a bébipólós Evian, és a whiskey-s csokit hirdető L'Univers de Chocolat kreatívjai.

A párizsi BETS Euro RSCG-nek ezüst járt az Evianért. 

A Sao Paolo-i Dentsu Latin America aranyat kapott a spicces gyerekekért.

Zárásként pedig egy vicces orrszőrvágókampány, amit a Panasonicnak csinált a jakartai PT Perwanal Saatchi & Saatchi. 

Szólj hozzá!

Címkék: cannes 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://szivlapat.blog.hu/api/trackback/id/tr892103398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása